Reklama

Reklama

Gen V - Season 1

(série)
Trailer
USA, 2023, 6 h 15 min (Minutáž: 39–59 min)

Epizody(8)

Recenze (37)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jestli chtěli tvůrci Bandy v bizarnostech, krvi a sexu ještě přitvrdit, kde jinde najít ideálnější místo než na střední škole pro pubertální, nevybouřené superhrdiny? Zadařilo se jim nad očekávání jak samostatně (postavy studentů), tak v rozšiřování světa (zápletka s výzkumem) či v přímé návaznosti (soutěžení o místo v Sedmičce). ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení, které nedělá BANDĚ ostudu. Solidní herecké výkony a parádní příběh, který využívá klasické vysokoškolské prostředí kampusu k rozpoutání masakru neuvěřitelných rozměrů. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Gen V je solidním rozšířením světa mého milovaného seriálu The Boys. Spousta nových postav, kreativních superschopností, zajímavých zápletek i paralel s reálným světem. V tomhle Gen V nezklamalo a feeling The Boys je cítit v každé epizodě. Ať už kvůli způsobu záběrování, výběrem hudby, estetikou nebo vybuchujícím genitáliím víte, že se tyto dva seriály odehrávají ve stejném světě. Problém však nastává v příběhu. Ten není nijak špatný a nemůžu říct, že jsem nějak extrémně zklamaný, ale nadstandartních kvalit svého předchůdce nedosahuje. Zápletky ať už zajímavé jsou mnohdy zkratkovité a urychlené. Postavy působí dobře, ale mladý herecký ansámbl mnohdy neupoutá vaši pozornost tak dobře jako některé postavy z The Boys. Čímž nemyslím pouze excelujícího Starr s Urbanem, ale i vedlejší postavy jsou v Bandě zapamatovatelnější než studenti z Godolkinu. Některé linky působí trošku naprázdno zvláště po konci série, ale věřím, že se jim dostane prostoru v sérii druhé. Celkově se jedná o solidní seriál, který působí i důležitě, a nejen jako pouhé zábavné DLC před čtvrtou sérií. Kvalitou příběhu však na svého duchovního předchůdce nedosahuje ani zdaleka. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Boys to sice úplně nejsou, ale zvládne to být solidně drsné i překvapivé a jako výplň při čekání na další sérii staršího sourozence to funguje slušně. Co se tvůrcům úplně nepovedlo je volba hlavní postavy, protože Marie není moc sympatická ani extra zajímavá. Druhou sérii si každopádně dám s chutí…75% ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Srovnávat to se svým věhlasnějším bratříčkem je prostě špatně. Gen V se nesnaží napodobit The Boys, naopak se snaží vyprávět svůj originální příběh, akorát s "teen" postavami.  Když si lidé v komentářích stěžují, že spousta věcí zde není reálných a nedávají smysl, tak i v The Boys jich hned několik napočítám a nějak extra to tam nikomu nevadilo. Oceňuju několik pomrknutí na závěr 3. série Bandy a celkově to do sebe všechno moc hezky zapadá. Děj v Gen V je s The Boys provázanější víc, než většina fanoušků ze začátku očekávala, což kvituji. Seriálu pomáhá i fakt, že postavy nejsou tupé chodící ovečky bez mozku, a to co dojde divákovi, dojde i postavám v seriálu. Závěrem jen dodám, že se jedná o pohodovou oddychovku, která si drží své tempo a zkracuje nám fanouškům čas před další sérií svého slavnějšího bratříčka. Tvůrci si tak krásně vytvořili cestičku jak pro 4. sérii The Boys, tak pro další sérii tohoto seriálu, který se bude v dlouhodobé časové linii střídat s Bandou. Vaší pozornost si Gen V jednoznačně zaslouží. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Gen V jsem byla hodně zvědavá. Byť seriál působí jako pro mladší publikum (lze tohle spojení v rámci obsahu vůbec použít?!), logicky se zaměřuje na určitá témata víc než původní seriál. Podařila se cesta k dokonalosti i tady, nebo je Gen V jenom mladší a méně talentovaný sourozenec The Boys?  Mohu s klidným svědomím říct, se tohle se vážně povedlo. Sice byl začátek lehce vlažný, ale to se dost změnilo v moment, kdy jsem dostala možnost pořádně poznat postavy. A od nalezení důvodu, proč koukat dál a proč si to pořádně užít. Ano, základní linka řešeného problému je vlastně strašně jednoduchá a někdo by mohl říct i předvídatelná. Jenže ono je to zpracované vážně dobře, protože je logický, že právě na tohle se nabalí spoustu dalších problémů. A i tak pro mě byly na prvním místě postavy. Samozřejmě vedené tak, že pochopíte chování a motivace úplně každého. Jenom záleží na tom, jak to cítí každý sám za sebe a vybere si.  Gen V si cením nejvíc kvůli zpracovanému tématu: Máme vůbec na výběr nebo je úplně jedno, jak moc silní jsme, když o našem osudu rozhodují jiní? To je hezky vidět na každé z postav a je to skvěle ukázáno na jejich schopnostech, jak s nimi naloží a jak to funguje v rámci vývoje jejich charakterů. Mám svoje rodiče nenávidět, když o mém osudu rozhodli sobecky, když teď sami nejsou spokojení s výsledkem toho, co umím? A mám se chovat jako debil z důvodu, abych si užíval pocit falešné lásky, která je jenom radost z toho, že jim vidělám dost peněz? Přeci jen...pořád je to o tom stejném. Patřit někam a potřebě, aby nás měl někdo rád... ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sérka akurát tak pre tínedźrov, vycucaná s prstu, ktorá v súvislosti s The Boys nedáva zmysel. V regulérnej sérii totiž sám Homelander hovorí, že chodil do obyčajnej školy... a nejaký WFT Godolkin ani neexistoval! Toto je len dojenie kotnej kravy! Pokračovanie 9045575856324... Beverly Hills! ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé nové postavy, šílenější varianta školy pro nadané, stejně brutální a kousavé jako hlavní seriál. Největší problém však je celkový příběh. Nejde se víc do hloubky. Hodně se spěchá anebo dává prostor ne příliš potřebným věcem. Chtělo to ještě nějakou dobu v scénáristickém inkubátoru a více se pohrát s propletením jednotlivých linek a příběhů postav. Přesto se svět The Boys příjemně obohatil a rozhodně nejde o nevydařenou sezónu. Jen to mohlo být ve více aspektech uchopený lépe. Dejte však seriálu šanci, odvděčí se vám lépe zpracovanou látkou na téma superhrdinové než většina MCU serošů. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nástupce populárních Boys jsem nejdříve nechal prošumět kolem, nakonec se mi po té explicitní akci zastesklo a ještě před červnovou premiérou čtvrté řady výše zmíněného jsem musel Gen V nakonec dojet. A vzhledem k tomu, že teen prostředí, které nesmrdí patosem, mám stále rád, nebyl zde jediný díl, co by mi jakkoli vadil. I ten neznámý cast hraje dost prim, sázka na camea je zde trochu kalkulem, ale samosebou potěší. Druhou řadu ocením. [viděno na Prime Video] ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle toho kvikotu (a rostoucí woke agendy) jsem čekal, že to bude gender swap seriálu The Boys (takže “The Girls”). A prakticky je. Tedy krom té souvislosti s The Boys… to je jen laciná návnada na diváky. To co se děje na obrazovce je víc debilní než bych čekal, výrazně méně krvavý a drtivou část stopáže užvaněný (tedy škrtněte z Bandy násilí, pak přidejte “silné ženské postavy” a konverzace o tom s kým bych chtěl kdo chrápat a je z toho Gen V jak vyšité). ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám předkrm. Amazonu něco zafungovalo, tak je třeba diváky před následující sérií The Boys jak se patří nasosat na další super show. A výsledek? Je to dobrý. Sice tě ti puberťáci místy až serou ale má to své brutální fatality momenty, doplněné pár vtipnými gagy, do toho přidej na pozadí své oblíbené hrdiny z hlavní série (alespoň na pozadí je tam vidím/slyšíš) a máš tady něco, co zkrátka chceš dokoukat - Jednorázová záležitost. Špatný to není ale asi je mi osud našich teen hrdinů, kteří byli na škole pro superhrdiny, kde byla fakticky z vyučování pouze jedna jediná (nepočítám divadlo) scéna, u prdele. ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria predstavuje zákulisie výchovy mladých hrdinov a samozrejme aj ich temné stránky, pričom to končí štandardne podobne ako starší braček a nenecháva sa celú sériu vôbec zahanbiť. ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Výzvy mladých ľudí ako bulímia, sebapoškodzovanie či gendrová neistota sú pretvorené do schopností charakterov. Nájdu sa aj vizuálne nevyzretý párty boy a jeho kamarát čo sfetuje mladé baby. Napriek tomu problémom je svet, ktorý vytvorili dospelý a rodičia s nimi nemôžu alebo nechcú pomôcť. Seriál je v svete The Boys jednoznačne ukotvený, avšak zároveň dokáže priniesť autentické prežívanie GenZ, ktoré mnohé iné serióznejšie seriály nezvládajú. ()

