Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracuje pro biotechnologickou společnost, která umí manipulovat s časem. Temnou stránku toho odhalí, až když jeho žena kvůli dluhům přijde o 40 let života. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Němci už v minulosti ukázali, že žánr sci-fi umí, ostatně třeba Roland Emmerich nebo Wolfgang Petersen jsou toho důkazem. Společnost AEON kupčí s časem, respektive mladým, co potřebují peníze, nabízí, že odkoupí libovolný počet let jejich života. Max je spolehlivým manažerem do doby, než ho s manželkou Elenou postihne neštěstí. Jejich byt vyhořel a Elen musí přiznat, že na splacení hypotéky zastavila 40 let svého života. Exekuce je nelítostná. Pěkný vizuál, věčná otázka nesmrtelnosti a dystopická společnost tak trochu připomínající Huxleyův Překrásný nový svět, kde to nejlepší je také jen pro někoho. A zatímco ve Vyměřeném času se Robin Hood snaží bohatým brát a chudým dávat (čas), tak zde je organizace Adam, co chce nadaci AEON i s její představitelkou S. Theissenovou skoncovat. Napínavé, svižné a k přemýšlení. Nesmrtelnost nepředstavuje absolutní svobodu, jak se Theissenová mylně domnívá. A Mozart pachtící se ještě 45 (nebo více) let v chudobě by jí jistě nepoděkoval... ()

angel.CZ 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá myšlenka která ještě není až tak okoukana (ano, pár podobných filmu je). Ovšem co se týče spadu a rychlosti děje, mohlo to jít trošku rychleji a mít větší spád, poté by jistě bylo vyšší hodnocení. Za erotickou scénu se stařenkou by měl herec dostat fakt velký honorář 😅. 60% a je to mezi 3-4* ()

Reklama

BluT 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit srovnáním s filmem Vyměřený čas, který si hraje se stejnou ideou, že čas je možné kupovat a prodávat. Bohužel V ráji je snad ve všech myslitelných kritériích, dle kterých je možné filmy posuzovat, horší. Hercům chybí charizma, film má nižší budget a je to trochu znát, postavy prazvláštně mění vnitřní motivaci a chovají se nepředvídatelně, což by nutně nemuselo být špatně, pokud by ale to neničilo dějovou linku. Svět budoucnosti je zde prázdný, na budovách se objevují reklamy JENOM na ústřední Aeon (to už všechny ostatní firmy zanikly? I Coca-Cola??? :( ) a krom ústředního nápadu s časem není žádná jiná představa o budoucnosti rozvinuta. Teda kecám, pobaltské republiky se oddělily od EU. Cool. Film by možná fungoval dobře jako 50 minutový kraťas (něco ve stylu jednoho dílu Black Mirror), ale jako celovečerňák spadá do průměru. Což teda pořád není špatný. Navíc žánr sci-fi a hrátky s časem miluju, takže i tak si nemyslím, že jsem sledováním tohoto díla promarnil 116 minut svého života, ale V ráji tento žánr bohužel nikam neposunulo. 55% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Slušná scifárna od Rýna v mírné televizní formě. Téma prodeje či nákupu lidského času už tu byla, ale proč ji nezopakovat. Tato temná vize budoucnosti může nastat dříve nežli řeknete ´´Scheisse Pobaltí už není v EU?´´ Rád porovnám s českým Bodem obnovy snad brzy. 65% ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Obchodování s časem: mohlo by to být originální téma, kdyby s ním však už před lety nepřišel mnohem hustší a napínavější snímek s (překvapivě) Justinem Timberlakem s názvem Vyměřený čas. Proti němu je Paradise celkem nezáživnej, předvídatelnej, v logice kulhající a navíc docela béčkově natočenej "hell", kterej vás nedostane ani do ráje, ani do rauše a vlastně ani do toho pekla... ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama