Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

golfista 

všechny recenze uživatele

Výrazná inspirace Ritchiho filmy je patrná na každém kroku. A i když to není úplně "ono", tak já se fakt pobavil (S.L.Jackson a R.Carlyle byli v úžasný pohodě a Emily zase moc pěkná). Jestli byl do dneška "Podfu(c)k" film s největším výskytem "fucků" na minutu, tak už není :) ... Při přidělování hodnocení je to přesně to rozhraní - 70%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vítej v Anglii. Vlastně to není moc upřímný. Přiznejme si to, kámo, jsi tu vítanej asi jako rána holí. Ale proč nebejt milej?“ Normálně podobný typ filmů příliš nevyhledávám a zpravidla mě moc nebaví. Nicméně dvojka pořád-nad-věcí Samuel L. Jackson a fuck-v-každé-větě Robert Carlyle doplněná brutálně-sexy-a-cool Emily si získala mé sympatie a plnou pozornost hned od začátku A když si k tomu člověk přidá drsnější humor (a slušnou porci odzbrojujících hlášek), dynamické tempo, solidní akci, nevtíravou krimi zápletku a tunu vulgarismů (které sem tak nějak patří a ani moc nedřou), má o zábavu postaráno. Teda alespoň já měl a dávám za to filmu silné 4*. „Jak se máš, Felixi?“ – „No, můj šéf je mrtvej, nemám lístek na zítřejší zápas, jo a taky mi vězí kulka v prdeli. Ale jinak...jsem v pohodě.“ ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

No, pro mě je to jedna z lepších krimikomedií, který Američani natočili. V některých ohledech i mnohem lepší, než třeba Podfu(c)k, i když na Sbal prachy a vypadni to pravděpodobně nemá. Nesouhlasím s několika dalšími, že humor tady je těžkej, nepříliš zábavnej a film neodsejpá a že je to klišoidní nuda. Klišé tam samozřejmě jsou, a v této chvíli si nějak nemůžu vybavit jedinej film, kde by nebylo nějaký klišé (ať už v rámci žánru, nebo filmové tvorby obecně). Rychlé slovní přestřelky Elma a Felixe jsou někdy opravdu pěkný, některý hlášky jsou fakt nezapomenutelný: Řek sem, aby ses o něj postaral, a ne aby ses o něj postaral. Šedesátý léta skončily. atd. A toho auťáku je fakt škoda. Člověk by taky neřekl, že felixe hraje ten samý člověk, jako Hitlera. Prostě hodně dobrá akční komedie, která zabaví a o nic jinýho ani u tohohle žánru nikdy nešlo. A to že je trochu lineárnější? No co, tak se může člověk nechat unášet jízdou a nepřemýšlet, jak se to vlastně všechno vyvrbí. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

miluji FC Liverpool, a kdyby se v tomhle dílku nic jiného nestalo, scéna jak Carlyle nakráčí do hospody plný unitedpigs a zvedne rudej prapor, je prostě satisfakce za všechny promarněný šance na titul v posledních 20. letech a prohraných derby právě s těma manchesterskejma blBÉČKAMA, ale právě že tenhle film je opravdová jízda,která se točí kolem vzniku nový návykový látky a té již prověřené-fotbalové, která mě bavila víc než všechny Gájričárny dokopy. Takže recept na opravdovou jízdu je tak prostý, maniaka z transpotigu promíchejte s maniakem s Pulp Fictions, destilujte nějakou dost drsnou anglickou kostí, derivujte záporákem s ksichtem MeatLoaf, no a aplikujte s nádechem BigRedDerby a je zaděláno na fakt nekorektní zábavu. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ačkoli tady někteří s rovnávají s Ritchiem (chápu, gangsterka z anglie musí být přece inspirovaná Guyem Ritchiem ...nebo ne?!), každopádně tohle je film vtipnej, svižnej a zábavnej i parádně obsazenej. No a kurva z Ritchieho tam nic nevidim. Tak proč? Protože bagr na zastávce. Jste pitomci. Pecka film. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Zpěváka Meat Loafa navrhl do role Lizarda producent Andras Hámori. (Terva)
  • Felixe DeSouzu (Robert Carlyle) nosí celý film červený dres týmu FC Liverpool s číslem 9 a jménem Fowler. Fotbalový hráč Robbie Fowler patří mezi nejlepší střelce Premier League; za FC Liverpool vstřelil 128 gólů. Za tento tým hrál v letech 1993-2001 a 2006-2007. (Yardak)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 180krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama