Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2022 a do odlehlé trestanecké kolonie, řízené špičkovou elektronikou a psychopatickým ředitelem, právě přivezli nebezpečného vězně. Bývalý kapitán Robbins dává od počátku najevo, že s tímhle systémem nehodlá spolupracovat ! Se zvlášť vzpurnými chovanci hraje sadistický ředitel speciální hru, kterou jen málokdo přežije. A tak je provokující Robbins vyhozen z vrtulníku do elektronicky monitorované džungle, v níž již číhají smrtelně nebezpeční Outsideři, vedení chladnokrevným zabijákem Markem. Ale Robbins se dokáže probít až do pobřežní osady mírumilovných Insiderů, kteří vedou s barbarských Markovým kmenem krvavou válku o přežití. Na ostrově Absolom se schyluje k poslednímu střetnutí a ředitel dělá osudnou chybu, když nastupuje do helikoptéry, aby osobně zkontroloval situaci. Kapitán Robbins byl totiž kdysi velitelem vrtulníku a toto je příležitost, na kterou dlouho čekal... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Lehce naivní béčko s dobrodružným /akčním námětem, které určitě neurazí. Tenhle film jsem svého času měl docela rád, hlavně díky tupým Outsiderům – některé ty jejich držky byly k nezaplacení. Ona dobrácká osada už tolik neokouzlila, ale zase se tu sešlo několik zajímavých postav a známých ksichtů. Ray Liotta odvedl celkem slušnou práci na své dle mého omezené možnosti a talent – takže i v tomto případě převládala spokojenost. Místy to mělo slušnou atmosféru a nechybělo ani násilí… ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Robbins má dobré srdce, je svedomitý vojak, ale je rebel! A to sa v armáde nenosí. Tam sa musí sekať lajna! Po jednom menšom vojenskom fauxpas (vystrelil nadriadenému mozog), sa dostáva do vyhnanstva na opustený ostrov. Trestanecká kolónia - absolom. A keďže na vojne veľa klikoval, o jeho schopnosti majú záujem tí zlí (Outsideri) a tí dobrí (Insideri - nečakane:). Netreba ani moc kvízovať, kto si ho nakoniec ochočí. Medzi dobrými a zlými to je na ostrie noža a uprostred toho všetkého Robbins. Rebelov mám rád. Aj tých filmových (teda hlavne). Len to netreba preháňať. A to sa tu žiaľ koná. Silno iracionálne konanie hlavného hrdinu strháva veškerú snahu o budovanie akej takej zápletky. Už s počiatku je okato naznčené, akým smerom sa to celé bude uberať a príbeh si poslušne pokrivkáva k prekvapivému záveru. Chýba tomu štipka nápadu. Šeď, šeď. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Akce je velice slušná, herci nepřekáží a režisér není úplný amatér. Však má taky Campbell v životopise dvě velice podařené bondovky a tady se od něho zase moc nechtělo. Kdyby tedy nebylo nesoudné, téměř dvouhodinové stopáže, bylo by to sympatické béčko. Vězeňských sci-fi dramat se v osmdesátkách a devadesátkách točilo nezdravě moc a tohle vyniká jen utahaným dějem a tím že v něm nehraje Christopher Lambert. Možná si se mnou moje paměť nepěkně pohrála, ale mám pocit, že jednu dobu si vydělával na nájem jednou trestaneckou rolí za druhou. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční snímek s odpudivými triky a jednou krásnou ukázkou ignorance a tuposti dabingu, cituji: "podle dý en ej jste agresivní...." , ten podle dabéra nějaký americký psychologický ústav jenž potřebuje anglickou výslovnost podobně jako FBI (ef bí aj) je jednoduše DNA čili kyselina deoxyribonukleová čili nositelka dědičnosti čili dé en a. Anglická výslovnost zní až neuvěřitelně trapně. Snímek samotný nijak zvlášť nevybočuje ze svého žánru a poměrně solidně pobaví. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako zvon. Tenhle film sem sice neměl doma na VHS, ale i tak sem ho viděl docela dostkrát. Jako, musím říct, že zrovna tenhle se postupem času změnil spíš v legrační podívanou, páč tam je takovejch dějovejch děr a nelogičností... Tak třeba, když sou vězni tak ceněný zboží, tak proč si tam partička buzíků jen tak v klídku žije na svým ostrově jako Setleři? Záporák ale charismatickej, takže plusový body. Vězeňký filmy a filmy z budoucnosti mám hodně v oblibě, takže bych byl sám proti sobě, kdybych tomudle totálnímu Béčku dál horší než 3*. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo od května do srpna 1993. Točilo se v Austrálii (Queensland, Sydney, Gold Coast) a USA (Havaj). (GASTON73)
  • Ve filmu se neobjeví ani jedna žena. (pornogrind)

Reklama

Reklama