Reklama

Reklama

Hlas smrti

  • Kanada White Noise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jonathan Rivers (Michael Keaton) je úspěšným architektem s krásnou ženou, spisovatelkou Annou, milujícím synem Mikem a dalším dítětem na cestě. Žije spokojeně do té chvíle, než do jeho života zasáhne tragédie. Anna se ztratí cestou do práce a později je nalezena utonulá v řece. Jonathan, šílený žalem, se odstěhuje a úzkostlivě se straní všech přátel a zbytku rodiny. Tajemný vědec Nicolas Elia přesvědčí Jonathana, že Anna vysílá signály "ze záhrobí" pomocí televizní obrazovky a rádia. Jonathan poslechne jeho rady a s pomocí nových přátel Raymonda Price a Sarah Tate se pokusí navázat spojení s manželkou. Bezděčně tak otevře dveře do jiného světa. Netuší, co tím způsobí: mrtví teď mají možnost zmocnit se ho.. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

nash. 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný duchařský thriller s pomalejším rozjezdem, výborně gradovaným hutným napětím a znepokojivou atmosférou, o kterou se postaraly nejen působivě udělané vzkazy ze záhrobí, ale také Jonathanova (výborný Michael Keaton) prohlubující se posedlost EVP jejíž vinou postupně zanedbával práci, sebe a především svého malého syna. Bohužel v závěru scénáristům došel dech a ve své bezradnosti to, co vybudovali, zase zbořili, když to utopili v nudném finále jako vystřiženém z nějakého laciného tuctového televizního béčka. ()

Anticque 

všechny recenze uživatele

Podle mě hodně podceňovaný a neuznaný horror. Duchařina tohoto stylu by se měla vyskytovat ve filmové branži častěji. Michael Keaton zahrál výborně a celkově film byl na dobré úrovni. Jak už to bývá, tak divák musí čekat nějakou dobu, než se začne děj hejbat. Ale nápad s počítači, který uměj zobrazovat a poslouchat hlasy a obrazy mrtvých mě zaujal. Některý scény jsou atmosféricky vychytaný, kdy se člověk lekne i když ví co se stane. A konec je šílenej a vskutku zajímavej. Dávám 80% a zatím si stojím. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že dojmy mi zkazil úplný závěr, který přišel s klasickým hororovým koncem, a to dokonce hned nadvakrát (i když ten první byl aspoň takový "milý", když už nic jiného), taky mi přišla slabší prostřední část a lekačky na mě taky moc nefungovaly, ale jinak mě to příjemně překvapilo. Atmosféru to má slušnou, drželo mě to v napětí po celou dobu, natočené je to naprosto skvěle a rozhodně to fungovalo mnohem líp, než jsem očekával. Vlastně mám pocit, že lepší horor jsem už nějakou dobu neviděl, kvůli tomu jsem chtěl původně dát i slabé čtyři, protože mě to po té hromadě paskvilů vyloženě potěšilo, ale zatím zůstanu jen u silných tří a počkám, až se mi to rozleží v hlavě. Ono to vůbec není špatné, ale zároveň to nepřichází s ničím výjimečnějším... Lepší 3* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela překvapený jakým směrem se tenhle film vydal. Začátek mě moc nechytl, ale postupem času jsem se do filmu docela zažral. Jaké bylo však mé zklamání, když do devadesáté minuty vás tvůrci napínají a nakonec to totálně pos... Konec byl naprosto otřesný a hodně ovlivnil mé hodnocení. Přestože Keatona nemám moc rád, tak tady se mi docela líbil. Jen se mohl ještě víc odvázat, protože místy mi přišlo, že ho ta role snad ani nebaví. 7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Thriller většinou dělá thrillerem výborný příběh s absolutně nečekaným koncem. Tento film má opravdu zajímavý námět a to fenomén elektronického hlasu tzv. EVP. Atmosféra je v tomto filmu tak hutná až by se dala krájet. Proč má tedy tak nízké hodnocení? Nejspíš je to tím, že si autoři přimysleli řadu věcí, které jsou opravdu neteoretické a prakticky nemožné. A dále je to tím, že má krapet přehnaný konec. Shrnul bych to tak, že jsem se na film těšil zvláště na nápad s fenoménem čímž mě atmosférou potěšil a chvílemi mi v některých scénách opravdu zatrnulo, ale jinak je to nijak vyjímečný film. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Příběh je založen na vědecky potvrzeném fenoménu EVP (Electronic Voice Phenomenon), podle kterého mrtví lidé promlouvají k živým prostřednictvím televize nebo rozhlasu. (imro)
  • Kvůli filmu vznikla v Anglii stejnojmenná produkční společnost na jedno použití. (imro)

Reklama

Reklama