Reklama

Reklama

Gen V

(seriál)
Trailer
USA, (2023–2024), 14 h 7 min (Minutáž: 39–59 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Ze světa seriálu The Boys vychází Generace V, strhující nový seriál, jenž se odehrává v jediné americké škole pro superhrdiny. Tito nadaní studenti otestují své morální hranice při soupeření o nejvyšší hodnocení na univerzitě a možnost přidat se k Sedmičce, elitnímu týmu superhrdinů Vought International. Když vyjdou najevo temná tajemství školy, musí se rozhodnout, jakými hrdiny se chtějí stát. (Prime Video)

(více)

Recenze uživatele William_ k tomuto seriálu (10)

Gen V (2023) 

Srovnávat to se svým věhlasnějším bratříčkem je prostě špatně. Gen V se ho nesnaží napodobit, naopak se snaží vyprávět svůj originální příběh, akorát s "teen" postavami. I přes to je ale děj v Gen V s The Boys  provázanější víc, než většina fanoušků ze začátku očekávala, což kvituji. Seriálu pomáhá i fakt, že postavy nejsou tupé chodící ovečky bez mozku, a to co dojde divákovi, dojde i postavám v seriálu. Vaší pozornost si Gen V jednoznačně zaslouží. ()

Season 1 (2023) (S01) 

Srovnávat to se svým věhlasnějším bratříčkem je prostě špatně. Gen V se nesnaží napodobit The Boys, naopak se snaží vyprávět svůj originální příběh, akorát s "teen" postavami.  Když si lidé v komentářích stěžují, že spousta věcí zde není reálných a nedávají smysl, tak i v The Boys jich hned několik napočítám a nějak extra to tam nikomu nevadilo. Oceňuju několik pomrknutí na závěr 3. série Bandy a celkově to do sebe všechno moc hezky zapadá. Děj v Gen V je s The Boys provázanější víc, než většina fanoušků ze začátku očekávala, což kvituji. Seriálu pomáhá i fakt, že postavy nejsou tupé chodící ovečky bez mozku, a to co dojde divákovi, dojde i postavám v seriálu. Závěrem jen dodám, že se jedná o pohodovou oddychovku, která si drží své tempo a zkracuje nám fanouškům čas před další sérií svého slavnějšího bratříčka. Tvůrci si tak krásně vytvořili cestičku jak pro 4. sérii The Boys, tak pro další sérii tohoto seriálu, který se bude v dlouhodobé časové linii střídat s Bandou. Vaší pozornost si Gen V jednoznačně zaslouží. ()

Godolkinova univerzita (2023) (S01E01) 

Srovnávat to po první epizodě se svým věhlasnějším bratříčkem je prostě špatně. Gen V se nesnaží napodobit The Boys, naopak se snaží vyprávět originální příběh s teen-friendly postavami. Že bych se královsky bavil tak jako u The Boys říci nemohu, ale že bych to zavrhnul už v úvodní epizodě, kde takřka skoro nic nevíme? To ani náhodou! Šanci si to zaslouží a doufám že budu v dalších dílech příjemně překvapen. ()

První den (2023) (S01E02) 

Když si lidé v komentářích stěžují že spousta věcí zde není reálných a nedává smysl, tak i v The Boys jich hned několik napočítám a nějak extra to tam nikomu nevadilo. Za mě parádní druhý díl, který mě zaujal přeci jen o něco více než úvod, a to se tady toho moc nestalo, až na samotný závěr. Zatím si nestěžuji a těším se na zbytek. Ukrytý mobil v rozkroku sochy před školou byl skvělý, jsem zvědavý jestli si díry v soše v dalších epizodách někdo všimne. Cením i mini pomrknutí na závěr 3. série Bandy, kdy se ve zprávách objeví novinka že Homelander uškvařil civilistu před zraky mnoha lidí. ()

#ThinkBrink (2023) (S01E03) 

Pohodová oddychovka která si drží své tempo a zkracuje nám fanouškům čas před další sérií svého slavnějšího bratříčka. Teprve se to všechno rozjíždí a mě to baví. ()

Celá pravda (2023) (S01E04) 

Nová postava "investigativního reportéra" Tek Knighta co se honí za slávou a za dírama oživila děj a přinesla do příběhu několik ze začátku vypadajících komplikací, avšak nakonec se vše vrátilo do starých kolejí. Anebo vůbec? Zatím nejlepší epizoda. I médium a jeho zvrácená schopnost má na naše hlavní hrdiny podstatný vliv. ()

Vítej mezi stvůrami (2023) (S01E05) 

Seriálu pomáhá i fakt, že postavy nejsou tupé chodící ovečky bez mozku, a to co dojde divákovi, dojde i postavám v seriálu. Zvrat v této epizodě nečekaný a cestička pro finální 3 díly předpřipravena. A ten popisek u této epizody? BOMBA! ()

Jumanji (2023) (S01E06) 

Není to seriál pro masovou většinu. Moje tvrzení podporuje tato epizoda, která není jako zbytek dílů. Vracíme se v ní do minulosti a sledovat ji nemusí být pro každého to pravé ořechové. Avšak celé to do sebe zapadá a slibuje parádní závěr. Vidět starého známého Soldier Boye taky potěšilo. ()

Virus (2023) (S01E07) 

Tak nakonec bude děj v Gen V provázanější s The Boys víc, než většina očekávala, což kvituji. Musím souhlasit že je to jedna z těch nejlepších epizod. To že Victoria Neumann bude hlavní postavou 4. série Bandy už víme, ale právě díky Gen V víme, jak velkou zbraň má ve svých rukou. Karty jsou rozdány a těším se na finále 1. série. ()

Strážci Godolkinu (2023) (S01E08) 

Odvážní tvůrci šli s kůží na trh a nabídli nám detailní pohled na vraždící masakr v kampusu, které bohužel probíhají v Americe každý měsíc (akorát místo supráků tam střílí nevinné lidi vymleté mozky s přístupem ke střelným zbraním). Co se finální epizody týče, nemám s ní i přes pár výhrad (ano, myslím ten cliffhanger jako prase) problém a tvůrci si tak krásně vytvořili cestičku jak pro 4. sérii The Boys, tak i pro další sérii tohoto seriálu, který se bude v dlouhodobé časové linii střídat se svým slavnějším bratříčkem. PS: Je až neuvěřitelné, jak velké charisma ten poletující pajdulák má. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Reklama

Reklama