Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny Glover (Smrtonosná zbraň, Grand Canyon, Maverick) a Ray Liotta (Zhoubná vášeň, Útěk z Absolomu) v hlavních rolích válečné komedie se skutečně originální zápletkou! Dobrosrdečný černošský kapitán Sam Cahill (Glover), jenž to má „za pár”, a jeho přezíravý nástupce T. C. Doyle (Liotta) jsou pověřeni provedením supertajné operace. Musejí do vzdálené horské vesnice dopravit obrovského slona. Nesnadná cesta vede po souši, po vodě i vzduchem, číhají na ní nejrůznější nástrahy i zákeřný nepřítel. Nebezpečí na každém kroku však členy stmelí a s trochou nezbytného štěstí nakonec společně dokáží, že nic není nemožné! Tato skvělá komedie, natočená podle skutečné události, pobaví určitě celou rodinu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (35)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Disneyovka z vietnamské války? Že by? Ale ano, jde to, i když s dětičkami byste na to asi chodit neměli, protože byste jim leccos nemuseli umět vysvětlit. Jinak platí, že jde o řemeslně slušně zpracovaný film, žádné překvápko ani trhák to není, i když kdo by čekal takovouhle zápletku, že ano:) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, u které jsem se často smál i když měla občas slabší scény. Danny Glover a Ray Liotta zde hrají celkem slušně a výsadek se slonem ke konci filmu byl celkem zdařilý. Celkově vzato slušná komedie, která byla natočena v době kdy Disney točil ještě dobré filmy a takové nízké hodnocení si zde nezaslouží. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, že keď tento film šiel do našich kín (alebo len českých?), dostal v Cineme krátku recenziu s hodnotením a tuším 40%. Proste nič, na čo by ste závratnou rýchlosťou utekali do kina. V roku 2023 ma ale snímka začala neviem prečo lákať, zohnal som si ju a hlásim spokojnosť. Veľdielo to fakt nie je, ale inak ma milo prekvapilo, ako exoticky film pôsobí. Jasné, akčné scény nie sú gigantické, ale na výprave sa nešetrilo, je tu džungľa, dediny, mestá, rieky, vojenské základne, vojaci takí aj onakí, zoskoky padákmi a samozrejme slon. Postavy mi prirástli k srdcu, takže som sa bál, že to niektorá schytá. Našťastie je to ukážkový rodinný film. Áno, rodinný film umiestnený do vojny vo Vietname. Ray Liotta a Danny Glover sú dobrá dvojka (obom v polovici 9O. rokov šla karta) a i ostatní sú sympaťáci. Režisér o dva roky skôr natočil trhák Zachráňte Willyho. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Památná scéna transportu slona helikoptérou mi teď jen zanechává úsměv na tváři, v doby velké premiéry na HBO šlo ale o opravdovou pecku a jeden z nejkvalitnějších rodinných filmů. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkom pekná komédia o strastiplnej ceste amerických vojakov a jedného slona. U tejto komédie sa zasmeje temer každá veková kategória a je tiež skvele herecky obsadená. Dodnes si pamätám, ako som ju raz v televízií videl prvý krát niekedy koncom tisícročia a pamätám si aj presne čo som pri tom filme robil a kde sedel, čo sa často nestáva. Tak sa mi vryla do pamäte. Možno to síce nieje dobrý znak, pretože som sa asi na ňu až tak nesústredil, ale pamätám si z nej dosť, takže mňa nesklamala. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení mých oblíbených herců se ztráci v nevtipné zápletce, která se nemůže rozhodnout, jestli je pro děti, nebo pro dospělé! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo tak nějak o ničem. V podstatě si zde dali dostaveníčko známí herci, kteří asi věděli v čem hrají a hodně rychle svoje party strojově odehráli a k výsledku se už asi ani raději nehlásili. Nevěřím, že nějaký chcíplý slon, i když posvátný, by ve vietnamské válce trhal žíly americké armádě. Ta by tak maximálně vesnici nakrmila olovem a ne, aby pracně sestavovala kdo tam těm primitivům dopraví nového slona. Jenže ani jako válečná komedie tenhle film moc neobstojí. Gagy se úplně vytratily a možná ani v ději nebyly nijak zakomponované, protože nevím v kterém úseku nudného a roztahaného děje vystačícího si se zápletkou na pár minut, by pro ně mělo být rezervované místo. Je to zkrátka těžkotonážní nuda, která neutkví moc dlouho v paměti. 40% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rodinná disneyovka zasazená do Vietnamské války? Ale jo, proč ne. Vcelku to funguje, obsazení je sympatické, dějově je to takové mírné a uvěřitelné (tedy až na závěrečný seskok) a ani mě nepřekvapilo, že se film inspiroval skutečnými událostmi (otázkou však je nakolik). Co se samotné války týče, samozřejmě je film přizpůsoben cílové skupině a i když se dočkáme i nějaké té akce, vše je bez výraznějšího násilí. Příjemná oddechovka! ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie toto nebolo až také zlé. Áno je to typický rodinný film. Áno nič svetoborné sa v ňom neudeje, ale scenár predsa len niečím zaujme. Film zaujme svojím dejom aj neplnoleté decká. Je to síce očividná propaganda v štýle "buďte s Američanmi, a armáda sa pre Vás aj pretrhne". O vydarených fóroch sa tu dá dosť ťažko písať, lebo bol len jeden. Disney studio by sa malo radšej držať pôvodných kreslených filmov. Film neurazí ani nenadchne a decká uvidia letiaceho slona. Na hodinu a pol ich to ale zabaví. Hviezda navrch za skutočný príbeh. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerná komédia.Danny a Ray sa skvelo doplňujú. Ide z nich dobrá energia. Ray Liotta ma prekvapil lebo on hrá skôr drsňáka alebo veľmi gestikuláčného pojašeneho chlapíka. Réžia je trošku slabšia, ale herci do vynahradia. Scenár je praštený, ale čo ja viem o Vietnamskej kultúry.Kto vie všetko je možné. 6/10 ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

"Groteska, v hlavních rolích slon, frantík a čtyři kašpaři"... netradiční film z prostředí války ve Vietnamu, bohužel jsem se ale poměrně nudil (což se dalo ale od Disneyovky, která je určena jiné věkové kategorii, čekat). Tři hvězdičky za pěkné exteriéry, povedený soundrack a pár vtipných momentů (ten nejvtipnější si tvůrci nechali na konec: "inspired by a true story " :-)) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hodně se tu sváří bezstarostnost rodinné komedie o zvracejícím slonovi a válení se v jeho bobcích se "seriózními" válečnými útrapami (samozřejmě v maximální míře ohlazenými na neškodné dobrodružství, proto ty uvozovky). Zejména v přepáleném finále (seskok padákem, zpacifikování Vietkongu) dosáhla ona rozklíženost vrcholu. Přestože exteriéry jsou krásné, hudební motiv perfektní, slonice "roztomilá" a američtí vojáci správňáčtí, jsem celkem na rozpacích. 5/10 ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Hezký příběh o válce ve Vietnamu v dětské verzi. vtipné momenty tam byly, film nezachází do trapností, bohužel mě mrzí, že se film zasekl v půli cesty mezi akční komedií z války a příběhem pro děti. "Groteska! V hlavních rolích slon, frantík a čtyři kašpaři!". ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Válečný film z Disneyho produkce? To už samo o sobě něco napovídá. Je to spíš rodinné dobrodrůžo, které není vůbec špatné. Je to pěkně natočené, místy vtipné a k tomu sympatická trojice Liotta, Glover a Leary. ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Line, ten tvůj příběh byl krásnej. Líbí se mi ten létající slon. Chybí jedna věc. Zapomněl si říct, že na počátku byl slon černej." -Ashford- ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Denis Leary a možno aj ďalšie osadenstvo Operácie Slon sa asi dnes hanbí, že má tento počin vo filmografii. Čo už. Shit happens. ()

Reklama

Reklama