Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Anna je dcerou amerického prezidenta Jamese Fostera a všechna privilegia by vyměnila za trochu soukromí, za jediný večer bez ochranky za zády. Když zásah tajných agentů překazí její první rande, dojde jí trpělivost a vynutí si na otci určitou míru svobody. Prezident jí slíbí, že na koncert, na který se chystá během návštěvy Prahy, s ní pošle jen dva nenápadné agenty. Během akce však dívka zjistí, že je sál agentů plný, unikne a venku narazí na sympatického Bena Caldera, kterého přesvědčí, aby ji odvezl na své motorce. Stráví s ním příjemný večer, aniž tuší, že i on patří k ochrance. Ben samozřejmě informuje Bílý dům a prezident mu nařídí, aby s jeho dcerou zůstal a neříkal jí, kdo je. Jeho úkolem bude dopřát jí iluzi svobody. Dívka se po Benově boku pustí do nejztřeštěnějšího dobrodružství svého života. Druhý den sice zavolá otci, smířená s návratem, naštve ji však jeho rozzlobený tón a z trucu se rozhodne ve svém dobrodružství pokračovat. Vypraví se do Berlína na velký festival. Nasedne však do špatného vlaku a v doprovodu Bena a svérázného Scottyho McGruffa, který se k nim cestou přidá, dorazí do Benátek. Situace se zkomplikuje, když je Scotty okrade o všechny peníze. Díky Benovi a laskavému gondoliérovi Eugeniovi mohou strávit noc v domě jeho matky. Zamilovaná Anna se pokusí Bena svést, ten ji však odmítne a naštvaná dívka uteče. Mladík spěchá za ní a rozhodně nejen proto, aby splnil své povinnosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Dívala jsem se, jen abych viděla Prahu, která jen málokdy v amerických filmech nedělá kaskadéra Vídni nebo Paříži a hraje sama sebe. To jsem ještě nevěděla o Benátkách. Praha je prostě nádherná, Benátky taky, ale příběh byl naprosto stupidní a komedie to taky nebyla, alespoň jsem se nezasmála ani jednou. No jednou vlastně jo, tomu Dunaji. Člověk se občas zasměje i hloupému vtipu. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

V Anně jako zlobivém děvčeti se možná zhlédlo více dívek, ale přišla mi spíše jako rozmazlené, nevybujelé dítě, které chce zkusit dobrodružství a blázen se vydá na love parade. Neříkám, že by se mi tam také nelíbilo, ale ocitnout se sama je docela zahrávání. Trochu paradoxní a protekční mi přišlo, když po svém výletě nastoupila jako vznešená studentka na Harvard. ()

Reklama

SHA 

všechny recenze uživatele

No, dobře, dobře. Je to slaďárna, je to úplně průhledné, scénář je dost děsný a nevěrohodný a navíc klišovitý, prezidentský pár zcela americky tradiční (šedovlasý, seriózní pan prezident, blonďatá paní prezidentová) a jízda po Praze mi přijde dost zvláštní už proto, že mám pocit, že se do spousty těch ulic vjet vůbec nesmí :) Ale.. No, mně se to z nějakýho zcela nepochopitelnýho důvodu líbilo.. Mělo to svoje kouzlo a dva hlavní představitelé se mi taky líbili. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jednohubka, která sice není ani třeskutě vtipná, ani třeskutě originální, ale ani to nepředstírá. Prostě pohodová zábava pro večer ve dvou, která jako bonus přidává Prahu a fandům Čechomoru Františka Černého, hrajícího v baru své Deja vu, za což má film malé plus, takže se nakonec na ty tři hvězdičky dostane. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Někoho potěší známé prostředí Prahy. Mě ani ne, mě to bylo celkem jedno, protože ju stejně moc neznám. Ostatní města jsou klasické evropské turistické oblasti a zajímavy prostředí bylo tak maximálně Love Parade. Jinak se jednalo o klasickou romantickou kostru - chlap, kterej jí musí lhát, pak se to provalí, naserou se na sebe a happy end. Mezitím samozřejmě poznávání sebe samých, kde se sem tam objevil zajímavej okamih. Zajímavější mi přišel ten vztah mezi těma dvěma agenty, kteří ji hlídali a hledali a pak se hlodali a hladili a kousali a chodili... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Pro scénu, kdy se Mandy Moore svleče a chce se koupat ve Vltavě, použila herečka dvojnici. Navíc by prý ani za nic nevstoupila do té špinavé vody. (Duoscop)
  • Přímý vlakový spoj mezi pražským Hlavním nádražím a italskými Benátkami tak, jak jej můžeme ve filmu vidět, neexistuje. Naopak z Berlína se do Prahy přímým spojem dostat můžete. (KillHurt)
  • Když je Anna v koupelně na koncertě The Roots, můžete vidět na zdi nálepku šestidolarového chlápka. Je to ta samá, co má později McGruff v rukou. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno