Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starman je mimozemšťan, který přijel pozorovat Zemi. Uvízne však ve Wisconsinu nedaleko farmy čerstvě ovdovělé Jenny Haydenové. Starman na sebe bere podobu jejího nedávno zesnulého manžela Scotta. Za tři dny se potřebuje dostat do Arizony, kde ho nabere jeho mateřská loď. Potřebuje Jenninu pomoc. Tak se Jenny nechtěně stane účastníkem výletu přes Spojené státy, při kterém jsou společně se Starmanem pronásledováni nejen americkou armádou, ale i nasazenými tajnými agenty. Během společně strávených dnů se jejich zpočátku chladný vztah pomalu mění v lásku, která vyvrcholí úžasným rande na Starmanově mateřské lodi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

tron 

všechny recenze uživatele

Prepáčte, ale strašne blbý film. Nesympatický Bridges to hrá ako pokazené hodiny skrížené s nadržaným kohútom a máte chuť mu fyzicky a duševne veľmi ublížiť (ak za TOTO dostal nomináciu na Oscara, tak to je fakt drsné). Je tam plno šialených, nezmyslených, miestami až výslovne hovadských scén (odkrágľovať rukojemníka namiesto únoscu? Policajtom?! Dole klobúk, fakt rafinovaný postup.) a scenár je strašné klišé na tému „cudzinec v Amerike“ (Pán šeliem, Univerzálny vojak, Číslo 5 žije). Nepomáha ani hystericko-čudná hlavná hrdinka, ktorá zjavne nevie, čo chce, čo je vždy veľmi otravná záležitosť. Má to niekoľko dobrých scén (tehotenstvo, finále), peknú kameru a pôsobivú atmosféru, ale inak som Starmana nikdy nemal rád a Carpenter mal rozhodne zostať pri hororoch. Na E.T. – Mimozemšťana alebo Zámotok sa to nechytá. Nakoniec sa mi tu asi najviac páčil Charles Martin Smith, ktorý, hoci ide po hrdinoch, je vlastne najsympatickejšou postavou široko ďaleko (vrátane nich). Produkcia: Michael Douglas. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Příběh o hodném mimozemšťanovi, co přiletí na Zemi, aby tu něco udělal nebo aby odsud aspoň úspěšně odletěl, už tu byl mockrát a několikrát se taky zadařilo, aby z toho byl zábavný film :). A zadařilo se i když točil John Carpenter. Mimozemšťan sice nemá masku a kuchyňský nůž, ani pásku přes oko a ani nemá chapadla a několik hlav, ale protože ho hraje Jeff Bridges, tak je to sympaťák i když úvodní scény filmu (ne ty vtipné kdy sonda letí vesmírem za zpěvu Micka Jaggera) vypadají skoro až zlověstně asi jako kombinace Věci a Terminátora :). Jeff Bridges zahrál klasicky fajn a jeho mimozemšťan byl takovej roztomilej :), ale občas to jeho mimozemšťanské hraní působilo trochu moc "hraně", jindy ale působilo přirozeně vtipně, třeba když se ufoun učil reakcím na různá gesta nebo fráze a zvlášť s tím přihlouple zvědavým výrazem, co měl Jeff Bridges na tváři pořád :). Příběh je takové roadmovie s mimozemšťanem a Jenny, která ho má odvézt na místo, kde na něho čekají další mimozemšťani a po cestě krom různých zvláštních a vtipných situací se mezi nimi taky vytvoří stejný vztah jako měla Jenny se svým zesnulým manželem, jehož podobu mimozemšťan převzal. Je tady vidět, že Carpenter je mnohem jistější spíš v úplně jiných žánrech, ale taky je znát, že umí natočit i romantickou road movie, která s minimem efektů (ale s fajn využitím světla, když je to potřeba) působí pořád dojemně a trochu sentimentálně a hlavně nenudí a správně tam vybrali Jeffa Bridgese :). Asi jako E.T. nebo Den kdy se zastavila země, akorát bez nějaké přílišné citové ždímačky (jenom trošku), takže svým civilnějším pojetím působí mnohem blíž běžnému životu a je to zábava :). ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Příchozí z jiné planety se dostává do spletitosti lidských nástrah. Máte-li rádi sci-fi love story, pak jste správně, protože nepochybně tenhle příběh mimozemšťana uspokojí a neztrácí dech. Jde o nenáročný a příjemný film na jeden televizní večer. Nelze ani opominout velmi dobrou filmařskou práci hlavního tvůrce, režiséra John Carpenter, který skvěle vsadil na herce Jeffrey Bridges a zajímavou herečku Karen Allen. Vcelku tento sympatický film jsem si rád zopakoval a pocity zůstaly podobné. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vo filme sa v podstate odohrávajú len dve veci. Dvojica cestuje z bodu A do bodu B. A tá druhá je zaujímavo podaný mimozemšťan v podaní Bridgesa, ktorý objavuje čo znamená byť človekom. Ak ste jeho fanúšikom pridajte si jednu hviezdu navyše, pre tých ostatných je to len sci-fi podané tak nejak civilne. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V polovině 80. let už byl John Carpenter dobře zavedený režisér stylově natáčených béček, které měly v rámci svých možností velmi slušný komerční ohlas, a tak dostal příležitost natočit pro velké studio velkoryse pojaté sci-fi o příchodu mimozemšťana na naši planetu. Jakkoli Carpentera beru jako solidního režiséra a slabinu filmu nevidím v režijním pojetí, snímek mě tehdy v kině nenadchl. Problém je ve scénáři a vůbec v přístupu k tématu. Takový neslaný nemastný sci-fi slaďák, který ve mě několikrát vzbudil spíš shovívavý úsměv a v jednom případě dokonce i chechot - to v momentě, kdy se Karen Allen dovídá, že jejich syn bude jednou inženýr. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Jeff Bridges byl za svůj výkon nominován na Oscara za nejlepšího herce, což je u sci-fi žánru skutečně rarita. (ClintEastwood)
  • Starman ve filmu kupuje Cadillac, a to hotově. Ve filmu Thunderbolt a Lightfoot Jeff Bridges v roli Lightfoota sní o tom, že se jednou koupí Cadillac "cashem" (hotově). (D3VIL)

Související novinky

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama