Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Ferrell (Mládí v trapu, Elf) hraje Rona Burgundyho, jednoho z nejlepších televizních hlasatelů zpráv v San Diegu v roce 1970. Ron je přesvědčený, že ženy mohou hlásit maximálně zprávy o módních přehlídkách a možná ještě o nejnovějších kulinářských receptech. Jenže Ronův nový kolega v hlasatelně už nebude muž, ale inteligentní mladá žena (Christina Applegate), která je i krásná, i chytrá, i ambiciózní! Když se tyto dvě výrazné televizní osobnosti setkají před kamerou, vypukne hotová válka! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

tron 

všechny recenze uživatele

„Myslíš, že ma zatknú?“ – „Hodil si do chlapa vidly. Radšej sa pár týždňov neukazuj.“ Frat Pack v plnej poľnej (prím hrajú Will Ferrell a Steve Carell, ale mihnú sa aj kamoši Stiller a Wilson), natrieskaný zamilovania hodnými postavičkami (Danny Trejo ako dobrý barman). Na tomto filme (ponúkajúcom provokatívne fascinujúcu otázku, či medvede cítia menštruáciu) sa mi páčilo, že tvorcovia so smrteľne vážnou tvárou a za nemalý peniaz (dobová atmosféra „času, kedy mohli správy hlásiť len muži“) vytvorili komediálny svet, v ktorom pes (vlastne je to skôr „malý Budha s chlpmi“) komunikuje s Pánom medveďov, kde sa po kancelárii prechádza muž s OBROVSKOU erekciou a kde sa URČITE nedozviete, ako vznikol názov mesta Los Angeles. Tiež sa mi ukrutne páčilo, že v tejto úlohe geniálny Ferrell na seba síce extrémne strháva pozornosť (scéna v telefónnej búdke, hra na flautu), pritom ale má cit pre tímovú prácu. Takže priestor dostávajú aj jeho kolegovia v čele so šéfom, telefonicky sa ospravedlňujúcim riaditeľke školy za synove neadekvátne správanie („Sestra predstavená, kto si v puberte nepozeral porno, ha-ha-ha? Aha. Vy. No. Hm. Vlastne máte pravdu.“). Snímka je natrieskaná dobrou náladou, nezabudnuteľnými scénami (pesnička na tému "Čo je to láska, Ron?", pouličná masakra) a úžasnou „nadradenosťou nad ženami“, ktorá podľa mňa viac rozosmeje ženy, než mužov. Pretože ten šovinistický alfa samec Will ich má rád a v minulom živote bol jednou z nich. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

V rámci komedií za 4.. v rámci filmu jako takového, solidní 3... Přiznám, že jsem se bavil od začátku do konce a pár scének jsem musel doprovodit hlasitým chechtnutím.... ale nakonec, jako celek, to nemá takovou sílu a nebude to pro mě taková samozřejmá srdcovka jako třeba Zoolander.... každopádně to ale doporučuju každému kdo má rád tehle excentrický styl suchotrapného humoru s nadhledem.. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Těžko najít film, v němž jsou chlapi za větší hovada. A ještě těžší najít snímek, ve kterém by mě to hovadství a totálně neseriózní feministický podtón tak bavily. Zprávař je o Willu Ferrellovi, jenž tu předvádí asi svůj nejpřestřelenější a nejvtipnější výkon - a víc ani vědět nepotřebujete. Občas trochu trapné a dramaturgicky nesladěné, ale zatraceně zábavné a narvané nápady a cameo rolemi, které vás srazí do kolen (vede Ben Stiller ve svém Vybíjená módu). Být skutečné zprávy takhle odvázané, tak se na ně i dívám. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V nultých letech téměř nešlo narazit na americkou komedii, ve které by se nevyskytoval proměnlivý počet členů party jménem Frat Pack. Občas byli relativně rozumní, jindy se utrhli ze řetězu a jindy stvořili Rona Burgundyho. I vedle výstřelů typu Zoolandera, natož mezi najednou zcela usedle působících Vybíjené či Starskyho a Hutche, vypadá Zprávař jako sled gagů, ke kterému se scénář psal jen jako povinná kostra, aby ho vůbec bylo možné natočit a pustit do kin. A sem tam se ta nekonečná improvizace Ferrellova řevu nebo Carellova dadaistického plácání trefí. Na jeden takový moment ale připadají tři naprosto mimózní a inteligenci diváka urážející. Pro někoho je možná výlet do sedmdesátkového San Diega vzpomínkou na dobu, kdy mohly komedie nekorektně ukázat téměř cokoli a pozurážet libovolnou skupinu. Za mě ale zestárnul do téměř nesledovatelného patvaru, který drží nad vodou vedlejší role a téměř hmatatelný pocit, že zúčastnění se očividně dobře bavili. Tak alespoň někdo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve své době, kdy jsem ještě nebyl připraven na zvláštnost Willa Ferrella mě tato komedie hluboce zklamala. Musím tohle tvrzení vzít zpět. Potenciál Willa je opravdu využitý a celý jeho tým ve složení Rudd, Carrell a Koechner, podává nadpozemské výkony. Skvěle jsem se bavil. Nejvíce asi když motorkář Jack Black nakopl psa a když to pak znovu ukazovali v titulcích jako nepovedenou scénu. 65% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Tvůrci natočili tolik scén, že jim i po sestříhání prodloužené verze, stále zbývala dobře polovina stejně kvalitního materiálu. Vzhledem k velkému komerčnímu ohlasu filmu byla z těchto vystřižených scén sestavena "alternativní" verze snímku. Ta vyšla pod názvem Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie. (DaViD´82)
  • Mexický restaurant, který navštíví Veronica se jmenuje "Escupimos en su Alimento". Což ve španělštině znamená "Pliveme do vašeho jídla". (DaViD´82)
  • Ronova poznávací značka je "IM #1" (I´m number one - Jsem jednička). (DaViD´82)

Související novinky

Čeká nás Zoolander 2?

Čeká nás Zoolander 2?

13.09.2014

Pamatuje si ještě někdo, čemu se říkalo Frat Pack? Než nastoupila „apatowovská" komediální banda Setha Rogena a Jonaha Hilla, nazývalo se tak uskupení sedmi herců na kariérním vrcholu, kteří se často… (více)

Han, Leia a Luke jsou zpátky

Han, Leia a Luke jsou zpátky

08.03.2013

A s původními představiteli. Spekulovalo se o tom už od ohlášení Star Wars: Epizody VII, jejíž premiéra je stanovena na léto 2015. Mark Hamill a Harrison Ford přiznali, že mluvili s Georgem Lucasem o… (více)

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

03.04.2012

Zprávař se u nás nikdy nedostal do kin. Ostatně, šlo o čistě americký hit – z 90 milionů dolarů, které utržil, bylo 85 z kin ve Státech. Kult, který se kolem něj postupně rozbujel, ale zasáhl… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama