Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

Terva 

všechny recenze uživatele

..........ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM.......... Casey Ryback ( Steven Seagal ) opět v akci. Tentokráte na kolejích. Konkrétně ve vlaku. A opět se dostane do lednice, tentokrát dobrovolně. CITÁT - Tak, jsem zase v tom.......... Nebezpečná zbraň v rukách teroristů je tentokráte družice, která umí vyvolat umělé zemětřesení. Ale Casey Ryback začne zase škodit. Jeho cesta je dlouhá tak jako je dlouhý tento vlak. CITÁT - Kdo je, Casey, kurva Ryback !!!???........... Finální souboj je perfektní. Dopadl..... no jak asi. Je to kurva Ryback, nejlepší je v kuchyni. Hudbu k filmu tentokrát dělal Basil Poledouris a je prostě akční. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Precizní matroš s minimum chyb. Největším plusem je úplná uvolněnost, nic se nebere vážně, ačkoliv napětí divák nepostrádá. Seagal tasí smrtící techniky, trošku se zašpiní, opět schytá střelnou ránu a ani nezapomíná na repertoár sarkastických keců, v tomhle jsem se fakt vyžíval. Samá perla, úplně všechny postavy perfektní, záporáci jedny z nejlepších, které jsem viděl !!! Zkurveně zvrhlej vědec, boss žoldáků, neteř Seagala, bo ten nigga hero boy. Akce skvělá bez debat, ohledně soubojů, během likvidací nebyla úplná spokojenost, spoustu chvatů bych rád viděl, nějakou práci s dlaněma postrádám. Naštěstí aj likvidace, které zde jsou, působí stále dostatečně efektivně, Seagal žoldáky sejme na pár solidních chvatů, pak s nimi švihne o zeď, zem a využívá všecko kolem. A poslední souboj je lahůdka, část s nožema, část se sekáčkem (ta kadence a kombinace Escrimy/Aikida WTF!!!!!!!) nedal nikomu šanci a přesto já se o Caseyho obával. Přestřelky realistické, potěšila výborná spolupráce žoldáků, anebo situace kdy se Seagal kryje s otevíráním dveří zvenčí, průstřely úžasné, plno headshotů, krve je dost! A radost mi udělalo i několik suprových explozí. Pouze trošku urychlený konec a scény z velitelství (asi NASA) považuji za mínusy, jinak precizní po všech stránkách. Jedině Under Siege 3 by Seagala vrátilo do hry. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Seagal se po jedničce pustil do celkem, pro mě, o něco zajímavější dvojky. Vlaková souprava, v ní instruované přepadení, byla náležitě využita. Seagal běhal, lámal kosti a nepůsobilo to nijak trapně. Režisér Geoff Murphy byl přece jen zkušený akční specialista, který vždy razil méně keců a více akce. Co naopak filmu ublížilo, bylo právě to, co mně na Seagalovi vadilo celou jeho kariéru, tedy myšleno jeho zářnou kariéru, a než spadl do toho septiku zetkových produkcí. Je nepřemožitelný, nenajde za film důstojného soupeře. Prostě superman. Trochu ho polidštit by nebylo na škodu. Tím se také vytrácí z filmu napětí, protože zkrátka vědomí, že hlavní hrdina je bezchybná mlátící mašina, nedává prostor o něj se bát nebo mu přehnaně fandit. Vedle něj je ve filmu také k vidění tehdy mladičká Katherine Heigl. Hlavní záporák mohl být vybrán lépe. Typický akční film devadesátých let se svými slabinami a přednostmi. 60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší Seagalovka. Skvělá akce, brutální chvaty, fantastická hudba a velice dobré triky. Navíc závěrečná scéna na válečném hřbitově je velmi ikonická. Když tam ten borec Casey Ryback stojí v nablýskané bílé uniformě se svou neteří nad hrobem jejího otce, vždy mě napadne, že to vlastně Seagala vydíme v posledním dobrém záběru, v posledním dobrém filmu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V kuchyni mě nikdo neporazí." Nejen v kuchyni, ale ani na lodi, na ulici, v lanovce, v jezeru, na Machu Picchu a v koupelně není bojovnějšího kuchaře. V ložnici jsem trošku lepší já, ale to tady nebudeme rozmazávat. Šéfkuchař Ryback se zkrátka vrátil tam, kde může radostně likvidovat teroristy a evidentně si to užil. A já s ním, i když na lodi jsem byl určitě spokojenější než ve vlaku. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Krill (Gary Busey) z Under Siege sa mal vrátiť aj do pokračovania Under Siege 2: Dark Territory, ale Stevenu Seagalovi sa to nezdalo ako dobrý nápad, a tak to zamietol. (Seag)
  • Železničné vagóny boli postavené špeciálne pre film dnes už neexistujúcou spoločnosťou Colorado Railcar Company. Tieto vagóny sa používajú doteraz. (m.a.t.o.)
  • Pri skúškach spôsobili iskry z lokomotívy požiar pozdĺž železničnej trate. Pred natáčaním preto musela byť lokomotíva upravená. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama