Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Recenze (450)

HArna 

všechny recenze uživatele

Dobrý film. Na konci mě zaujal Jeremy Irons a jeho kostým a líbila se mi jeho řeč. Jinak je to trošku lepší průměr. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Stroj casu se mi libil hodne.Chtel jsem dat 3 hvezdy,ale dam 4.Guy Pearce jako vynalezce Hartdegen je zde dobry.Hudba i pribeh se mi libi. ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele

Důvod proč jsem se na tento film po letech podíval, byl stroj času. Což je bohužel jediný důvod proč vůbec zapnout tento pískopitchon. Guy Pearceův herecký výkon dost k smíchu (nevím jak vám, ale mě až do poslední třetiny filmu připadalo že buď neumí hrát nebo mu zprasily technický scénář) mechanika cestování časem pojata spíše na romantičtější (přiblbější) styl BttF, a jakmile se dostane do té polomáčka budoucnosti, tak to v podstatě můžete vypnout, jelikož ta směsice všeho-nevšeho, vás unudí xmrti. Jen dvě/tři dobré scény, a to je: první nastartování stroje času, záběr na rozpad měsíce a následné cestování o 800+ tisíc let do budoucnosti, a pak (což je asi nejlepší scéna z filmu) ta scéna s černým muzeum-pánem umělou inteligencí který švihalo po 800 tisíc let. Poslední konečná scéna film sic uzavřela, ale celistvě filmu nemůžu dát více jak jedinou hvězdu, protože je to tak vyčpělé a nudné, že bych se raději kouknul na celou sérii seriálu Premiér. (kurwení předlohy do hodnocení započítáno, s tím že to vyrovnal visuál). ()

Jespi 

všechny recenze uživatele

Nevím co se zde lidem na filmu nelíbí. Viděl jsem jej 3x a mé hodnocení se nemění. Ano film měl slabší poslední třetinu, ale ty první dvě jsou krásným, dobře zpracovaným příběhem. Nemám ani co bych dodal, film na mě působí velmi příjemně a jeho celková výprava se mi prostě líbí. 90% ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Nenápaditý produkt přiživující se na názvu slavného díla, jinak to nejde nazvat. Pouhá skládanka klišé sesbíraných z jiných filmů, která až čpí nezajímavostí a nudností. Instantní kalkul, u kterého si nikdo nedělal hlavu s kvalitou scénáře a dialogů, ani s obsazením nezkušeného režiséra, který se s hraným filmem nedokázal zcela úspěšně poprat. ()

Marťas 

všechny recenze uživatele

Jak uvádějí ostatná, první půka filmu je dobrou podívanou a člověk čeká, co se z toho vyvine. Ale to, co se z toho vyvine je nelogické, divné a hollywodské. Guy Pearce byl sympatičtější v Mementu. ()

Macik 

všechny recenze uživatele

Film který vás upoutá především opravdu povedenými triky ztroskotává hlavně na tom,že od půlky dostane úplně jiné rozměry a vypadá to jako byste se dívali na naprosto jiný film než na který jste se dívali zezačátku.. Ale co se rozhodně nedá upřít je pár opravdu zajímavých napadů nebo vizí chcete-li..Představa,že naše generace zanikne a pojede se nanovo je opravdu k zamyšlení..Ovšem za to nemůže režisér,ale předloha..;-) ()

Alf 

všechny recenze uživatele

vůbec ne tak hrozné, jak jsem očekával, ba právě naopak, v každém případě jsem se cítil podstatně lépe než ve spárech yakuzy :-) p.s. kdyby nechyběla ta scéna s Měsícem, mohlo být hodnocení podstatně lepší. ()

lukasd 

všechny recenze uživatele

Scénář sice není kdovíjak propracovaný, ale pokud se přenesu přes některé nelogičnosti v ději, tak musím říct, že jsem se celkem slušně bavil! Škoda, že film po dobrém začátku trochu stagnuje a ke konci se mění v klasické sci-fi béčko! Ale ta výprava je fakt vynikající a nevzpomínám si že bych v poslední době viděl tak zajímavý triky jako bylo cestování časem. ()

Tomin88 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrná sci- fi podle geniální knižní předlohy kterou táhne dopředu geniální soundtrack Klause Badelta a finální scéna s buřinkou :) ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Cestuje do budoucnosti, kde se stane hrdinou oné doby. Do budoucnosti cestuje omylem a ocitá se ve velmi vzdálené budoucnosti. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

50%. Začátek dobrý, zajímavý, dobré nápady. Jakmile se spustilo cestování časem do budoucnosti, ztratilo to kouzlo a švih. Konec už byl takový divný - špatné masky, podivné rozuzlení, celkově tak nějak špatně zpracované. Přitom téma jako takové je dobré. Ale druhá polovina film trošku kazí. Nedobře zpracovaný námět. Škoda! Howgh! ()

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na možnou budoucnost, kterou si postupně sami vytváříme. Ale to zpracování .. Efekty z toho vyšly ještě celkem dobře ale scénář a celkový vývoj.. něco tomu chybí a není to úplně zanedbatelné .. Nicméně díky ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to malo naviac. Mám rád filmy o cestovaní v čase, no táto verzia až tak nezaujme. Tá najbudúcnejšia budúcnosť a niektoré efekty už dnes nie sú nič extra. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Jako menší jsem tento film hltal. Původní film jsem viděl jenom útržkovitě, a musím přiznat, že jsem spíše zastáncem moderního podání. Ovšem... místy děj vázne a celé je to nerovnoměrné. Jsou momenty, ve kterých chce divák déle zůstat, místy se mi zase zdá, že je děj soustředěn zbytečně dlouho na nějakou událost. Postavy nejsou příliš uvěřitelné a spíše vytvářejí dojem, že z malých celebrit se snaží udělat veliké hvězdy. Přitom kvality přednesu nejsou nijak závratné a jak hloubka postav, tak dialogů stojí za anální kolík s ocáskem poníka. Tak nějak všichni se tam tváří, jako kdyby měli zaražený kolík v prdeli. Ve chvíli poblouznění v mužské rýmičce se mi film jevil jako zajímavý relaxační zátiší, ale v momentě plného vědomí sáhnu spíše po něčem jiném. Asi nejvíce otravná je daleká budoucnost, první půlka je celkem plná nápadů, druhá půlka je už jenom otrava, která má film natáhnout o kus sraček na delší stopáž. ()

Reklama

Reklama