Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách, jak tohle ohodnotit. Aby si to člověk užil, tak musí překousnout opravdu šílený chyby. Anthony Hopkins sice ví snad úplně všechno o přežití v divočině, ale zároveň neví, že Slunce vychází na východě a zapadá na západě. Nebo si nechá uprostřed lesa vyhasnout oheň, jak kdyby tam bylo málo dřeva. Pak si tam zase najednou vyčaruje provazy a zřejmě i nějakej šicí stroj protože tam spíchne na míru oblečení z medvědí kůže. Nebo jeho kámoš je tak šikovnej, že si kapesnim nožíkem nechtěně málem uřízne nohu. A těch nesmyslů je tam mnohem víc. Strašně to shazuje celej film, kterej je jinak docela zábavnej. Jinak Anthony Hopkins tradičně výbornej, ale docela překvapil i "béčkař" Alec Baldwin. Dlouho jsem se rozhodoval, jak to ohodnotit, protože s vypnutym mozkem by to byl hodně slušnej film, ale když se člověk soustředí na ty chyby, tak je to pomalu na odpad. Nakonec dám teda neutrální 3 hěvzdy. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Príbeh o boji s prírodou a boji zo zlom v mysli svojho priateľa. Celý dej je dosť uveriteľný, aj keď postrehol som tam, že napríklad, keď postava, ktorú hraje Anthony Hopkins po jednom páde do vody, bola zrazu po prestrihu suchá. Takisto ma udivilo, že tvorcovia to dohnali až do takého konca, lebo normálny človek by po tom, čo spravil také ohavnosti svojmu záchrancovi, skôr bozkával topánky, ospravedlňoval sa a chcel to odčiniť a nie ešte ho zabiť, ale beriem aj túto verziu, lebo ľudská zlosť a hlúposť nepozná hraníc. Tento film vo vás prebudí pudy a to, čo vo vás zostalo po vašich dávnych predkoch, stanete sa lovcom, lebo pri hladnom a rozzúrenom medveďovi je to často ži alebo zomri. Vo filme sa dozviete zopár vecí ako si poradiť v divočine, ktoré vám sprostredkuje najmä postava Anthonyho Hopkinsa, ktorý hraje úlohu veľmi dobre teoreticky znalého boháča, ktorý časom v prírode pochopí, že skutočné šťastie nachádza v niečom inom a niekde inde. Do toho všetkého tá príroda, aj keď som si spomenul, že v tom filme havarujú s lietadlom, keď do nich narazí kŕdeľ vtákov a pritom boli vo vysokej výške v priezračnom počasí a ten kŕdeľ nezbadali, tak tomu toto trocha uberá na dôveryhodnosti. Inak myslím, že tomu nie je veľa, čo vyčítať, skôr sa zabavíte, užijete si príjemný dobrodružný film z drsnej prírody a so skvelým obsadením. Už len kvôli tomu medveďovi na tento film tak skoro nezabudnem. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Perfektný mrazivý triler o stroskotaní v divokej Aljaške. Okrem nádherných studených scenérii nám režisér Tamahori naservíroval aj napínavé scény, brilantný casting (Baldwin, Hopkis a zabijak medveď Bart) a to všetko je zabalené v perfektnej Goldsmithovej hudbe. Jeden s tých dobrodružných filmov, ktorý sa nikdy neokuká. Obľúbený soundtrack: Lost in the Wild. 85% - 4* ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Nikdy nelituj muže, který vlastní letadlo..." Jeden z prvních filmů, které jsem psal na CSFD. I po letech musím s jeho kvalitou souhlasit. Navíc teď vnímám Na ostří nože jako velmi zapadlý a nedoceněný film. Tohle psychologické drama je stále naprosto vynikajícím thrillerem. Není však pouze survival lidí na Aljašce. Ani utíkání před grizzlym, ale je to skutečně psychologické drama od začátku do konce. Anthony Hopkins jako miliardář, který se vyzná ve všem a Alec Baldwin jako fotograf ztroskotají uprostřed Amerického nehostinného severu. Navíc si je vyčíhne obrovský lidojed. Vztah, který mají postavy nelze popsat bez spoilerů, takže doporučuji ani nekoukat na trailer. Ten film je nejlepší v momentech nejistoty a těch mají obě postavy skutečně hodně. Nechybí nedůvěra a lži. Film má krásnou hudbu a prostředí Aljašky je nádherné. A samotný Grizzly je absolutně děsivé monstrum. To, co kdysi předvedl Spielberg s Čelistmi, tak tady tvůrci opakuji s medvědem. Ty scény jsou natolik dokonalé a realistické, že se budím ze spaní a křičím, že nechci na Aljašku. Tohle je jedno z nejlepších dramat, co jsem kdy viděl. Závěr je navíc absolutně dokonalý. (93 %) ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Medvěd BART si v závěrečných titulkách opravdu zasloužil poděkování tvůrců, žádný Méda Béďa z cirkusu ale pořádný klacek ze kterého jde opravdu strach. Dobře natočené scény s tímto zvířetem dávají filmu "grády" a vytvářejí nejvíc napínavé scény z filmu. Anthony Hopkins s Alecem Baldwinem herecky zaujmou, ale ten medvěd ten mě fakt z celého hereckého ansáblu dostal nejvíce. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Nôž, ktorý má Charles Morse (Anthony Hopkins) vyrobil Brian Lyttle. Dĺžka čepele je 103 mm s rukoväťou zo slonoviny. (ThomasCrown)
  • Pri love rýb na improvizovaný háčik je Charles Morse (Anthony Hopkins) oholený, no v momente, keď nahodí, už má fúzy. (ČSFD)
  • Film se také mohl jmenovat "Bookworm"; "Wild"; "Wilder"; "The Wild"; "Into the Wild"; "Wilderness Now"; "Deadhunt"; "Deadfall"; "Edge"; "On the Edge"; "Bloody Betrayal" a "The Bear Roared". (HellFire)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama