Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Stejně, jako na mě působil tento film, když jsem byl malý, na mě působí i dnes. Drama vzbuzující těžké pocity beznaděje a neustálého napětí, což podporuje hlavně výkon hereckého obsazení. Culkin zastává roli psychopatického děcka briliantně (což víceméně dokázal už v Sám doma) a Wood se svým typicky neustálým „trpícím“ výrazem taktéž na roli zdeptaného chlapce sedne jak zadek na hrnec. Divím se, že se to nedočkalo vyššího hodnocení. 90% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tématicky by se to mohlo jevit hodně přitažené za vlasy, pokud by si člověk nepoložil otázku, jak asi začínali masoví vrazi... A pak nás může při sledování i pořádně zamrazit. Přes různá klišé se jedná o film, na který se dá podívat, možná i vzbudí trochu napětí. Herecké výkony jsou poměrně sympatické, Macualay je spratek jako vyšitý a Elijah s těma velkýma, modrýma očima je prostě ten hodný, sympatický klučík, kterému musíme držet palce. Konec filmu je bohužel nezvládnutý a působí trapně. 71% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Film je zpočátku dost nesnesitelně nudný. Rozjíždí se velmi pozvolna. Vzorný chlapeček s nevinnou vizáží a charakterem psychopata Macaulay Culkina není až tak brilantně zahraný jak by mohl být a lépe si s rolí poradil mnohem talentovanější Elijah Wood. Ruben používá dost odhadnutelné postupy a diváka pak uzemní poněkud kontroverzním finále. Film mohl být mnohem lepší kdyby nebyl tak utahaný. 60% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* Tento film jsem už viděl víckrát a pamatuji, že při prvním shlédnutí jsem byl z něho hodně šokovaný a nejen tím, že jsem viděl Kevina ze Sám doma v nezvyklé roli. Obsazení je slušné a neoslabuje silný příběh, který je aktuální stále, tak si své diváky určitě najde. Čtyři hvězdy si snad zaslouží, i když píšu komentář jen ze vzpomínek. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

choze 

všechny recenze uživatele

"NEVĚRÍM NA ZLO." - "MĚLA BYSTE." Výborně pohrocený scénář, pod kterým je podepsaný Ian "Macabre" McEwan a který bych si od něj moc rád přečetl zpracovaný knižně (bohužel v té podobě neexistuje). SPOILERY: Zpočátku nevinné dětské hry přitvrzují, až se hlavní hrdina musí utkat s manipulátorským psychopatickým vrstevníkem s tváří neviňátka a to právě když je sám traumatizován ze smrti své matky a kdy mu právě proto nikdo nevěří hrozná obvinění. A zároveň mu hrozí, že ho psychopat připraví i o zástupnou matku, na kterou se mezitím upnul, a že si tak prožije své trauma podruhé. A zástupná matka si taky během filmu projde slušným psychickým peklem, když přijde o dítě, pak málem o druhé, a nakonec se dozví, že třetí dítě zabilo první (takhle to zní trochu komicky) a musí podstoupit Sofiinu volbu. K tomu přesvědčiví dětští herci, takže je sakra škoda, že režijně je to tak uondané. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Henryho sourozence Connie a Richarda (ve filmu je Richard jen na fotce), hrají skuteční sourozenci Macaulaye Culkina. (Dartdevil)
  • Původně měl film natáčet režisér Michael Lehmann, ale byl odvolán kvůli neshodám s otcem Macaulay Culkina. (Dartdevil)

Reklama

Reklama