Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracuje pro biotechnologickou společnost, která umí manipulovat s časem. Temnou stránku toho odhalí, až když jeho žena kvůli dluhům přijde o 40 let života. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Asi budu u tohoto výroku v českém rybníčku v menšině, ale zastesklo se mi po poslechu němčiny a zabrousil jsem k něčemu, co už si skřížilo mou pozornost během své letní premiéry, aby to rychle zapadlo prachem a nátlakem dalších tun obsahu. V ráji je dystopické sci-fi, které je přesným prototypem cesty po schodech. Bohužel ale té, kde začínáte nahoře a míříte střemhlav dolů. Na začátku filmu jsem byl extrémně zaháčkován, žral každý detail, nechal se unášet vizuálem i podmanivým soundtrackem a fandil ústřednímu páru. S každou další desítkou minut ale všechna výše zmíněná pozitiva začala upadat a u toho roztodivného konce jsem jen doufal, že tím tvůrci nenaznačují ambice jakkoli pokračovat. Ale cením mezinárodní spolupráci s Litvou, státy jako tento to potřebují. [viděno na Netflixu 28.4.2024] ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Celkem znepokojující... až mě napadá jak to vlastně v NetFlixu mysleli - jakože Brave New World, zelenej a udržitelnej, multikulti, vysoce estetickej - ovšem jen pro někoho, že. Neprivilegovaná pakáž (většina - my všichni) - v uprchlickejch lágrech. Je ovšem třeba pominout romantizující finále - tedy "nesmiřitelnej" boj - (ovšem vlastně v rámci systému) až do "konečného vítězství dobra" - bezpečně (hlavně pro korporátní "záporňáky") někdy v hodně daleký budoucnosti... Ovšem celkově filmařskej nadstandart - až na některý herecký výkony, prvoplánový postavy a podivnou závěrečnou scénu na baltický pláži (?). Velice slušnej průměr ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na nemecké sci-fi slušná práca, hlavne nápad, ten stojí naozaj za spracovanie v Čiernom zrkadle, hoci film Vymedzený čas túto látku už spracoval veľmi dobre, ale šlo by to predviesť hru s časom a životom do absurdnejšej roviny. Premisa tak trochu predbehla film ako celok, no určite zaujal, lebo mal čím. Castingovo tiež veľmi dobre zvládnuté hlavne u hlavnej postavy, kde mladú a starú Elenu hrajú rôzne herečky, ale rozdiel takmer nepoznať. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Sci-Fi žánru až tak neholduju a když už tak mám raději Sci-Fi spojený s hororem. Což ale není zrovna případ tohoto filmu. Ikdyž kdyby to měl člověk zažít na vlastní kůži jako ústřední dvojice v tomhle filmu tak to vlastně horor je. Zestárnout společně s tím koho miluješ je asi to po čem každej touží. Naopak probudit se vedle steré brécy(mluvím za pány)když ty seš ještě mladík v nejlepších letech. To nechceš. A právě to se stane Maxovi když jeho ženu skrouhnou o 40let. Přesněji 38let. A tak není divu, že Max vynaloží všechny svoje síly aby jí její věk zase navrátil nazpět. Tož musím uznat, že na Netflix a na němčoury to nebylo vůbec špatný. Rozjelo se to hodně slibně. Moje prvotní nadšení sice postupně začínalo pomalu opadat(pár minut bych ubral na stopáži) i tak je z toho ale pořád kousek, kterej za podívání rozhodně stojí. Hodně silný 3hvězdy. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

I kdyby vám to nedošlo kvůli neokoukaným/neznámým hercům, ihned poznáte, že jde o evropský film. Je to ponuré a dialogy i prostředí působí autenticky. Motivy jsou věrohodné a důsledky mnoha rozhodnutí dopadají tvrdě hlava nehlava. Samozřejmě se objeví i americký smrádek v podobě několika přehnaných gesto momentů, ale to je asi daň za Netflix. Což není stížnost. Bez něj by evropské sci-fi neexistovalo a byla by to škoda, protože třeba tohle se povedlo. První polovina byla dojemná, lidská. Stran příběhu zprvu naskakovaly asociace na američárny Repo men, nebo Vyměřený čas.  Ale příběh vede jinudy; je propracovanější a chytřejší. Aspoň na první pohled určitě. Kdyby jste chtěli dloubat a být přehnaně kritičtí, tak pár věcí bylo předvídatelných a závěr byl překombinovaný. Což se projevilo na stopáži. Já se nenudil, ale kdyby šli tvůrci komornější cestou...věděl bych jaké úseky vystřihnout. Film by tak byl mnohem ponurejší, ale já bych za to vysolil plný počet hvězd. PS: zvláštní shoda náhod, během pár dní jsem viděl dvě německá sci-fi a nebolelo to. Možná se v Evropě udělalo víc podobných kousků...stačí jen zapátrat. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama