Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ruby Bakerová žije životem bezstarostného dospívajícího děvčete. Jednoho večera vyrazí s kamarádkami tajně na divoký večírek. Když se vrátí, čeká doma policie, která jí oznámí, že rodiče zahynuli při autonehodě. V den pohřbu se Ruby dozvídá, že rodiče před smrtí určili jako opatrovníky pro ni a jejího mladšího bratra Rhetta své přátele Glassovi. Děti se přestěhují do extravagantního skleněného sídla Glassových v Malibu. Atmosféra je napjatá, Ruby si jen obtížně zvyká na nové prostředí, malý naivní Rhett je naopak oslněn drahými dárky, kterými ho Glassovi zahrnují. Brzy se ale začne ukazovat, že Erin a Terry Glassovi nejsou tak zcela milujícími adoptivními rodiči, jak by se mohlo na první pohled zdát. Luxusní sídlo je jakousi zlatou klecí, Erin a Terry se často hádají. Ruby se prostřednictvím právníka podaří zjistit, že po smrti rodičů získala díky pojistce jmění v hodnotě několika milionů dolarů. Erin má problémy s drogami (i když dětem tvrdí, že trpí cukrovkou a v injekcích si píchá inzulin) a Terryho trápí dluhy. Teď jsou jejími poručníky. Byla smrt rodičů skutečně jen nešťastná autonehoda? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (147)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po smrti rodičů jsou dospívající Ruby a její malý bráška Rhett dáni k opatrovnictví jejich dávným známým, Erin a Terry Glassovým. Ti, věrni svému jménu, mají obrovský skleněný dům na pobřeží, a celkově z nich bohatství jen čiší - ale Ruby brzy zjišťuje, že není všechno zlato co se třpytí. Glassovi se dětí neujali jen z dobroty svého srdce, ale hlavně kvůli správcovství několika miliónů dolarů, které by se jim hodily na pokrytí vlastních dluhů. Ale jak se vůči lstivým rodičům bránit, zvlášť když dětem nikdo nevěří ? ... Když jsem viděl film poprvé, byl jsem nadšen. Po druhém shlédnutí už méně, a po dalším se mé pocity ustálily na lepším průměru. Samotný námět je docela neoriginální, ale zpracování je vcelku dobře udělané (takový dům by se mi asi taky líbil). Herecké obsazení je také ucházející - z Leelee Sobieski už tak nadšenej jako na první shlédnutí nejsem, ale o to víc jsem si vychutnal proměnu Stellana Skarsgårda. No a Diane Lane asi takto - být tam místo ní kdokoliv jiný, tak to vůbec nepostřehnu - její šedivá myška je plně zastíněna právě Stellanem Skarsgårdem. A určitě mi bylo líto těch zničených autíček na závěr :) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vskutku napínavý thriller. Stellan Skarsgård svou roli zahrál skvěle, celou jeho postavu jsem sežral i s navijákem a měl jsem z něj hodně špatnej pocit. Atmosféra filmu je dost hutná, jednak díky hudbě a jednak díky onomu "studenému" skleněnému domu. Na Leelee se oproti tomu skvěle kouká - v růžovým tílečku ji to sekne, co si budem povídat. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No když pominu fakt, že dnešní nadrzlí fagani by ty adoptivní rodiče ve skutečnosti skopali do kuličky, nejednalo se o špatný film, resp. náměť. Z mého pohledu totiž šlo mnohem více vytěžit třeba z takových těch "prázdných" záběrů. Ve filmu byl vlastně jen jeden, jak se Leelee jde slíkat na chodbu a kamera vytvoří pocit že jí někdo pozoruje, ale když pak hodí záběr s pozice Leelee, která ten pohled také vycítila a zabírá horní patro baráku, jen na vteřinu se mihne stín, to je vynikající tyhle obrazový hrátky, ale jak říkám, ve filmu jich je jak členů opozicie v Bělorusku. Další co mě trošku sralo, že se poměrně brzo profláklo jak se věci mají. Já bych si s tím určitě víc vyhrál, samozřejmě kdybych to uměl. Pak ještě čístě klučíčí zklamání, že ta famózní postava Leelee zde nedostala víc prostoru, jedna plavková scéna je na večer hrozně málo. A čistě z principu to chtělo alespoň jednu šukačku pro uvolnění, kdo s kým to už je jedno. Jasná hvězda filmu je Stellan Skarsgård, který podává skvělý výkon. Měl kolem sebe samý baby, tak se kvůli nim asi vybičoval. Druhá osoba, která kradla mou pozornost byla Leelee, podobnou roli totiž posralo už mnoho jejích předchůdkyň, tím že chování svý postavy hrozně vyhrotily. Leelee ji zahrála civilně a proto i celkem uvěřitelně. Ona vůbec Leelee když pominu sexy postavičku je zajímavá bytost, obličej má jak křeček po dvou dnech pobytu v KFC, ale i tak se mě hrozně líbí. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Jednoduše průměrný film, který naprosto zapadá mezi televizní thrillerovou produkci na komerčních televizích. Dost mě překvapuje, když teď zjišťuji, že to šlo i v kinech. Každopádně já ale tento typ thrilerů hodně můžu, a proto jsem se rozhodně nenudil. Nevím, čím to je, ale Leelee Sobieski mi nějak není sympatická, i když rozhodně hraje dobře. Víc mě zaujal Stellan Skarsgard krásnou slizkostí svojí role. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia filmu toho mali k dispozícií relatívne dosť: dobrí herci, zaujímavý námet, prostredie, ale výsledok pôsobí rozpačito. Scenáru a hlavne niektorým dialógom sa nevenovala veľká pozornosť a so samotným skleneným domom sa dalo viac pohrať, pretože po výpravnej stránke toho ponúka pomerne dosť. Ale zostalo iba pri potenciáli. A aby som len nekritizoval, spomeniem aj jedno pozitívum: film ma takmer vôbec nenudil a ani sa o ňom nedá povedať, že by bol vyslovene zlý, je len nepodarený. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Velmi důležitou roli v příběhu hraje dům, do nějž se děti ke svým novým opatrovníkům přestěhují. Režisér záměrně zvolil i paralelu mezi příjmením adoptivních rodičů (Glass = sklo) a prostředím, kde žijí - supermoderním proskleném domě americké smetánky, jenž se ale pro obě osiřelé děti stane domem hrůzy. (duklak2)
  • V závěru filmu, když se Ruby (Leelee Sobieski) a Rhett (Trevor Morgan) vezou policejním autem, sedí ve Fordu Crown Victoria, modelový rok 2000. Když však ale auto zastaví a policista jde zkontrolovat automobilovou nehodu, je možné poznat, že se jedná o Ford Crown Victoria, modelový rok 1995 s jinou přední maskou. (LUCIM)
  • Tvůrci se rozhodli do hlavních rolí obsadit méně známé herce s tím, že když nemají diváci tváře nějak zařazené, jsou pak více překvapeni jejich jednáním. (duklak2)

Reklama

Reklama