Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Dobrá komédia pobavila aj fanúšikovská rivalita Liverpoolu a Manchestru united. Jednoznačne aj pre diváka ktorý nemá v obľube komediálne žánre. Samuel Jackson a jeho hlášky pobavili. Tak ako aj scény s drogami. Vadili možno len slabšie miesta filmu , stále sa jedná ale o kvalitný film ktorý ma bavil a aj potešil. Predsa som fanúšik Liverpoolu a nečakal som že sa to bude odohrávať práve tam. Parádne zakomponované futbalové prostredie Anfieldu v závere. 4* ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Výrazná inspirace Ritchiho filmy je patrná na každém kroku. A i když to není úplně "ono", tak já se fakt pobavil (S.L.Jackson a R.Carlyle byli v úžasný pohodě a Emily zase moc pěkná). Jestli byl do dneška "Podfu(c)k" film s největším výskytem "fucků" na minutu, tak už není :) ... Při přidělování hodnocení je to přesně to rozhraní - 70%. ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

miluji FC Liverpool, a kdyby se v tomhle dílku nic jiného nestalo, scéna jak Carlyle nakráčí do hospody plný unitedpigs a zvedne rudej prapor, je prostě satisfakce za všechny promarněný šance na titul v posledních 20. letech a prohraných derby právě s těma manchesterskejma blBÉČKAMA, ale právě že tenhle film je opravdová jízda,která se točí kolem vzniku nový návykový látky a té již prověřené-fotbalové, která mě bavila víc než všechny Gájričárny dokopy. Takže recept na opravdovou jízdu je tak prostý, maniaka z transpotigu promíchejte s maniakem s Pulp Fictions, destilujte nějakou dost drsnou anglickou kostí, derivujte záporákem s ksichtem MeatLoaf, no a aplikujte s nádechem BigRedDerby a je zaděláno na fakt nekorektní zábavu. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Fuck! Mother Fucker! Liver-Fuckink-pool! To já jen, aby jste se připravili na tu zběsilou jízdu, kde snad každá druhá věta obsahuje modifikaci tohoto prapodivného slovíčka. Tzn. neskutečně cool dialogy, které si drží zdravou nadsázku, vtipnost a především černočerný humor celého filmu. Ten je adrenalínovou přehlídkou střihačského řemesla, s vtipem a akcí, nenepodobnou např. Sbal prachy a vypadni. Hodně dobře natočená a zábavná podívaná se skvěle padnoucím obsazením! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Formula 51 je nesmírně nadupaný film.A Ronny Yu své filmy umí sakra dobře nadupat.Ovšem zatímco mu to ve Freddy vs. Jason či Fearless sakra vyšlo,zde to s tou nadupaností už zkrátka přehnal.Ronny Yu chtěl do své gangsterky na britský způsob toho narvat tolik,že z toho vznikl strašný guláš,který tím nesmírně ztrácí na síle.Nechci zde vůbec tvrdit,že Formula 51 je špatným filmem,spíš naopak,ovšem do necelých 90 minut narvat tolik děje a hlavně postav nemohlo prostě klapnout.Formula 51 je až tak zběsilá,že naprosto ztratila jakoukoliv kostru,a ikdyž celý tento sled opravdu skvělých scén je více než zábavnou podívanou,ve výsledku je to krapet výbuch do prázdna.Navíc těch tupců na m2 bylo až moc.Film určitě ale pozvedávají herci.Sam L.Jackson je prostě černošská herecká jednička,Carlyle zde naštěstí tolik nepředvádí ten svůj otřepaný psychopatický ksicht,Emily Mortimer je docela kočka a Meat Loaf je prostě k popukání.Formula 51 je moderní gangsterkou,plnou vulgarit,cool postaviček s cool hláškami,narážek a drsných scén,ovšem Ronny Yu tento svůj počin prostě příliš neukočíroval a ikdyž ani na vteřinu Formula 51 nenudí,připomíná spíše extrémně nedopečenou husokachnu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Zpěváka Meat Loafa navrhl do role Lizarda producent Andras Hámori. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v americkém Los Angeles a na zámku Cholmondeley v anglickém Cheshire. (Terva)
  • Felixe DeSouzu (Robert Carlyle) nosí celý film červený dres týmu FC Liverpool s číslem 9 a jménem Fowler. Fotbalový hráč Robbie Fowler patří mezi nejlepší střelce Premier League; za FC Liverpool vstřelil 128 gólů. Za tento tým hrál v letech 1993-2001 a 2006-2007. (Yardak)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama