Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vynálezce, astronaut a vědec Dr. Reed Richards (Ioan Gruffudd) stojí jen krůček od uskutečnění svého celoživotního snu - expedice do středu kosmické bouře. K Reedově kosmické výpravě se připojuje jeho nejlepší kamarád, astronaut Ben Grimm (Michael Chiklis), vedoucí genetického výzkumu a Reedova bývalá přítelkyně Sue Storm (Jessica Alba) a také její horkokrevný mladší bratr, pilot Johnny Storm (Chris Evans). S hlavním sponzorem celé výpravy, Victorem Von Doomem (Julian McMahon), za zády se vydávají na nejdůležitější expedici svého života. Mise probíhá zdárně až do okamžiku, kdy Reed zjistí, že se mýlil v odhadu rychlosti blížící se bouře. Během několika minut je vesmírná stanice pohlcena mraky kosmické radiace, které způsobí závažné změny v genotypu všech členů posádky. Jejich DNA je nevratně pozměněna. a stejně tak jejich budoucnost. Důsledky mutací se začnou projevovat brzy po návratu na rodnou planetu: Reed získá schopnost libovolně natahovat své tělo a jako vůdce celé skupiny získá přezdívku Mr. Fantastic. Sue - nyní Invisible Woman - se dokáže zneviditelnit a vytvářet pevná silová pole. Johnny se díky své schopnosti vzplanout a kdykoliv vzlétnout stane známým jako Human Torch. A Ben, jehož transformace je nejvíce šokující, se promění v nadlidsky silné monstrum s oranžovou kůží, která je tvrdá jako kámen - Thing. Tyto genetické mutace se jim společnými silami podaří obrátit v obrovské přednosti. Rozhodnou se využít svých výjimečných schopností k tomu, aby překazili zlomyslné plány nyní také zmutovaného Dr. Dooma a ochránili obyvatele New Yorku před všemi dalšími nebezpečími, která by je mohla ohrozit. Astronauti. Hrdinové. Celebrity. Pro celý svět jsou Fantastická čtyřka. Sobě navzájem jsou si rodinou... Fantastická čtyřka je založena na nejdéle vydávaném komiksu z produkce nakladatelství Marvel, který v průběhu let zaslouženě získal pomyslný titul nejlepší komiks na světě. V poslední době se dočkalo filmových adaptací několik dalších komiksů Marvelu - za zmínku stojí především X-Men a Spider-Man. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (567)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Viděli jsme něco podobného stokrát jinde a stokrát líp. Přesto se má klávesnice zdráhá vyřknout nad milým a zábavným ukrácením večera se sympatickými hrdiny a pár docela vtipnými okamžiky přísnější ortel. Nečekala jsem moc a dostala jsem docela dost, takže nač kritizovat a zlobit se, takový mediálně mnohem promasírovanější Daredevil mě zklamal podstatně víc, nehledě na to, že jsem se během něj musela opakovaně profackovávat, abych neusnula a nesvezla se na zem. Což se mi u Fantastické čtyřky nestalo. Tudíž shrnuji výsledek jako fajn podívanou, co se rychle vytratí z paměti, aniž napáchá škody. A fanynkám Hornblowera nedoporučuji začít se zčistajasna smát a povykovat: "Horatio, proč na sobě proboha máš ten upnutej modrej obleček?" Okolí se na vás pak nevím proč divně dívá. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Fantastickou čtyřku mám rád, teda hlavně z komiksů ale co je toto? to i kreslené zpracování je lepší. Samozřejmě tým musel vypadat jako z časopisu, chvilkama jsem si myslel, že to je z dílny stanice CW. Režije je o ničem ale to není nic s porovnáním se scénářem, to to psali někde na klíně na hajzlu, nebo co? Herci nijak neosloví, pan Story by se měl vrátit k tomu, co mu jde nejlépe a to je to, co dělal před tím, než usedl za kameru. Takhle mi zprznit mého nejoblíbenějšího padoucha, Victora Dooma, to mu jen tak neodpustím. Jako jednohubka to není špatné, nepotěší a ničím neoslní, ale třeba z nudy si to pustit můžete, ale pokud chcete nějakou pořádnou Marvelovku, tak sáhněte po nějaké jiné, jistě bude lepší než tohle, teda pokud zrovna nesáhnete po Ghost riderovi nebo Daredevilovi. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k reakcím okolí celkem příjemné překvapení! Jasně, scénář nestojí za moc a celková snaha udělat film i pro ty menší děcka mi vadila, ale jako celek to ušlo: sympatické obsazení, solidní režie, skvělé triky, vysoké tempo. Druhý díl by mohl být bomba, kdyby ho pevně sevřela do pazourů nějaká osobnost... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo deset, maximálně dvanáct, nejspíš by se mi tenhle snímek líbil: jednoduchý, plytký příběh, "cool" hrdinové, spousta akce, spousta efektů, spousta barev, spousta dětinského vtipkování, dobro a přátelství poráží zlo... Jen mě to vyrušovalo při čtení. Nelámu však hůl nad "Fantastickou čtyřkou", senilita je údajně v některých aspektech podobná infantilitě, třeba se mi film za 50-60 let bude líbit;-). 39% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tým najrovnejším pravítkom nalinkovaný plochý príbeh hlučnej lunaparkovej atrakcie, ktorá kašle na akýkoľvek hlbší náznak profilácie postáv a namiesto toho sa sústredí čisto iba na efektné vlastné pozlátko a kĺzanie po "povrchu". Esencia letnej oddychovky, ktorá ale aj na "obyčajnú" stopáž je žiaľ príliš naťahovaná. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (36)

  • Pro český dabing lidí z davu, např. ve scéně na mostu, byli na základě předchozích zkušeností z filmu Polární expres (2004) a Madagaskar (2005) přizváni členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)
  • V Reedově domě se přetíží výtah kvůli Benovi (Michael Chiklis). Ten proto vystoupí. Ale ke konci, když se Ben popere z Reedem (Ioan Gruffudd), tak v klidu nastoupí do výtahu a ten ho normálně odveze. (vika.evil)

Související novinky

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Nová Fantastická čtyřka má režiséra

Nová Fantastická čtyřka má režiséra

11.12.2020

Studio Disney včera mělo schůzi investorů a krátce na to rozbilo internet naprosto drtivou náloží nových oznámení. Mezi těmi největšími? Reboot Fantastické čtyřky tentokrát konečně pod dohledem… (více)

Kevin Hart si zahraje Monopoly

Kevin Hart si zahraje Monopoly

19.01.2019

Ve světě, kdy svůj vlastní film dostaly už i chatovací emotikony, není žádným překvápkem, že se filmového zpracování dočká i slavná desková hra Monopoly. Film je přitom v plánu už řadu let, teprve… (více)

Dohodnuto! Disney kupuje Foxy

Dohodnuto! Disney kupuje Foxy

28.07.2018

Konečné rozhodnutí padlo a studio Disney tak definitivně pořizuje 21st Century Fox za cenu 71,3 miliard dolarů. S obchodem souhlasilo 99 % akcionářů obou společností, vyjímaje jednoho akcionáře… (více)

Reklama

Reklama