Reklama

Reklama

Pošťák vždy zvoní dvakrát

  • Česko Pošťák vždycky zvoní dvakrát (více)
Trailer

Mladý tulák Frank Chambers (Jack Nicholson) si najde práci pomocníka v zapadlém motorestu, který patří dobráckému Nicku Papadakisovi (John Colicos). Tam také pozná Nickovu mladší přitažlivou a neuspokojenou manželku Coru (Jessica Langeová). Po krátké době se z obou stanou vášniví milenci. Až tak vášniví, že se rozhodnou Nicka zabít a získat peníze z jeho životní pojistky. Jenže kvůli banálním drobnostem se první pokus o vraždu nezdaří. A navíc se na scéně objeví zástupce pojišťovny, který není žádný hlupák... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Vymyslet takovýhle scénář uselo dát spoustu práce a přemýšlení. To teda všechna čest. Na druhou stranu by oné brutality od Nicholsona k J. Lange mohlo být méně. A to o dost. Kolikrát to hodně hraničí s násilím, i když v pozadí je sexuální touha. Bohužel ale právě tohle v mé mysli zanechalo tolik negativ, že Pošťáka plnými body ohodnotit nemohu. Scénář: *****; Režie: *****; Hudba: ****; Herci: ***** ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem, prečo je táto verzia tak zle hodnotená oproti pôvodnej. Ja som jej tiež pôvodne nadelil tri hviezdičky, ale to bolo iba podľa mojej nespoľahlivej pamäti. Keď som si dnes film pozrel, nemám problém jednu slabú hviezdičku pridať aj keď viacero nedostatkov nemôžem prehliadnuť. Ale už som dal štyri hviezdičky aj horším filmom. Hodnotenie bude vždy vysoko subjektívne a často závislé na momentálnej nálade a duševnom rozpoložení hodnotiteľa. V každom prípade som rád, že v knižnici mám predlohu od J. McCaina, pri čítaní ktorej si nebudem vybavovať ani jedného z hercov ktorejkoľvek z verzií. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nevím proč jsem si představoval pod názvem romantický slaďák. Navíc pokud vím tak Nicholson ani v žádných nehraje. Takže mne to vyvedlo z omylu a zbytek jsem už jen trávil. Nicholsonova typická role chlápka, kterému nikdo do hlavy nevidí a tak mu nikdo pořádně nerozumí. Jessica Lange hraje ženskou co neví co chce a nedá pokoj, dokud to nedostane. Oheň a voda, to jsou ti dva. A jde jim to dobře. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený tak nízkym hodnotením. Ľudia, čo by ste ešte chceli? Aby tam herci nahí poletovali? Veď to bolo po dramatickej stránke luxusne spracované. Netvrdím, chybičky by sa našli a dejová linka tiež obsahuje zopár hluchých, menej záživných miest, no tento nedostatok z väčšej časti dorovnáva J. Nicholson, ktorý to tu teda rozbalil vo veľkom štýle. Podľa môjho názoru ide o jeho jednu z najvýraznejších a najlepšie zahraných postáv vôbec. To je skrátka o ňom a jeho hereckom majstrovstve. Staršiu verziu z r. 1946 som síce nevidel, no pochybujem že by to bolo nejak radikálne lepšie od tejto. Skrátka ďalší film s týmto hercom, kde ma svojou postavou dokonale pobavil. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čakal som poštára, ale nedočkal som sa, nezazvonil ani raz. Asi do tej gréckej taverny s pumpou a pneuservisom v americkej pustine poštár nechodí, tak ho nemohli do príbehu nijak zakomponovať. Náhodný stopár tam ale našiel spaľujúcu vášeň, ktorá sa mení až na vražednú vášeň. Tie vášnivé scény sú vo filme asi to najlepšie, zvyšok ako kriminálna a súdna zápletka ma nejako nezaujali. Záver, ktorý bol nakoniec založený na úplne náhodnej udalosti, film utopil v priemernosti, čakal som niečo nápadité a zmysluplné. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Výkon Jacka Nicholsona (Frank Chambers) vo filme bol údajne čiastočne inšpirovaný skutočným vrahom Gary Gilmorom, ktorý bol za dve brutálne vraždy popravený v 70 rokoch. (Raccoon.city)
  • Jedná sa o štvrtý film, v ktorom si Jack Nicholson zahral pod režisérskym dohľadom Boba Rafelsona. (sudruh sustruh)

Reklama

Reklama