Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Recenze (252)

heyda 

všechny recenze uživatele

Poměrně pohodová komedie, které lze vytknout jen máloco. Přesto na plný počet bodů by to muselo mít větší šmrnc. 7/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vidět Adama Sandlera v jiné roli, než jako pitvora, ale hrozně mne štvala hlavní ženská postava, která ze žárlivosti zničí dceři šanci na dobré vzdělání a odstřihne ji od přátel. / 7. 8. 2010/ ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda "sandlerovek", komedií, které jsou někdy až příliš ztřeštěné, ale mají mnohdy i vážnější podtext. Tahle komedie se snad ani mezi typické sandlerovky zařadit nedá, protože je tu silně zastoupen romantický prvek s návazností na téma rodina, manželství, vztahy mezi lidmi. Rozhodně jsem se nenasmál tolik jako u Kursu sebeovládání, přesto jsem spokojen. Paz Vega je pořád stejně okouzlující jako v Sex a Lucía. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, tak jsem to docela odepsal. A může za to Sandler, protože jsem čekal komedii a tak nějak jsem nedokázal strávit, že je to drama. Což mi tehdy pokazilo celý film. Až teď, po letech jsem dokázal ocenit tu povahu příběhu ale hlavně výborné obsazení a skvělé herecké výkony (hlavně Téa Leoni svou manželkou, které se existenčně i psychicky hroutí svět válcuje). Sice mi trochu nesedí to závěrečné vyznění a postava výborné Paz Vega mi zrovna dvakrát neseděla (stejně jako účes Adama Sandlera), ale s hodnocením musím jít rozhodně nahoru. 3,5* ()

Handle 

všechny recenze uživatele

V podstatě můžu říct, že ten film mě zklamal. Vždyť to celé bylo tak nevýrazné! Ani nechápu, co tím chtěl autor říct. Herci byli supr, na film jsem se těšil, ale námět byl zcela nevyužit. Pro mě to je nakonec prostě jen film o španělce, co šla do americké rodiny a... tečka. Vtipy téměř nikde a dojemný konec se mnou také nic neudělal. Navíc tak trochu ''o ničem'', takže dlouhá stopáž podle mě také není na místě, ach jo... Já čekal minimálně o dvě hvězdičky víc... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

James L. Brooks je jedným z tvorcov, ktorý netočia filmy ako na bežiacom páse a preto by sa dalo povedať, že si dávajú na nich záležať. Spanglish je rozhodne dôkazom toho, že čakať sa oplatí. Film má tri dejové línie, ktoré sa prepletajú a dopĺňajú. Ta prvá sleduje rodinné vzťahy a hodnoty. Na jednej strane je to Paz Vega ako Flor, na strane druhej Adam Sandler ako John Clasky. Obidvaja sú základnými pilierami pre rodinu a preto musia viacej rozmýšľať o skutkoch, ktoré vykonajú, pretože ako obvykle najviac skutky dospelých ovplyvňujú deti. Na strane druhej je to romantická línia medzi Flor a Johnom, ktorá patrí k najlepšie zvládnutým veciam vo filme. Jednak preto lebo sa nenaplní a tiež preto lebo je podávaná v malých dávkach v obyčajných scenách aby si na ňu divák zvykol. Potom sa tu rozoberá ešte vzťah Johna a Deb, ktorý sa postupne rozpadáva a dáva dokopy. Treťou dejovou líniou je kultúrny vzťah medzi Mexičanmi a Američanmi, podávaní nie ako politický problém, ale ako hodnotový základ hlavných hrdinov, ktorý ich postavy obohacuje a dáva im tretí rozmer. Film je príjemnou komédiou, ktorá je niekedy viacej štylizovaná ako by byť mala, ale aj napriek tomu v sebe ukrýva emocionálne a vtipné scény, ktoré sú podávané nenútene a prirodzene. Nejedná sa o veľký film ale dá sa na neho príjemne pozerať a dakedy je to to jediné čo potrebujem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Komediální drama od oscarového scénáristy, režiséra a producenta Jamese L. Brookse vypráví příběh krásné Mexičanky Flor ( Paz Vega ), která se stane hospodyní v domě bohaté, ale problémové rodiny Claskyových.... Kamera : John Seale. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s velmi příjemným kvalitním hereckým obsazením (ufff, to je spojení). U filmu jsem se málo kdy nudil. Po humorné stránce film funguje parádně. Manželka Adama Sandlera je úžasná (teda jak pro koho). Překvapil mě závěr, který byl jiný než typicky Hollywoodský. Kdo film viděl ví o čem mluvím. Kdo ho ještě neviděl, tak prozrazovat nebudu. Přijemný filmeček. Hodnocení: 60% ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Konečně film, kde není totálně americký happy end. A mě až teď došlo, jak mě tyto klišé americké konce rozmazlili a zkazili. Neumím si to vysvětlit, ale mě zde chyběl nějaký pořádný konec. Takhle z toho mám pocit něčeho nedokončeného. Jako by vystřihli kus něčího života (což jistě byl záměr) a neukončili ho. Rozhodně je to milý a oddechový filmík, který je poněkud delší, no snad Vás stopáž moc neodrazí :) Příjemnou zábavu! ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Na komedii málo vtipné (i přesto, že zde účinkuje A.Sandler), na romantiku málo romantické. Nezachraňuje to ani překrásná Paz Vega a nebo pár vtipných momentů alkobabičky Cloris Leachman. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Budu se opakovat. Ale hlavním problémem filmu je skutečně to, že film se nedá žánrově zařadit. Chvíli sledujete inteligentní komedii a chvíli velmi solidní drama. Přesto se mi tento snímek hodně líbil a zanechal ve mně spoustu pocitů. Je zde krásně vykreslený pocit prázdnoty v cizím státě, kde jediný, kdo vám může porozumět je vaše nejbližší rodina. Hlavním problémem hlavní hrdinky je začleňování se do cizí společnosti, která jí je cizí (až odporná). Adam Sandler a Paz Vega tvoří hodně nesourodý pár a chemie mezi nimi zkrátka příliš nefunguje. Přesto podávají výkony, které mě donutily filmu věnovat veškerou pozornost. Nestává se často, že bych chválil český dabing, ale v tomto filmu se opravdu povedl (zřejmě díky skvělému promíchání češtiny se španělštinou). Pro mě velmi příjemný snímek, jako celek ovšem působí trochu nesourodým dojmem... ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca komédia o "národných" vzťahoch od jedného z tvorcov Simpsonovcov kde kraľuje Paz Vega a zdatne jej sekundujú Adam Sandler a Tea Leoni. Je to milý príbeh, ktorý má trošku iný koniec ako som si predstavoval, ale mne to nevadí. P.S. Ten vtip so psom rulez:D ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

I na opakovane shlednuti film neztratil nic ze sveho kouzla, ktere jsem si pamatovala po sheldnutim prvnim.... nic neni cernobile, dobre a spatne... nekdy jen proste delame rozhodnuti a doufame, ze jsme zvolili to nejspravnejsi a nejlepsi pro vsechny. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Příjemný a laskavý film balancující na hranici romantické komedie a dramatu a právě takové balancování mi vyhovuje. Začínám herečku Paz Vegu obdivovat. Téa Leoni předváděla šílené věci. Jednu chvílí jsem si říkala, že by ji měl někdo dát pár facek. ()

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama