Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úžasná Jennifer Garner jako femme fatale Elektra dokazuje, že zabít lze pouhým pohledem. Komiksová postava se proměnila v akční hrdinku s největším sex appealem všech dob. Přes smrtelné rány, které jí uštědřil Daredevil, se probouzí z mrtvých a stává se z ní nejnebezpečnější vražedkyně světa, která žije jen pro smrt ostatních. Ale její nejnovější úkol ji donutí k zásadnímu životnímu rozhodnutí. Přikloní se nakonec na stranu dobra nebo zla? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (310)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale Elektra měla mnohem lepší předpoklady než Daredevil. Protože se tu ale přihodilo něco, co se stát nemělo, totiž nablblý scénář, výsledek je bohužel dost špatný. A přitom to mohlo být tak hezké... EDIT 2023: Director's cut, jsem rád, že jsem to viděl znovu, není to špatný film, ale ani nijak extra dobrý... ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu asi o 20% lepšie ako daredevil. Jennifer je v tom svojom červenom ,,vohoze" príjemná a svojim spôsobom aj neoriginálne štýlová, a tie dve dýčky, čo drží v rukách sú tiež štýlové. Film Elektra posytuje presne to, čo čakáte keď ho zapnete, príjemnú vec na ktorú sa budete pozerať a pri tom robiť ďalších 5 vecí. Príbeh je pojatý formou akého si trhaného rozprávania, čo pôsobí síce efektne ale ani jeden z príbehov odohrávajúcich sa na plátne nie je dotiahnutý až do úplného konca a nie je jasný. V každom prípade, boli herci celkovo prijateľní, rovnako ako aj efekty, mám pocit, že keby tam bolo trošku viac efektov ešte bližšie by sa to priblížilo k TV filmu ako to bolo teraz. Na záver jedna malá poznámka ohľadne kostymera/ky Gorana Visnjica, nedala si veľa práce lebo má stále rovnaké oblečenie. Goran musí byť sporivý chlapík. 50% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nablýskané nic, které se snaží prázdnou nádobu laciné líbivosit naplnit nemohoucími pokusy o psychologizaci hlavní postavy. Škoda.. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Přehlídka toho, jak to nemá vypadat. Po všech stránkách nezvládnutý pokus o komiksovou adaptaci. Ta jedna hvězdička není za žádné klady, jen jsem prostě viděl ještě horší filmy. :-( ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jedna scéna , ktorá ostane v pamäti = jedna hviezda. Rob Bowman ma až teraz presvedčil, že je vyvolený točiť prepadáky. Dokelu, veď ona ešte aj vyzerá horšie ako v DAREDEVILOVI!!! ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od iných si myslím, že to nebolo až také zlé. Elektra má dostatok akčných scén na to aby nenudila. Film dosť rýchlo utečie, ale čo je chybou (ale neviem, pre niekoho možno aj plusom), že film s rýchlosťou blesku z hlavy vyšumí. Ale aj tak by som to už druhýkrát dobrovoľne nepozeral. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Před časem vznikl komiksový film "Daredevil" ve kterém se po boku Bena Afflecka objevila fešná Jennifer Garner v ještě více fešném červeném oblečku jako tajuplná Elektra. Film byl však (alespoň pro mě) velice nudný. Někdo ale dostal nápad, že by šlo natočit film o této tajuplné bojovnici. Zhostil se toho Rob Bowman (režisér skvělého "Akta X-film" a velice slabého "Království ohně"). Ani tento snímek ale moc (nebo spíše skoro vůbec) nezabodoval. Tudíž mě film nezajímal a ani jsem se ho nepokoušel shánět. Nedávno se ke mě však úplnou náhodou dostal tak jsem si řekl, že ho přece jen zkusím. "Bude to možná zábavná akční blbina" říkal jsem si. Avšak byla to spíše nudná blbina. Nešlo by ani tak o příběh ale spíše o zábavu a zábavu by měly v tomto druhu filmu představovat akční scény. Těch je naprosté minimum a když už nějaká akční scéna je (většinou nějaký souboj) je krátká a docela i nepřehledná. Když už to vypadá na nějakou větší akční scénu skončí dřív než se divák stačí připravit. Nemluvě o tom, že dva hlavní záporáky vyřídí Elektra bez mrknutí oka cca během deseti vteřin (a ani si moc nezabojuje). další mínus je to, že se film tváří až neuvěřitelně vážně a chybí mu jakýkoliv nadhled. A teď k hlavní hrdince. Jennifer Garner nevypadá v přiléhavém červeném oblečku vůbec špatně ale nepřišlo mi, že by byla nějak extra obratná a nejpíše by nezvládla ani polovinu toho co ve filmu předvádí bez záchytných lan a počítačových triků. Sami počítačové triky jsou taky velmi bídné ale naštěstí jich ve filmu moc není. No, tak filmová Elektra dopadla stejně (možná o něco hůře) než o pár let starší "Daredevil". ()

anais 

všechny recenze uživatele

Kdysi se mi vcelku líbil Dardevil. Nebyl to sice žádný klenot mezi komiksovými adaptacemi (a hraje v něm Ben Affleck), jenže se jednalo o solidní porci zábavy. Zábavy přesně takové, jakou člověk od filmu o maskovaném hrdinovi očekává. Možná jsem si něco podobného sliboval od Elektory. Asi proto, že se v podstatě jedná o jakési volné pokračování Dardevila (Affleck si dokonce v Elektře svou roli zopakoval, ale nakonec ho vystřihli . Bowman (Akta X, Reign of fire)se však rozhodl o poměrně nestandardní pojetí. Nenatočil Elektru jako akční film (aspoň na mě Elektra moc akčně nepůsobila). Je to film o tápání jedné ženy. Tápání maskované hrdinky, jejíž motivaci nelze chápat, jelikož se nechápe ona sama. K tomu všemu ve filmu není vlastně ani jeden souboj, ve kterém by zvítězila (pominuli ten závěrečný, ve kterém její vítězství působí spíš jako neuvěřitelné deux ex machina), nebo předvedla něco zvláštního. Film se vleče v až absurdně pomalém tempu. Neřeší se v něm nic podstatného, bohužel ani zábavného. Není tu jediný vtípek, jediná skulinka pro oddech vyčerpaného diváka. Nabízí se srovnání s Kočičí ženou. To byl film strašný. Množství šílených nápadů režiséra Pitofa se změnilo v kýčovitě barevný maglajs. Bowmanův superhrdinský film na to šel z druhé strany. Nápady žádné, tempo pomalé. Tedy výsledný trapas menší, ale za koukání to stejně nestojí. (nějak se mi do hodnocení nevešly klady – marně se snažící Jennifer Gardner byla ok, záporák Tatoo byl rozhodně pěkně vymyšlený. Předlohu jsem nečetl, tak ale nevím jestli se nevyskytl už v komiksu – tedy poklona jeho vraždícímu tetování možná patří spíš Franku Millerovi naž Bowmanovi) ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Komixové filmy se poslední dobou rojí jako na běžícím pásu a filmovému zpracování se dočkala i Elektra. Výsledek je téměř katastrofální. V prvé řadě se Jennifer Garner pro roli drsných zabijáků vůbec nehodí, její postava vás nemůže nijak zaujmout, spíše ze začátku působí nafoukaně, sebejistě, nekleje, nepije, nekouří a co je vůbec nejhorší (a je celkem důležité pro typ filmu jako tento) nelítají z ní vůbec žádné hlášky, při kterých by jste si říkali: ,,Sakra to je baba." První sekvence působí dobře a v červeném úboru vypadá vážně dobře, ale po zbytek filmu je Elektra narvaná klišé jako američan vycházející z KFC. Netvrdím, že komixový film musí být nějaké veledílo, ale mohlo by nám poskytnout dávku slušné popcornové zábavy. To se nám ovšem nedostavilo. Snímek neoriginální, který vám v mnohých směrech připomene PUNISHERA, by se vám měl vyhýbat obloukem. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Hmm, a mohla to být taková pohodová no brainovka, nebýt několika fakt krutejch záseků ve scénáři, stupidních dialogů a rádoby psychologie postav. Primitivní akční řežba by aspoň mohla být zábavná. Profesionálka se zakecá s týpkem a jeho dcerou, zajde na večeři a pak není schopná je zabít. Jo a taťka prej věděl, že je nájemnej vrah a jde po nich. Fakt dobrý, no. Prostě už víme, že Elektra má dobré srdce a už nejspíš nikdy nebude stylově zabíjet lidi za tučnou odměnu. Když byla Elektra v tradiční škole bojového umění, tak jsem se ještě zasmál dokonalýmu nalíčení, ale fakt velkej šok jsem zažil při prvním polibku. Promiň. – Ani já nechtěla. Za prvé je to naprosto stupidní dialog (nebojte, bude jich víc) a za druhé netuším proč to udělali. Nepředcházelo tomu nic, co by je aspoň náznakem sblížilo. Asi to byl pokus někam směřovat děj, ale na mé straně zůstal nepochopen. To samý v bledě modrém si ty dvě hrdličky zopakují s těmi samými hlody ještě jednou před koncem filmu. Děj je přímočaře primitivní, zabíjení „nezničitelnejch“ poskoků nevěrohodný, to samý u probodnutí hlavního záporáka. Navíc nám začnou autoři předhazovat druhýho kladného hrdinu, kterej by měl být ještě kladnější a lepšejšejší než samotná Elektra a to už je fakt konec. Abych tu ale nevypisoval jen samý negativa, tak musím pochválit tvůrce speciálních efektů a choreografy, kteří se na Elektře pěkně vyřádili. Jo a taky se mi líbil dokonalej rozhovor s obětí hned na slibném začátku filmu. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Komiksová blbinka, zabalená do efektního a na pohled zajímavého obalu, která je i díky uhrančivému pohledu Jennifer Garner ještě celkem dobře koukatelná a vyloženě ani nenudí. Ale i kdyby tohle pokračování Daredevila nikdy nevzniklo, určitě by filmový svět o nic důležitějšího nepřišel. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Neherectví Jennifer Garner je tak odzbrojující, její neherecká mimika tak nechtěně zábavná a její bojové kreace s vidličkami tak roztomile kýčovité, že musím dát aspoň tři. Ještě vtipnější je ovšem slepý bílý sensei, který je bez očí ještě schopnější bojovník, než byl Meresjev pilot bez nohou... Takže něco z Daredevila ve filmu zůstalo. Ale zatímco v Daredevilovi měla Elektra jakýs takýs náznak osobnosti, tady na mě působila ještě víc bezduše a ploše. Samozřejmě se tenhle film nedá brát nijak jinak, než jen jako povrchní oddechová jednohubka, pod jejímž vizuálně líbivým obalem se skrývá... prd, tedy se neskrývá nic. Ale na ukrácení dlouhé chvíle dostačující. ()

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Elektra je imo o triedu horší komix ako Daredevil a to už je čo povedať. Najvýraznejšia črta je trápnosť a najväčšie lákadlo (aspoň pre istú časť publika) - Jennifer Garner, ktorá síce vie vyzerať sexy, ale akosi by sa mohla naučiť aj hrať (na poslednú bojovú a "oživovaciu" scénu mi napadá len reakcia: "Wtf?!"). Takže ešte raz dodávam - najhorší Marvelov komix, aký som mala tú smolu vidieť. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

No totok. Mne sa to páčilo. Mno možno to bola Jennifer čo sa mi tak páčila ale to nič. Tento film podľa mňa má na viac ako na 42%. Keď to beriem ako akčnú oddychovku tak to splnilo účel na 100%. Pravda boli tam sci-fi scény ktoré som nemusel ale celkovo mám z toho filmu dobrý pocit a mienim si to ešte minimálne raz pustit. U mňa 70% ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Opět úplně tak nesdílím zdejší "zděšení" nad "kvalitou" filmu, i když tentokrát jsou ty tři hvězdičky opravdu slabé. Přesto má snímek kromě x-krát viděného konceptu příběhu a řady nudných a hluchých míst i některé světlé chvilky. Těmi jsou v prvé řadě samotná Elektra v podání Jennifer Garner, dále velice atraktivní vizuál, zajímavé efekty(tetování) a působivé lokace. Většina akčních scén má pak i vcelku povedenou choreografii(vede souboj mezi závoji). Škoda, že tohle všechno sráží omšelý příběh o zázračné dívce "pokladu". ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Jennifer Garner v hlavnej úlohe ako Elektra, tak to bol zásah do čierneho. Perfektný herecký výkon v sexi kostýme, radosť sa na to dívať. 85% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak je to jeden z filmů, který je až příliš proklínán. Zápletka je stupidní, ale v té době veškeré komiksové filmy nebyly nikterak převratné. S první hodinkou jsem neměl žádný problém, Garner se do role nesmírně hodí, záparáci jsou pestří a akce docela šlape.. Bohužel poslední půl hodinka je nepochopitelně pokažená. Především akční scény se bortí tvůrcům pod rukama, kdy je triková přeplácanost a nad některou choreografií, zvlášť například za létající prostěradla by se nestyděl ani Aladin. Proč do prdele nějaké mizení záporáků a tolik nadpřirozena? Kdyby to celé působilo reálněji, mohla to být naprostá pecka. Není to propadák, ale zahození slibného potenciálu.......5/10 ()

Související novinky

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

08.07.2023

Nestačily vám multiverzní hrátky ve snímcích Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Flash? Pak se nemusíte obávat, Hollywood v tomhle směru rozhodně nehodlá zatím ubírat a tak nás už brzy čeká… (více)

Našla se Captain Marvel?

Našla se Captain Marvel?

03.06.2016

Dámské superhrdinské sólovky mají dost špatnou bilanci. Supergirl si nikdo nepamatuje a Catwoman a Elektru by většina lidí nejraději zapomněla, takže tu je ohromný prostor pro zlepšení. Už v červnu… (více)

Daredevil 2 bez Afflecka?

Daredevil 2 bez Afflecka?

01.03.2006

Jestli si někdo myslel, že loňským uvedením Elektry do kin, se snaha chamtivých hollywoodskych producentů definitivně pošlapat dobré jméno komixového superhrdiny Daredevila skončila, tak je na velkém… (více)

Zajímavá „manželská dovolená“

Zajímavá „manželská dovolená“

08.11.2005

Jennifer Garner si v poslední době dvakrát neporozuměla s komiksovou Elektrou (minimálně podle tržeb a reakcí kritiky) a tak se rozhodla pro trochu jiné žánrové odvětví. V erotickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama