Reklama

Reklama

Epizody(9)

Obsahy(1)

Muzikálová féerie autora Jaroslava Dietla a Jaromíra Vašty z let 1967- 1968. Pamětníci si na pražského řezníka Rudolfa a jeho rodinu určitě vzpomenou a zaplesají. A ti mladší budou asi přijemně překvapeni tím, jak nápaditě se písničkové pořady mohou také dělat. O řezníku Rudolfovi (Darek Vostřel), který jaksi ve víru všedních dnů ztratil schopnost zasnít se, odpoutat se alespoň na chvíli od běžných starostí a trochu se "rozlétnout". Naštěstí je tu dcera Šárka (Iva Janžurová), která má zřejmě fantazie nadbytek (jak už to v patnácti letech bývá) a s pravou ženskou chytrostí přiměje ke snění i svého otce. A je nutno přiznat, že řezník Rudolf, když se do toho jednou dá, sní opravdu velkoryse... (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele sator k tomuto seriálu (10)

Píseň pro Rudolfa III. (1967) 

Když už se budou oddávat snění řezníci, jak to s námi se všemi může dopadnout... ()

Křeslo (1967) (E01) 

O tom že i když máte chování řezníka můžete se změnit...😉 Helena Vondráčková a Waldemar Matuška - Tisíc mil Václav Neckář - Chrám svatého Víta Pavlína Filipovská - Mít tak půvab Slovenská Písnička "Pár minůt" netuším kdo to je Vlasta Bláhová - George, Ringo, John a Paul Václav Neckář - Lady Jane Orchestrálka ???Krautanger Marta Kubišová - Bílý stůl Waldemar Matuška: Dobrou noc Udo Jürgens - Sag mir wie - Pavel Novák - Pihovatá dívka Udo Jürgens Nobody Knows ()

Muž v redingotu (1967) (E02) 

Malá vyzvědačka...Píseň Celine a Santiano - Hugues Aufray. ()

Miss Diorling (1967) (E03) 

O tom že kdyby se chtělo, mohli by děti do školy chodit rády..a že kdybychom s nimi mluvili na rovinu jako s rovnými, všem by se nám to vyplatilo... V tomto díle si zahrála německá pop-beatová kapela Joy & The Hit Kids z Mannheimu, která existovala od roku 1966 do roku 1969. ()

Albrecht z Valdštejna (1967) (E04) 

Něco intarzovaného nebo stolek...🙃 Dědeček velmož mi může být uloupen. ()

Loupež století (1967) (E05) 

Co si račte přát? Žral bych.... ()

Rudolf III. na dvoře Leonida I. (1968) (E06) 

„Pohleďte, toť Praha Rudolfa III., nikoli Praha bujné fantazie 15 leté Šárky, ale Praha oktrojované fantazie šedesátiletého Leonida, neboť přiznejme si, když se budou oddávat snění i sovětští politici, jak to s námi se všemi může dopadnout.“( ()

Hrabě Monte Christo (1968) (E07) 

My kteří jsme si pletli kumulací funkcí s akumulací už jsme byli tenkrát proti... Nezajímavé písničky nezajímavý děj... Zatímco v předchozích dílech zněly šlágry, tedy písně již známé a oblíbené, pro tento díl byli vybrání autoři vítězné písně festivalu Bratislavské Lyry z roku 1968. Vítězná píseň se jmenovala Cesta zpívala ji Marta Kubišová a autoři byly skladatel Jindřich Brabec a textař Petr Rada. ()

Betlém (1968) (E08) 

Tvůrcům se povedl obdivuhodný kousek, přesvědčili v té době národem milovaného, Alexandra Dubčeka k účinkování v epizodě V písni o hvězdě, která  vypráví o třech králích kteří hledají spravedlivého člověka. U něj v kanceláři mu odevzdávají poselství tři mudrcové, tedy Václav Neckář, Jiří Štědroň a Milan Chladil. V písni o hvězdě, která  vypráví o třech králích kteří hledají spravedlivého člověka, ve chvíli kdy zpívají "ukažte nám cestu" kamera na chvilku švenkne po dopravních ukazatelích a je vidět že jsou všechny přetřené barvou. Zabarvení ukazatelů či jejich odstranění se dělo spontánně po vpádu okupačních jednotek do vlasti, z důvodu aby vojskům znesnadnili orientaci. ()

Dinosaurus (1969) (E09) 

Nádhera, zázraky se dějí... Díky, České televizi... ()

Reklama

Reklama