Reklama

Reklama

Královští tučňáci se rodí s nadáním pro zpěv. Mumble je výjimka. Narodil se, aby tančil…vlastně stepoval. Takové tučňáka nehodné chování se stane důvodem pro jeho vyhnání ze země do velkého studeného světa. S pomocí podivínů Amigos a vševědoucího tvrďáka jménem Lovelace se Mumble vydává na dobrodružnou cestu za poznáním. Být upřímný sám k sobě je způsob, jak změnit svět. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (429)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi slaboučké. Tvůrcům nechyběl smysl pro humor (Holly flock; Put your flippers in the air, now), ale zjevně už došly nápady a inspirace. Základní páteř příběhu - tučňákům hrozí vyhynutí, protože jejich přirozená potrava vlivem civilizace mizí - to je myslím dobré.___ Ale ty nesmysly s heart songy a stepováním (což je v podstatě 95% filmu) tomuhle příběhu "daly deku".__Výborná angličtina animovaných filmů je tady dlouhou dobu narušována pár španělskými tučňáky s otřesným přízvukem, kterému se dá smát jenom chvíli, než omrzí a otráví.___Ani po hudební stránce žádná bomba a tak Happy Feet řadím jen do podpalubí mezi šrot. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

V prostředku je pár dechberoucích akčních sekvencí, ale začátrek s dialogy jako vystřiženými z porna a rádoby těžce filozofický konec, to celé proložené písničkami, stepem i řečmi o páření a lásce, dělají z tohodle animáče nestravitelnou podívanou...30% kvalita animace je hodně nadprůměrná, ale z obsahu filmu budou mít děti v hlavě asi pořádnej tučňáčí guláš. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Pri roztomilosti to celé ostať nemalo, lebo celý príbeh mal naviac. Filmu z môjho pohľadu najviac neprospievajú muzikálové čísla, ktoré vlastne okrem príbehového torza neplnili žiadnu úlohu, iba pre divácky efekt. Ďalšie, čo bolo chybou, bolo pomerne zlé rozlišovanie tučniakov, aj preto sa asi rozhodli vstúpiť do deja len s minimom postáv, čo sa nakoniec tiež nevyplatilo. Mumble totiž ako postava veľa nepredviedol, i keď ako stepujúci tučniak bol veľmi milučký a jeho päť strelených kamošov toho po humornej stránke predviedlo patričný kus. Takže uspokojujúci nadpriemer, ale spomedzi animo-oscarov dosť prešvihnúté rozhodnutie. 65%. ()

Kosik 

všechny recenze uživatele

Přistupoval jsem k tomu velice skepticky, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Jemný humor, zajímavý příbeh, několik originálních nápadů a povedená muzikálová čísla. Tak nízké hodnocení si to myslim nezaslouží (protože horší než např. Madagaskar to neni). Toho Oscara chápu, ale zásadně nesouhlasim, protože Auta jsou nejlepší! ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Velmi krásná animace a některé písničky jsou také velice povedené v podání roztomilých tučňáků, ale na příběhu si tvůrci absolutně vylámali zuby. Samotný příběh o zpívajících a tančících tučňácích je ujetý, ale co víc, z pěkného muzikálu se z ničeho nic ocitáme v rádoby smutném dramatu zakončeném nejkýčovitějším koncem, co jsem kdy viděl. Zachraňují to jen vtipní pidi tučňáci. 55% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Zpěvák Prince původně odmítl poskytnout pro film svoji píseň „Kiss“, ale když mu promítli první ukázky, změnil názor. Dokonce do snímku dopsal novou píseň, která zazní během závěrečných titulků. (imro)
  • Happy Feet byly prvním animovaným snímkem studia Animal Logic. Tato australská firma ale ve světě filmu nebyla neznámá. Spolupracovala například na speciálních efektech k filmu Babe 2: Prasátko ve městě (1998) nebo k trilogii Pán prstenů (2001, 2002, 2003). (imro)

Související novinky

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Hugh Jackman nezpívá – houká

Hugh Jackman nezpívá – houká

04.01.2009

Hlavní hvězda (promiň, Nicole) aktuálního velkofilmu Austrálie zřejmě nemá chuť na další epickou romanci. Jméno Hugh Jackman totiž už nefiguruje v zamýšleném obsazení ambiciózního 3-D muzikálu… (více)

Reklama

Reklama