Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracuje pro biotechnologickou společnost, která umí manipulovat s časem. Temnou stránku toho odhalí, až když jeho žena kvůli dluhům přijde o 40 let života. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Němci už v minulosti ukázali, že žánr sci-fi umí, ostatně třeba Roland Emmerich nebo Wolfgang Petersen jsou toho důkazem. Společnost AEON kupčí s časem, respektive mladým, co potřebují peníze, nabízí, že odkoupí libovolný počet let jejich života. Max je spolehlivým manažerem do doby, než ho s manželkou Elenou postihne neštěstí. Jejich byt vyhořel a Elen musí přiznat, že na splacení hypotéky zastavila 40 let svého života. Exekuce je nelítostná. Pěkný vizuál, věčná otázka nesmrtelnosti a dystopická společnost tak trochu připomínající Huxleyův Překrásný nový svět, kde to nejlepší je také jen pro někoho. A zatímco ve Vyměřeném času se Robin Hood snaží bohatým brát a chudým dávat (čas), tak zde je organizace Adam, co chce nadaci AEON i s její představitelkou S. Theissenovou skoncovat. Napínavé, svižné a k přemýšlení. Nesmrtelnost nepředstavuje absolutní svobodu, jak se Theissenová mylně domnívá. A Mozart pachtící se ještě 45 (nebo více) let v chudobě by jí jistě nepoděkoval... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Trochu In Time, trochu Altered Carbon a trochu Repo Man v překvapivě solidním německém sci-fi, které si ty čtyři možná úplně nezaslouží, ale už jen za ten nápad a zpracování, kde se tvůrci nebojí jít proti zajetým klišé a nesměřují za každou cenu k happy endu jim s klidem lehce přidám. Jediné co zamrzí je průhlednost jednoho ze zvratů, který se dá celkem snadno odhadnout…70% ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Sci-fi koketujúci s možnosťou obchodovania s ľudskými rokmi, s niektorými prvkami (miestami) nepriamo pripomínajúci určité časti In Time. Minimum akčných, ktoré občas spôsobia ako snímky z B-čkových filmov. Vedenie príbehu nie je zlý, ale v druhej poloviny to trochu stráca na tempe. Záver nie je taký rázny, akým by mal byť. Rozbor charakteru postáv je spíš na priemernej úrovni (vývoj a premena jedného charakteru je však dobre viditeľný). V rukách skúsenejšieho režiséra by to mohol dopadnúť ešte lepšie. Po VEĽMI dlhom období jeden pomerne slušne natočený a rozohraný film v produkcii Netflixu. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

exree 

všechny recenze uživatele

První půlka super, tomu vykreslení světa jsem věřil, postavy vypadaly taky v pohodě. Ale od toho co dojeli do toho hotelu v Litvě, tak jsem měl pocit jako by lidi co makali na scénáři k první půlce dali výpověď a místo nich to dodělal nějaký intern. Jako je fajn, že i opuštěné hotely v Litvě vypadají líp než ty v Česku, že tam je elektřina zadarmo a tak, ale co to sakra je. Vodní bahno tak husté, že polyká lidi. No a hlavně rebelové kteří mají fakt divnou taktiku vyjednávání/exekuce jejich plánů, "ochranka" totálně neschopná... no prostě od té půlky tam nebylo uvěřitelné už vůbec nic, a je to celkem škoda ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší skopčácká věc za poslední desetiletí. S nádherným vizuálem, exteriéry, soundtrackem, castingem a samozřejmě mrazivým příběhem. Takové německé In time - akorát o dva levely vejš. Podle mě to byl taky herecký koncert starší verze Eleny - Corinny Hřbitovové. Svého času to musela být krásná ženská... a geniální herečka. Za mě plná palba hvězdiček. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama