Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělej akční, dneska už takřka oldschool, biják s celou řadou střelených postaviček, na které byste v aktuálních filmech těžko narazili. Samuel L. coby chemik, tvůrce nové drogy, je jedna z těch normálnějších. Když si ho ale na letišti vyzvedne Robert Carlyle, kterej celou cestu do doupěte kecá o Manchesteru, aby pak následně vtrhnul v dresu do hospody plné liverpoolských fanoušků, tak Vám dojde, že to jsou přesně ty nekorektní filmy, se kterými jsem si prošel dětství. Stejně tak, jako když se na scéně objeví další psychopat – Rhys Ifans – který jak kdyby vyskočil z pařby z klubu Amnesia coby DJ Paul Bulva. Formula 51 na mě působila jako takový svěží náraz amerických Dannyho parťáků s britským Guyem Ritchiem. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Zacatecni tri minuty jsou temer genialni, prvni pulka vyborna, druha je uz nuda a zaver je odflaklej. Film ma dobre obsazeni, ale z hercu je vyuzit pouze maly potencial (hlavne z Roberta Carlylea). Bohuzel co nejvice film podrazi je scenar, ktery proste v zaveru nestiha a zacina se potacet na pomezi nudy a trapnosti. Podruhe uz bych si to asi nepustil hlavne kvuli spatne druhe polovine filmu. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po ritchiovsku stavěná gangsterka, která ovšem nemá ten vtip a nadsázku resp. má, ale působí tu poněkud křečovitě. A nemohu si pomoct, ale Samuel L. Jackson tady působí jako pěst na oko. Na druhou stranu je tu Robert Carlyle, Emily Mortimer a banda podělanejch skinheadů, kteří to skóre přece jenom trošku vylepšují. Každopádně potenciál to mělo podstatně větší.65% ()

cross 

všechny recenze uživatele

Fuck! Mother Fucker! Liver-Fuckink-pool! To já jen, aby jste se připravili na tu zběsilou jízdu, kde snad každá druhá věta obsahuje modifikaci tohoto prapodivného slovíčka. Tzn. neskutečně cool dialogy, které si drží zdravou nadsázku, vtipnost a především černočerný humor celého filmu. Ten je adrenalínovou přehlídkou střihačského řemesla, s vtipem a akcí, nenepodobnou např. Sbal prachy a vypadni. Hodně dobře natočená a zábavná podívaná se skvěle padnoucím obsazením! ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sranda, co mi byla dlouhou dobu utajena. Samuel ve své nejlepší formě, výborný anglický burák Carlyle, jemná vražedkyně Mortimer a parádní magor Ifans. Má to velmi dobré chvilky a velmi nudné chvilky. Připadal jsem si jak na houpačce. Chvilku s ekrálovsky bavíte a pak přijde naprosto nulová desetiminutovka. Kdyby se těch několik hluchých míst vyplnilo, tak je to parádní ujeťárna. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • V roce 2001, ve kterém se děj filmu odehrává, vyhrál Liverpool domácí duel s Manchesterem United. V té době v Liverpoolu hráli i dva čeští hráči (Vladimír Šmicer a Patrik Berger), avšak ani teoreticky bychom je nemohli vidět hrát, protože do duelu s MU nenastoupil ani jeden z nich. (Baltazzar)
  • Při fotbalovém zápase na konci filmu, můžeme na hřišti v dresu Liverpoolu spatřit hráče s číslem 5 a 18, v té době nikdo taková čísla dresu neměl. Teprve o rok později převzal číslo pět Milan Baroš. (Baltazzar)
  • Během scény zběsilé jízdě autem z hotelu je v jednou ze záběrů možné vidět na podvozku auta pyrotechniku sršící jiskry. (x_silver)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama