Reklama

Reklama

Ve stokách pod pařížskou operou žije od narození znetvořený zahořklý muž známý pouze jako „Fantom“. Zamiluje se do neznámé sboristky Christine, soukromě ji vyučuje a zároveň terorizuje zbytek operního domu a požaduje, aby Christine dostávala hlavní role. Vše se ještě zhorší, když se sopranistka znovu setká se svým známým z dětství Raoulem a oba se do sebe zamilují. Fantom se rozhodne ji unést a uvěznit u sebe, ve svých tajemných kobkách. Raoul je nyní jediný, kdo Fantoma může zastavit a zachránit svou lásku… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (412)

genetique 

všechny recenze uživatele

Schumacher je macher. Moje prvé stretnutie s postavou svetoznámeho Fantóma dopadlo aj napriek obavám, veľmi uspokojivo. Joel sa snažil nepodriadiť film bežným diváckym nárokom, požiadavkám a trendom, a spracoval muzikál dosť netradične, klasicky a staromódne. Zabudnite na veľkolepé choreografické kreácie z muzikálov typu 'Chicago'. 'Phantom of the Opera' je skromné dielko s veľkolepou výpravou a impozantnými kostýmami, vznešenou a pompéznou hudbou, prakticky celý dej je s citom prespievaný v operných piesňach. A to musím pripomenúť, že keby dávali zadarmo lístky na operu, dlho by som rozmýšľal, či si jeden vziať. Napätie má film veľmi poctivo stupňované a jeho vrchol príde na scénu len veľmi sporadicky, čo ma trošku mrzelo, pretože to mohol byť aj poriadny trhák. Okrem toho, že herci nijak zvlášť neokúzlili, aspoň viem kto z nich by sa mohol uživiť aj na hudobnej scéne. 75%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher, mnohokrát proklepnutý v úplně jiných žánrech, trochu zaostává v odvaze i osobitějším přístupu k Webberově látce. Ta možná dobře působí na divadelních prknech, ale na plátně je díky afektovaným projevům a potížím s tempem docela ubíjející. Všechno je to takové stereotypní, nevzrušivé, jen klouzajícího po hodně monotónním povrchu. Což je minimálně škoda, už jen díky kameře, výpravě nebo Emmy Rossum, která předvádí velmi slibný pěvecký výkon. Ale v nevinných pohledech nemá moc šancí se předvést (démonicky naopak vůbec nevypadá tehdy prakticky neznámý Gerard Butler). Nestrhující, místy velmi nudný kabát.. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

vidím tři základní nedostatky, tím prvním je to, že nejlepší píseň přijde v podstatě na začátku filmu (nehledě na to, že geniální verze v předělávce od Nightwish je pod mojí kůží zažraná opravdu dosti a pořád jsem musel porovnávat rozdílnost), druhou pak je absence něčeho, co jsem si výrazně pamatoval z obrazu, žádná scéna mě po vizuální stránce neuchvátila. Třetí a největší mínus je pak Gerart Butler, který dle mého tupého soudu nedosahuje kvalit kterými by měl Fantom Opery oplývat (obzvláště hlasově je na tom nedobře, navíc postrádá charisma tvora z temnot, bytosti ze stínů, které musí být Fantomou přirozenou součástí) ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem neváhal a dal 5*. Nicméně, nyní po druhém skouknutí a zejména již při srovnání s divadelní verzí 2011 musím zkrátka jednu hvězdičku ubrat, nemohu hodnotit totožně. Film poskytuje jisté možnosti jaké divadlo nikoli, zejména co se týče exteriérů a zákulisí, i hlavní představitelé mají své charisma a půvab (mladičká Christine), ale celkový dojem prostě není tak ohromující jako u verze 2011, rovněž pěvecké výkony jsou u této filmové verze přecijen o jeden level slabší než u té výroční divadelní, tam ty hlasy opravdu lomcují barákem :-) Uděluji poctivé 4*, ovšem verze 2011 má u mne minimálně 5,5* :-) ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Byl by to perfektní muzikál, skvělá výprava, hudba ani nemluvě, nebýt chabého hereckého obsazení. Emmy Rossum sice vypadá celý film nádherně nevinně, ale její nikdy se neměnící romantický výraz, mám v polovině filmu chut začárat černou propiskou. A ten samý Gerard Butler, který jako král Leonidas zbuší hordy Peršanů, v tomhle filmu naprosto postrádá charisma a působí spíš jako nevyrovnaný, zakomplexovaný emofantom. Hudba a kostýmy ale nakonec výsledný dojem vyváží. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (36)

  • Předlohou pro film i stejnojmenný román od Gastona Lerouxe je pařížská opera Garnier, pojmenované po architektovi Charlesi Garnier. Pod budovou je vytvořena sběrná nádrž z neodčerpatelné spodní vody. Dokonce je v opeře zaznamenán i pád protizávaží lustru, který zabil jednu z uvaděček. (Asmodin)
  • Natáčení probíhalo v Pinewoodských studiích a trvalo přes 8 týdnů. (fannah)

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama