Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Buď v klidu se John Travolta vrací jako Chili Palmer z filmu Chyťte ho! Tentokrát Chili opouští nevyzpytatelný filmový průmysl a vrhne se do hudební branže, zaplete se s ruskou mafií, s různými gangsterskými skupinami a ještě vezme pod ochranu mladou talentovanou zpěvačku Lindu Moonovou. Barry Sonnenfeld, který režíroval Chyťte ho!, nedávno prohlásil, že když John Travolta přijal roli Chiliho Palmera, chtěl ji hrát jako "pouličního Jamese Bonda." Travolta říká, " Chili je gangster, ale má image příjemného gangstera, jakoby Jamese Bonda. A jeden z mých oblíbených filmových idolů byl Sean Connery, zejména v roli Bonda, tak se stal mou inspirací mého pojetí Chiliho Palmera.

Travolta se nadchnul v okamžiku, kdy roli Edie Athens přijala Uma Thurmanová. "Uma a já si na plátně ohromně rozumíme," říká, "a ve filmu Buď v klidu jsme hráli úplně jiné postavy než ve filmu Pulp Fiction - historky z podsvětí, i když spolu opět tančíme. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Heraldika odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno někdy před dvěma lety v kině, ze kterého jsem co deset minut odcházela telefonovat. Absolutně mi nevadilo, že přijdu o zápletku či nějaký vtip, jelikož ani jedno ani druhé ve filmu není. Nebýt parťáka v sále, který se hrdinně tvářil, že ho to baví, odešla bych úplně. Pokud tedy tento "skvost" neuvidíte, buďte v klidu :-). ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Ideální film na hraní "Poznej toho herce/zpěváka". Ti se tu totiž točí jako na běžícím páse a jsem si jist, že minimálně jeden vám učaruje. Vtípky jsou taky přiměřené produkci, kdo bude znát kontext, ten se zasměje, kdo ho znát nebude, ten o tomhle filmu stejně ani neuslyší. Hudba luxusní, z herců potěšily zejména camea Scotta Adsita v kufru, Paula "Kellermana" Adelsteina anebo Dwayna "The Rocka" Johnsona, který tu skutečně vesele paroduje sám sebe, až z toho bolí bránice. Extra plus za Pulp Fiction dvojici Travolta - Thurmanová i s tanečkem, kdyby se více pořešil scénář, jsem si jist, že by se tenhle film mohl stát kultem. Takhle to jsou pouze kvalitní 3 hvězdy. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

U Chytte ho jsem se moc nepobavil a to samy muzu rict bohuzel i o tomhle filmu. Ale snaha se tvurcum uprit neda. Je tu spousta tu vice, tu mene uchylnejch postav, pricemz spousta z nich nema pro dej zadnej zasadni vyznam a jsou tu jen proto, aby neco vtipnyho udelali. Tyhle postavy navic hraje spousta perfektnich a mnou oblibenejch hercu. No a nektery dialogy se snazi vykradat Tarantina a podobny hlaskare, coz se jim parkrat podari a dokazou pobavit, pripadne nabidnout neco drobet originalniho. Navic, jelikoz jsme se od filmovyho prumyslu z prvniho dilu presunuli do hudebniho, je tu i spousta pisnicek, jejichz vyber se vcelku poved. Az potud je vse v naprostym poradku, problem je, ze tohle vsechno tvurci nedokazali navliknout na nejakej smysluplnej pribeh, takze se vetsinou absolutne nic nedeje, film zacina nudit a na komedii ma priserny dve hodiny. Ke konci se to sice lehce zamota, ale to je spis, jen tak, aby se nereklo, ze se ve filmu vubec nic nestalo. Jinak co se tyce hercu, Travolta je ve svy roli drsnaka a pohodare naprosto perfektni a sympatickej, Keitel a Woods by si zaslouzili vic prostoru, Uma je sexy, The Rock by uz konecne mel zapadnout do nejaky akcni rezby a ne furt lizt do komedii, pricemz tady klesl asi na uplny dno. Ne ze by nebyl vtipnej, je to jedna z nejvtipnejsich postav, jenze tohle si proste nezaslouzi, musi delat priteplenyho bodyguarda, kteryho kazdej sereze a dela priteplaly tanecky pred zrcadlem. Ze vsech nejvic me asi pobavil Vince Vaughn, snazici se napodobovat cernochy, jak gestama, tak mluvou. Skoda, ze film nemel poradnej pribeh nebo netrval jen 80 minut, v tom pripade by to asi byla paradni komedie, takle jsou bohuzel vtipny momenty zhruba na stejno s tema nudnejma a vic jak 3* to neda. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Bývalý mafiánský vyděrač Chili Palmer s xichtíčkem bývalého krále tanečních parketů se v byznysu rozhodl přeběhnout od filmu k muzice. Je to docela zajímavé rozhodnutí v době, kdy je prodejnost alb přímo úměrná rozpáleným mechanikám posluchačů. Jenže do hudby fušuje kdejaká gangsterská svoloč a v takovém prostředí se Chili vyzná. Občas na něj sice míří chrchlající samopaly černoušků v bílých oblecích nebo si s jeho vnitřnostmi chtějí popovídat molodci z lůna matičky Rusi, ale pokud jde o zachování klidu, tak v tom Chili nemá výraznější konkurenci. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Čistá Amerika! Príjemná somarinkové oddychovka s plejádou najrozmanitejších hviezd, ktoré by ste inak v jednom filme nečakali, v tých najnetradičnejších rolách. Celé je to tak správne uvolnené, že tie skoro dve hodinky aj napriek priemernému scenáru uplynú pomerne rýchlo a absolútne nenudia, hlavne vďaka roli Rocka a Cedrica. 75%. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku filmu Chili (John Travolta) mluví o tom, že film potřebuje na získání nejvyššího ratingu přístupnosti R víc než jedno použití slůvka f*ck. A hned ho řekne. Tím, že toto slovo v celém filmu zazní jen jednou, dostal mírnější rating PG-13. (imro)
  • Po filmu Malý svědek (2001) se jedná již o druhý snímek, ve kterém si společně zahráli John Travolta a Vince Vaughn. Podobně se jedná o druhý společný projekt i pro hereckou trojice Uma Thurman, John Travolta a Harvey Keitel, kteří se setkali již během natáčení filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). (x_silver)

Související novinky

Durst míří do Hollywoodu

Durst míří do Hollywoodu

13.04.2006

Frontman rap-metalové formace Limp Bizkit, zpěvák Fred Durst, natočí svůj režijní debut. Nezávislý snímek THE EDUCATION OF CHARLIE BANKS bude hudebníkovým prvním regulérním filmovým počinem, přičemž… (více)

Reklama

Reklama