Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Od filmu podle scénáře Charlieho Kaufmana čekám trochu víc. V téhle hříčce je složitý, alespoň okrajově nejspíš pravdivý, příběh jednoho televizního moderátora konfrontován se světem tajných služeb. Přitom řada scén vypadá, jakoby měla působit nereálně, ale jiné zas vyznívají, že je tvůrci filmu myslí smrtelně vážně. Nejspíš zásadní chybou George Clooneyho bylo, že si „vylepšoval“ Kaufmanův scénář, jako režisér je totiž celkem přesvědčivý. Sam Rockwell je vynikající a Drew Barrymore podává také až nečekaně soustředěný výkon. Pobavily mě pidiroličky Brada Pitta a Matta Damona:-) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mě potěšila pouze jedna věc a to ta, že měl jenom hodinu čtyřicet minut, jinak bych se asi zabil. Nemám moc ve zvyku vypínat filmy ještě před koncem, takže jsem to vydržel, ale bylo to něco neskutečného. Clooney se toho zhostil dobře, dělal to hlavně pro efekt a pobavení diváka, ale na mně tohle prostě nehraje žádný vliv, chci kvalitní podívanou, né navoněnou bídu, která se tváří jinak, než jaká doopravdy je. Asi jsem si špatně přečetl titulek, protože jsem vážně očekával něco úplně jiného. Sam Rockwell mi byl po celý film nesympatický, možná díky své vizáži bezdomovce a nebo hloupých grimas ala Austin Powers. Jsem rád, že jsem viděl Georgův režisérský debut, ale prosím, už nikdy víc! ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

George Clooney se teda předvedl, takové režijní vychytávky se jen tak nevidí a celý film je opravdu zábavně podán + skvělé herecké obsazení (cameo Pitta a Damona jako třešnička na dortu). Ovšem všemu s přehledem kraluje Sam Rockwell, který se pro tuto roli fakt narodil. Dále potěší Rutger Hauer v roli zabijáka co rád škrtí běžkaře (vyfoť mě) a jmenuje se Keeler. Julia Roberts je opravdová femme fatale a Drew Barrymore, kterou po Charlieho Andílcích nenávidím se mi tu opravdu líbila. Opravdu tenhle film je bezva a jestli vás můj komentář nepřesvědčil tak si pusťte scénku jak jakejsi vedoucí televize nebo kdo vysvětluje soutěžícím v pořadu Rande, že nemají mluvit sprostě. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Rafinovaná filmová hra a důkaz, že George Clooney je za režirérským křeslem možná mnohem zajímavější než coby herec (aniž bych kritizoval). Ano, je to trochu emocionálně prázdné, chladné, nesourodé, nám Evropanům v určitých ohledech i vzdálené, alespoň pro mne, ale to neberu jako velké prohřešky a koneckonců jistá netečnost skutků byla myslím i úmyslem. Vrcholem je pak pro mé oko i sluch Beethoven (při poslechu se rozkládám na částečky) a čaj/káva o páté... a kdo má schopnou fantazii, myslím že nalezne ve filmu i prvky absurdní komedie. 70% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Ako režisérska prvotina je CoDM vynikajúca, Clooney ukazuje množstvo originálnych nápadov, bohužiaľ nimi film až prehusťuje, čo spôsobuje že žiadny z nich sa nevryje poriadne do pamäti. Film sa tiež snaží hrať na príliš veľa pieskoviskách, balansuje medzi biografiou hlavnej postavy, kritikou obsahu vyselania médií a thrillerovou linkou na Chuckových misiách a toto balansovanie nie je zvládnuté práve najlepšie. Možno je to spôsobené práve osobitosťou Kaufmana ako tvorcu scenára. Výborní sú všetci herci , vyzdvihol by som najmä Rockwella a Barrymore, ostatní im výborne sekundujú poväčšine v epizódnych rolách až cameách ( poteší najmä Clooneyho fór s umiestnením Pitta a Damona). 8/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • David O. Russell dostal nabídku režírovat snímek, avšak odmítl ji se slovy, že film je "o chlápkovi, co šuká, a všem říká, jak střílí lidi do hlavy". (don corleone)
  • Julia Roberts pracovala na filmu celých šest dní. (don corleone)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama