Reklama

Reklama

Když zlobr Shrek zachránil princeznu Fionu a překonal s ní mnohá protivenství, měli spolu podle pohádkových zákonů žít šťastně až do smrti. Jenže jak se záhy ukáže, tak jednoduché to zase nebude. Když po návratu z líbánek najdou ve své močálové chaloupce užvaněného osla, který u nich hodlá na čas zůstat, protože jeho dračice je poslední dobou nějaká divná, je to jen začátek. Vzápětí se totiž u dveří objeví posel s pozváním od Fioniných rodičů, krále Harolda a královny Lillian. Shrekovi se na návštěvu nechce, ale Fiona ho přesvědčí, a tak se nakonec vydají na cestu, doprovázeni oslem. Král je v šoku a při večeři se se Shrekem do krve pohádá. Fiona Shrekovi vyčte, že se z lásky k němu změnila, což on zřejmě není ochoten udělat. Situaci ještě zhorší Dobrá víla, která nevybíravě nutí krále Harolda, aby dodržel dávnou úmluvu, že Fionu si má vzít za ženu její syn, samolibý princ Krasoň… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Shrek 2 (potažmo i jednička) jsou dalším příkladem mírně přeceňovaného filmu. Vypočítavost srší ze snímku na hony daleko, ale to teď nechme být. Už tu někteří zmínili, že začátek dvojky je poměrně nudný a bez pointy. Měl jsem podobný pocit, jen se mi malinko protáhl až k závěrečným titulkům. Je pravda, že posledních třicet minut je to akce na akci, ale opravdových vtipů, které byly k dostání například pro mě v zatím nepřekonaném animáči Finding Nemo, je zde pomálu. Narážky na slavné filmy, skutečné či smyšlené postavy mi tady vtipné nepřijdou. Na tři hvězdičky Shreka vytáhla povedená výprava, originální dabing (obzvláště Banderas), trojice lehkého povytažení jednoho koutku úst a možná i ta práce, kterou do toho autoři museli vynaložit. Pro mě ale zůstává Finding Nemo, potažmo Ice Age naprostým vrcholem 3D animáčové scény a marně doufám, že už se tvůrci tohoto druhu umění zřeknou, protože téměř každý další viděný kousek posouvá laťku kvality stále níž a níž.... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

SSS (syndrom sequelové slabosti) se nevyhnul ani velkému S. Neopakovatelnost a originalitu jedničky už nikdo nemůže vrátit, ale dvojka nenese vinu za to, že už tušíme, co se na nás chystá. Což rozhodně neznamená, že se nebudeme skvěle bavit. Čeká na nás vydařený kříženec Zorra s Garfieldem oplývající podmanivým přízvukem Antonia Banderase, dva skvělé písničkové klipy (zvlášť před tím druhým s mou milovanou Holding Out Of A Hero se může jít každý akční film vycpat), sociopatická víla kmotřička, princ odporný stejně jako krásný (a mluvící hlasem Ruperta Everetta) a množství parodií a narážek od Pána prstenů přes Spidermana, Vetřelce a Mission Impossible po Frankensteina. Tak na co čekáme? Aha, na Osla, až se rozloučí s dračicí a oslodráčky. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Oslík, ty máš samozrejme právo mlčať, lenže to nedokážeš.“ SHREK 2 vznikol kvôli mimoriadnemu komerčnému/kritickému ohlasu SHREKA (2001) a ako to už vo voľných pokračovaniach často býva, moment prekvapenia je fuč a zostáva „len“ nadpriemerná kópia toho, čo fanúšikovia originálu očakávajú. Tvorcovia opäť ponúkajú kuriózny zmysel pre humor (kôň a kocúr sedia za výčapným pultom), dávajú výraznejší priestor vedľajším rozprávkovým postavičkám (nezabudnuteľná scéna MISSION: IMPOSSIBLE – „Pinocchio, povedz nejaké klamstvo!“) a z lesov a hájov vyrážajú do trblietavého stredovekého veľkomesta, nelíšiaceho sa od Los Angeles. Nanešťastie, scenáristi siahli po oveľa väčšom množstve pop-kultúrnych odkazov (VOTRELEC, „Ono to žije!“, KROTITELIA DUCHOV 2) a „modernizácii“ a tak sa stávame svedkami príchodu nudných nových postáv (princ Krasoň atď.) a príliš „moderných“ scén ´Na červenom koberci´ a ´Policajné prenasledovanie´. V podstate jedinou zábavnou novou postavou je skvelý Kocúr v čižmách (dabovaný Antoniom Banderasom), v ktorom sa snúbi odvaha, česť, očarenie ženským pohlavím a hrdosť: „Utekaj, tvoja pani ťa potrebuje. Utekaj! Ja zostanem a zdržím ich. Dnes splatím svoj dlh“. P.S. Oslík otcom! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Docela dorbá pohádka. Sice jsou názory, že se jedná o film pro dospělé, ale to je nesmysl. Tenhle film je určen pro děti a jedna písnička nevinně zmiňující sex na tom nic nemění. I přesto, že se mi film líbil, jsem přesvědčen, že nepatří mezi nejlepších 200 filmů. Až se technika animace zlepší, po Shrekovi neštěkne ani pes. A čas mi dá za oravdu. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Znáte tu situaci, když se na film těšíte a pak jste zklamáni. Většinou to tak bývá (zvlášť u pokračování), protože když se na něco těším, tak se očekávání jen těžko naplňuje. .... Tak jsem si přinesl domů DVD "Shreka 2" a -- jsem absolutně spokojen !! Splnil naprosto dokonale moje očekávání a to se mi zase tak často nestává. ... Výborně jsem se bavil, ani chvilku nenudil a dost často kroutil hlavou nad dokonalostí animací (déšť, stíny). Doufám, že ta spousta nápadů nevyčerpala tvůrce natolik, aby jim nezbyly další na pokračování přinejmenším stejně "nadupané". Už teď se zase těším :) ()

Galerie (106)

Zajímavosti (47)

  • Shrek 2 obsahuje plno odkazů na známé pohádky či nejrůznější filmy. Vlk z "Červené Karkulky" si čte časopis Pork Illustrated, na jehož titulní straně je vyobrazeno pózující prase v bikinách. Jedná se o parodii na plavkové vydání časopisu Sports Illustrated. V upoutávkách se však časopis jmenuje "The New Porker". Kocour v botách zase pronese hlášku „Nenávidím pondělky". To je narážka na rovněž oranžového a mourovatého kocoura Garfielda, který měl ve stejném roce v kinech hraný film a který také nesnáší pondělky. Pozornější diváci si též všimnou odkazů na filmy Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001), Spider-Man (2002), Slaměný vdovec (1955), Mission: Impossible (1996), Krotitelé duchů (1984) a Flashdance (1983). (imro)

Související novinky

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (více)

Reklama

Reklama