Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka plná písniček nás zavede do pekla první kategorie, které obývají rozpustilé čertice, a pekla druhé kategorie s ušmudlanými čerty. A právě sem propadne za trest vesnický mládenec Kája Fousek (P. Trávníček) za svou nafoukanost… Čertice se ho rozhodnou napravit. Jenže jedna z nich (N. Konvalinková) se do Káji zamiluje a on do ní. Žádné obavy, všechno dobře dopadne. Oba odcházejí společně na zem, kde je život přece jen krásnější než v pekle. Jenom přitom vlastně není vůbec jasné, kdo koho polepšil… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná a povedená studiová pohádka o dvou peklech - ženském a chlapském, přičemž hlavní peklo je to ženské (ať žije feminismus v české pohádce). Řada písniček občas děj spíše zpomaluje, ale nejsou neposlouchatelné. Celkově jde o zábavnou hodinku u klasické televizní pohádky pro nedělní odpoledne v téměř Ladovských kulisách. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Z pitvoření diblíka z povolání Jitky Molavcové mě berou všichni čerti i jindy, kulisy mi nepřišly papundeklové, ale přímo umakartové (však taky 1982) a televarietní tanečky i pekelně estrádní přehrávání všech ďáblic mě dost štvaly. Nemluvě o již tenkrát spolehlivě otravném Trávníčkovi. Ale za tu „hlavu vyčouzenou“ (pan herec a pan čert Petr Nárožný) a taky za pár originálních hlášek typu: „No to snad není možné! Čert nese čerta do pekla!“, nakonec budu milosrdný a ze dvou tfujtajbl hvězd vyčaruju, hajdula-pajdula, hvězdy tři. Ať mají čerti čím platit ty své dluhy (viz Čert mi to byl dlužen!) A jako správný gentleman se se čtenářkami komentáře rozloučím slovy klasika, Josefa Dvořáka v roli čerta Bohouše: „Kopyta líbám, dámy!“ :-) ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Peklo první kategorie je nic moc, zato peklo druhé kategorie je pětihvězdičkové. Některé herce opravdu pod čertovskými maskami nelze rozpoznat, přestože se jedná o taková esa jako jsou pan Nárožný, Dvořák či Preiss. V pohádce se téměř nic neděje, tak aby byla alespoň přiměřeně dlouhá, jsou zde použity jako vycpávky (nepříliš povedené) písničky. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Vesnický mládenec Kája Fousek (Pavel Trávníček) je tak nafoukaný, že na tancovačce odmítá všechny dívky. A tak ho na tanec vyzve čertice Mefiska (Naďa Konvalinková) se kterou se protančí až do pekla... Taneček přes dvě pekla je vlastně docela povedená hudební pohádka se všemi klady a zápory, které k tomu patří. Vzhledem k tomu, že se jedná o televizní produkci, tak prostředí ve kterém se děj odehrává opravdu není bůhvijaké, takže co se výpravnosti týče, tak by takhle pohádka celkem pohořela. Naštěstí tady máme celkem slušný příběh o mládenci, který se postupně dostane do pekla I. kategorie (čertice) a poté do pekla II. kategorie (čerti). Ale zatímco první polovina filmu zaujme především svou disko atmosférou 80. let, tak ta druhá polovina odehrávájící se mezi poctivými českými čerty už stojí za to. Velkou zásluhu na tom má čertovské osazentsvo tvořené pěticí skvělých českých herců (Josef Větrovec, Josef Dvořák, Petr Nárožný, Viktor Preiss a Ota Jirák), kteří snímku dodávají, jak humor, tak chytlavé písničky ("Tak se čerte snaž"). Tím však nechci říct, že by představitelky čertic (Naďa Konvalinková, Jitka Molavcová, Jana Paulová a Karolina Slunečková) nebo samotný Pavel "Kája" Trávníček své párty odflákly, to rozhodně ne, ale čerti jsou holt čerti. Taneček přes dvě pekla je tak snímkem, který (jako každá správná pohádka) umí nabídnout slušnou porci zábavu, ale také ponaučení. ()

Poryv 

všechny recenze uživatele

John Travolta, Horečka sobotní noci (1977) versus Pavel Trávníček, Taneček přes dvě pekla (1982). Vlnícím se čerticím v upnutých, blyštivých sakumpacích chybí v pekle už jen barvy měnící parkety a nad hlavami pořádná diskokoule. Pavel Trávníček se v tomhle harému ocitá sice za trest, ale jak pravil klasik: “Dámy a pánové, nechci se vás dotknout – kdo z vás to má?“. Zábavná nedělní studiovka, která dokonale plní účel = spokojeně trávit vepřo, knedlo a komparovat přítelkyni s Janou Paulovou. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama