Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavý příběh o pátrání po vrazích mladé studentky. Skupina mladíků z prostředí takzvané zlaté mládeže se bavila tím, že se zmocňovala dívek, aby je přiměla ke skupinovému sexu. Jednoho dne unesli z vysokoškolského klubu studentku 1. ročníku a znásilnili ji. Na rozdíl od jiných obětí ale tentokrát studentka nechtěla o svém ponížení mlčet, a proto musela být umlčena. O tom, kteří z únosců se stanou vrahy, rozhodne v její přítomnosti los. Nad ránem dívku odvezou k řece a utopí… Snímek režiséra a kameramana F. A. Brabce podle scénáře M. Zinnerové je vzdáleně inspirovaný skutečným zločinem. Uměleckými postupy obnažuje obludnou podobu egoismu, cynismus a bezcitnost při zacházení s lidskou bytostí, a usiluje o renesanci svědomí, soucitu a lidskosti. Film je doslova nabit hereckými hvězdami. Zaujme excelentní výkon J. Bartošky či M. Stropnického jako hlavního vyšetřujícího nebo obsazení hereckých rodin do rolí filmových rodičů a dětí (B. Polívka a A. Polívková, A. a D. Švehlíkovi). (Česká televize)

(více)

Recenze (278)

Diakritika.cuni.cz (Jan Březina)

"F.A.Brabec je kameraman, který podlehl estétským svodům svého řemesla a chce se s námi o svou radost podělit, to je v pořádku; leč bohužel i on (na českém trhu diváckých filmů není rozhodně sám) je podle všeho nesnesitelný egoista, když se rozhodl obejít režii a točit si filmy-kameramanská cvičení…"

Filmpub.cz (Petr Cífka)

"Brabec nejspíš doufal, že film zachrání jeho kameramanské schopnosti. Ale na to si měl vybrat jiný žánr než krimi, protože samoúčelné kamerové hrátky a barevná stylizace děj ještě více vyprazdňují. Bolero sice místy vypadá vcelku efektně (na české poměry určitě), ale kdo viděl i průměrný zahraniční…"

Filmweb.cz (Matej Šišolák)

"F. A. Brabec je mimořádně silný za kamerou. Jeho výtvarná a obrazová kouzla včetně několik drobných kameramanských hříček (scéna výslechu zavařující důchodkyně) patří mezi nejsilnější stránky Bolera. Na ambiciózní detektivku s hvězdným obsazením je to zoufale málo. Proto musím konstatovat, že tento…" více

Kinema.sk (Peter Konečný)

"Kauza Cervanová si rozhodne zaslúžila kvalitnejšiu a premyslenejšiu filmovú adaptáciu. Bolero nespĺňa ani tie najnižšie nároky pre uvedenie v kinách, kde by hlavne na Slovensku malo možnosť osloviť. Po slávnostnej premiére som nebol prekvapený, ale niečo oveľa horšie - bol som nahnevaný. Myslím si,…" více

RenaultRevue.cz (Radomír Kokeš)

"Problém je v tom, že F. Brabec pravděpodobně vůbec nevěděl, co chce natočit, a tak Bolero není nejen ona proklamovaná detektivka, ale ani thriller, kterým by si možná přálo být, ani společensky kritickým dramatem. Od všeho trochu a dohromady nic, takže vám nakonec nepřinese de facto žádné divácké…"

Tiscali.cz (Jan Lipšanský)

"O psychologii postav ve filmu skutečně nemá smysl hovořit všechny jsou ploché, nedůvěryhodné, případně jen plakátové. Nedozvíte se o nich lautr nic čím podniká onen skvělý šéf v podání Bartošky? Jaké je rodinné zázemí obou vyšetřujících mladých kriminalistů? Policista-vozíčkář má kromě obsese…"

Reklama

Reklama