Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Lepší průměr. Nevím proč, ale James Woods mi do horrorů nějak nejde, ten jeho obličej prostě nemůžu brát vážně. Nejlepší byl asi ve Scary Movie 2 :), kde neměl vážnou roli (jako všichni). Upíři byli suprový, o tom žádná, akorát konec mě trošku zklamal. A Woods vypadal ve filmu jako teplouš, jinak si neumím vysvětlit, že se neustále někoho ptal, jestli mu ztvrdnul. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Na několika místech se Johnu Carpenterovi podařilo navodit stylově bezchybnou atmosféru, na jakou jsme si zvykli u jeho starších děl. Scény z lovů na upíry jsou brilantní a zachraňují slabší scénář. Herci jsou většinou dobří, ale jejich postavy špatně napsané. Přes všechny zápory jde o kvalitní horror, který stojí zato shlédnout minimálně jednou. Společně s In The Mouth Of Madness jeden z těch lepších filmů mistrova pozdního období. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vatikán má pod svými křídly skupinu lidí, která vyhledává a likviduje upírská hnízda. Věřte, že katolická církev má k tomu velký důvod. Klidně můžu říct, že má máslo na hlavě, protože si jednoho upíra nezáměrně ve 14. století sama stvořila. Byl to první upír Jan Válek, pražský kněz. Takže se ve filmu nedočkáme žádného odkazu na Transylvánii a hraběte Drákulu. Carpenter vlastně vytvořil novou upírskou mytologii. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mistr Carpenter se zhostil upírské tematiky stylem jakým to dokáže pouze on. Složil si hudbu, nastavil svou specifickou old school béčkovou atmosféru, vzal si jednoho charismatického borce (James Woods) a jde se na věc. Film jakštakš zabaví a v režisérově filmografii bych jej ohodnotil jako mírně průměrný. 40% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k zdejšímu slabému hodnocení jsem od filmu neměl nějaká větší očekávání, což se nakonec ukázalo jako správné. Ten film je dost slabota, a to nejenom v kontextu Carpenterovy předchozí filmografie. Obsazení mě moc nenadchlo, děj originalitou zrovna neoplývá, a celé to působí dost lacině. V rámci upířího žánru se určitě najde hromada lepších kousků. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • James Woods měl od Carpentera povolenou improvizaci, kterou dle režisérových slov hojně využíval. (Terva)

Reklama

Reklama