Reklama

Reklama

Královští tučňáci se rodí s nadáním pro zpěv. Mumble je výjimka. Narodil se, aby tančil…vlastně stepoval. Takové tučňáka nehodné chování se stane důvodem pro jeho vyhnání ze země do velkého studeného světa. S pomocí podivínů Amigos a vševědoucího tvrďáka jménem Lovelace se Mumble vydává na dobrodružnou cestu za poznáním. Být upřímný sám k sobě je způsob, jak změnit svět. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (429)

sharky 

všechny recenze uživatele

V prostředku je pár dechberoucích akčních sekvencí, ale začátrek s dialogy jako vystřiženými z porna a rádoby těžce filozofický konec, to celé proložené písničkami, stepem i řečmi o páření a lásce, dělají z tohodle animáče nestravitelnou podívanou...30% kvalita animace je hodně nadprůměrná, ale z obsahu filmu budou mít děti v hlavě asi pořádnej tučňáčí guláš. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dokonalá, úchvatná animácia, konečne niekto natočil niečo porovnatelné s Pixarom. Príbeh je ale dosť divný, nedrží pokope vzhladom k jeho žánrovému rozčleneniu na dve polovice. Je to príbeh pre deti? Na to je trochu dlhý a v druhej polovici drsny. Je to príbeh pre všetkých ako od Pixaru? Na to je zo začiatku príliš infantilný. Je to príbeh pre americkú akadémiu, ktorá minulý rok rozdávala oscary za ekologické posolstvá. Pre mňa je to experiment, ktorý sčasti vyšiel, sčasti nie. Cars sú omnoho lepšie, len tá ekológia k nim nesedí. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Pri roztomilosti to celé ostať nemalo, lebo celý príbeh mal naviac. Filmu z môjho pohľadu najviac neprospievajú muzikálové čísla, ktoré vlastne okrem príbehového torza neplnili žiadnu úlohu, iba pre divácky efekt. Ďalšie, čo bolo chybou, bolo pomerne zlé rozlišovanie tučniakov, aj preto sa asi rozhodli vstúpiť do deja len s minimom postáv, čo sa nakoniec tiež nevyplatilo. Mumble totiž ako postava veľa nepredviedol, i keď ako stepujúci tučniak bol veľmi milučký a jeho päť strelených kamošov toho po humornej stránke predviedlo patričný kus. Takže uspokojujúci nadpriemer, ale spomedzi animo-oscarov dosť prešvihnúté rozhodnutie. 65%. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Během první půlhodiny jsem si říkal, že páni akademici zase jednou šlápli do pořádného slepičince. Hláškujících zvířát mám už pokrk, takže jsem byl rád, že tady v podstatě nejsou. První věcí, která mě ale opravdu praštila do hlavy bylo to, že tohle je snad první CGI animák, který není komedií. Už jsme viděli komedie trhající bránice (Doba Ledová), komedie distingované (Ratatouille) a potom taky komedie úplně trapné (Lovecká sezóna), všechny ostatní počítačově animované filmy se pohybují zhruba v těchto mantinelech. Ve zdejších komentářích můžete narazit na srovnání s Vesmírnou odyseou. Dle mého to není úplně přesné, více mi sedí přirovnání k Blízkým setkáním třetího druhu. Přestože je děj první polovinu dost slabý a coversongům se věnuje až příliš velký prostor, existenciální druhá část mi to bohatě vynahradila. Páni akademici občas ví, co dělají... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Naozaj som bol na tento animovaný film veľa zvedavý ... Čakal som, že sa Georgeovi Millerovi povedie fakt vydarené a vtipné dielko s hlbším podtextom ... Avšak aké bolo moje sklamanie keď som film zhliadol, to sa snáď ani nedá opísať. Pomalý začiatok filmu by som ešte prehrýzol, pretože nasledoval celkom slušný rozjazd, ale od polovice tento film proste vyšumí do stratenia. Jeden z tých nudnejších animákov. Tiež je to skôr pre tých 7 a menej ročných. Skôr roztomilé než komediálne. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Zpěvák Prince původně odmítl poskytnout pro film svoji píseň „Kiss“, ale když mu promítli první ukázky, změnil názor. Dokonce do snímku dopsal novou píseň, která zazní během závěrečných titulků. (imro)
  • Happy Feet byly prvním animovaným snímkem studia Animal Logic. Tato australská firma ale ve světě filmu nebyla neznámá. Spolupracovala například na speciálních efektech k filmu Babe 2: Prasátko ve městě (1998) nebo k trilogii Pán prstenů (2001, 2002, 2003). (imro)

Související novinky

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Hugh Jackman nezpívá – houká

Hugh Jackman nezpívá – houká

04.01.2009

Hlavní hvězda (promiň, Nicole) aktuálního velkofilmu Austrálie zřejmě nemá chuť na další epickou romanci. Jméno Hugh Jackman totiž už nefiguruje v zamýšleném obsazení ambiciózního 3-D muzikálu… (více)

Reklama

Reklama