Batahst8 

všechny recenze uživatele

8/10. The Boys to rozhodně není, ale i přesto je Gen V extrémně povedenou a esteticky podobnou záležitostí, která je správně ujetá, zvrhlá, gore a komediální. A do toho všeho se nebojí mluvit o dost důležitých aktuálních problémech. Tvůrci navíc občas přijdou s hodně zajímavou akcí nebo cool nápadem (viz. maňáskové, a nebo okno). Postavy jsou fajn, ale kdybych to měl srovnat s postavami z The Boys, tak The Boys vedou o hodně. A horší postavy nejsou jediným problémem. Tvůrci totiž příběh a jednotlivé zápletky dost urychlují a někdy dokonce ani neví, co s nimi. Ale i tak jsem si to neskutečně užil a utvrdilo mě to v hajpu na čtvrtou sérku The Boys. ()

scarfacer 

všechny recenze uživatele

Ač se seriál snaží bejt neotřelej, drsnej a plnej překvapení, tak se nemůžu zbavit pocitu, že uz jsem všechno někde videl. Přehnaně korektní škola superzlomených srdcí, kde se obávám toho, že  budou dorůstat další postavy do hlavního seriálu a bude z toho další komerční hovnotoč, jako je Marvel a DC universe a spláchne to s sebou i skvělý The Boys. 50% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hoci serial vychadza s vynikajucich The Boys, v mladsom prevedeni na "skole pre nadane deti" (Hogwarts) to je castokrat obohrata tinejdzerska drama, ktora je nastastie vyvazovana brutalitkami, wtf-momentami a i trochou toho ero-obsahu. Mladsie publikum bude zrejme nedsene. Nebyt tych par 10-tok sekund v zavere poslednej epizody prvej serie, kedy sa na kamere ukaze najmocnejsi blondacik z The Boys bolo by to vyslovene slabucke. Niekolko SUP-ov malo zaujimave schopnosti, ale pre mna to zabijal mnohokrat slaboduchy scenar, ci ubohe herecstvo niektorych z ustrednej skupinky, ci len genericke dialogy. Slaby priemer snaziaci sa podojit uspech povodnej francizy. Nedostojne a pre mna sklamanie. 40% ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

I v těchto dobách temna, kdy Disney kurví jeden superhrdinský projekt za druhým se objevuje Garth Ennis a spolu s Jeffem Bezosem, Ericem Kripkem a Craigem Rosenbergem opět ukazují, jak se tyhle superhrdinský věci mají točit (protože ty lopaty u Mickey Mouse viděli kameru maximálně ve výloze v Datartu). Gen V je v podstatě Riverdale…se superhrdiny… kterej píše Quentin Tarantino  a točí režisér Srbského filmu. Stejně jako u The Boys zde naprosto excelují neznámý talenti, kteří dostali svou “první šanci” se poradně někde ukázat. V The Boys se takto hvězdně předvedl Anthony Starr nebo Jensen Ackles. Tady za mě naprosto exceluje Lizze Broadway v roli Emmy, Maddie Phillips v roli Cate a Asa Germann v roli Sama (výkon tohohle týpka je na cenu Emmy ale pochybuju že vyhraje). Scénář je oproti The Boys trošičku slabší. Ono je to dobře napsaný a finále se podle mě povedlo. Já mám spíš problém s pár menšími věcmi. Zaprvé mi vadí, že Marie je celou dobu tak nějak prezentovaná jako hlavní postava, i se kolem ní točí celej děj ale… ona podle mě není hlavní postava a ani tak moc nefunguje. Já bych ji přirovnal ke Frodovi. To je random vesničan, kterej čekal, že po Bilbovi zdědí velkej barák, nakonec zdědil jen prsten a ten ještě k musel nést na nějakou sopku a málem u toho umřel… ale hlavní postava je Aragorn. Marie je to samý. Je to random holka s divnou superschopností, která je ze dne na den nejpopulárnější člověk na škole (a mně to ani nedává moc smysl proč je najednou tak populární) a ona najednou určuje tempo celého dění seriálu a i finále je vlastně víc o ní než o jiných postavách. Za mě hlavní postava prostě měla být Cate a i v rámci celého finále by to dávalo větší smysl (a hlavně Cate se Samem mají v rámci seriálu největší charakterní vývoj). Stačilo by, abychom od začátku sledovali Cate (jak objevila superschopnosti, jak se dostala na školu atd…) a pak by náhodou v příběhu třeba díky Emmě potkala Marii. Dávalo by to mnohem větší smysl a i celé finále by fungovalo daleko lépe. Druhý problém jsou klišé. Hlavně otravný “byl to jen sen” klišé. Ooooo ufff, to jsem si oddechl, že to byl jen sen. Já už se bál, že se děje něco strašného. Bohužel tohle klišé je použité minimálně jednou za epizodu a ….prostě to kazí celý zážitek ze seriálu. Slovy Lennyho ze Simpsnů “jako když líbáš holku a ona si krkne”. V závěru nezbývá, než Gen V doporučit, protože je to i přes klišovitej scénář prdel a skvělá půda pro čtvrtou sérii The Boys. ()

Reklama

Reklama