Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká občanská válka právě skončila, země je ale stále názorově rozdělena. Bývalý jižanský plukovník James Langdon (Rock Hudson) nechce sloužit vítězným seveřanům, a tak se svojí rodinou a svými nejvěrnějšími vydává do Mexika, kde se chce připojit k jednotkám císaře Maximiliana. Mezitím se seveřanský plukovník Henry Thomas (John Wayne) zabývá odchytem koní, které hodlá prodat americké armádě. Ta ale o ně neukazuje přílišný zájem, a tak je Thomas žene rovněž do Mexika... (Pohrobek)

(více)

Recenze (35)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus príliš zidealizovaný western, vsádzajúci na pojmy ako hrdosť, česť a priateľstvo. Osobne si myslím, že vo vyhrotenej situácii, aká bola po skončení americkej občianskej vojny na pomedzí Spojených štátov a vnútornými konfliktmi zmietaného Mexika, by chlapáctvo a šľachetnosť išli bokom a každý by v záujme vlastného prežitia hral v prvom rade sám za seba, takže je vysoko nepravdepodobné, že by sa v týchto pohnutých časoch zrodil príbeh, aký nám ponúka Undefeated. Pozerateľné, no režisér McLaglen dokázal nakrútiť aj lepšie westerny než sú Neporazení. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Aky to opět vystihnul. Já dodávám. Zajímavý a drsný příběh o poválečném období Jihu. Herci na jedničku, kupodivu i dabing. Debilní rádoby humorné scény (rvačka při oslavě), debilní nereálná romantika a chlapáctví honáků koní, cit válečných veteránů severu-kde se vzal? srážejí tento film někde až k jedné *. Vykonstruovaný podvod Mexičanů není nic než polystyren v hlavě autora námětu a scénáře. Proč je tedy nepodvedli podruhé, ptá se bystrý divák? Takže slavný Hollywoode zase zklamání. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pro rivalitu jižanů a seveřanů po ukončení války mám slabost a tento snímek ji přináší v opravdu hojné míře. Prostředí, v němž se odehrává, je poměrně působivé, děj je jednoduchý, ale celkem zábavný, ovšem v něčem značně překombinovaný - např. různé armády, indiáni, bandité. Potěšil místy příjemný (občas však trapností zavánějící) humor, smysl pro férovost na straně jižanů i seveřanů, ale také romantická linie byla dobrým zpestřením. John Wayne je asi největším kladem McLaglenova snímku a díky němu se přikloním ke 4*. Kdyby byli Neporažení o dvacet minut kratší, bylo by hodnocení čistokrevnější. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda som dlho nevedel, ze John Wayne /El Dorado, brannigan/ hral aj s Rokom Hadsonom /Rozbite Zrcadlo/. Z duse neznasam Roka Hadsona, naopak som si vsimol slusneho Brucea Kabota /Diamanty jsou vecne, The Chase/, ktory Wayneovi v pohode stacil. Kulisy su len priemerne a scenar nepatri medzi inteligentne, skor take pod/priemerne : 55 % ()

pm 

všechny recenze uživatele

Vždycky mi byl bližší pragmatický přístup Rhetta Butlera před snobským vlastenectvím, nevadil by mi lenivý jižanský luxus, kdyby jeho představitelé nabubřele nelpěli na otrokářském systému a netěžěli z něho, a respektovali technický pokrok. Proto mne silně znechutila plukovníkova hra na konfederaci za mexickými hranicemi, i když jsem jí rozuměla. Ale ve chvíli, kdy s tichou důstojností věnoval Rock Hudson hodinky černošskému předákovi a zápalil svůj dům, aby neskončil v rukou seveřanských kořistníků, měl můj hluboký respekt. Nebylo to špatné, jen politicky naivní, a část s Johnem Waynem byla vyvařená z podstatně lepších filmů.70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Merlin Olsen v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • John Wayne si během natáčení zlomil tři žebra při pádu z koně, načež si natrhl vaz v rameni a nemohl vůbec hýbat s jednou rukou. Jediné, co zajímalo, bylo nezklamat svoje fanoušky a natáčel dál i se šílenými bolestmi. (facojurka)
  • I přes svoje homofobní postoje se John Wayne během natáčení velmi blízce spřátelil s Rockem Hudsonem. I s vědomím Hudsonovi sexuality byli dobrými přáteli i po natáčení. (facojurka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno