Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Art Jeffries (Bruce Willis) - agent FBI, byl nespravedlivě převeden na jinou práci, při níž se dostal do konfliktu s mocnou Národní bezpečností agenturou. Důvodem je devítiletý chlapec Simon geniální autista, kterého měl chránit. Dešifroval totiž přísně tajný kód Mercury, zřízení pro práci amerických zpravodajských služeb a fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlán zbavit se nejen malého luštitele, ale i všech nepohodlných svědků události. Art se Simonem se proto musí skrývat a v souboji se všemocnou mašinérií riskovat vše. Jeho jedinou nadějí v souboji s časem je Simonův výjimečný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie dívky, kterou dvojice uprchlíků náhodou potkala. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mercury je se vším tak průměrný,až je to špatně a vinu přikládam především Willisovi,který vzal již poněkolikáté úplně stejnou roli.Opět hraje policistu,kterému ze začátku něco nevyjde(jestli za to může nebo ne je už jedno) a po zbytek filmu se to snaží napravit,ukázat,že on je tím nejlepším,nejčestnějším a nejcharakternějším poldou planety.A samozřejmě opět už poněkolikáte někoho musí ochraňovat,tentokrát(a to musím přidat k tomu málu kladného z Mercuryho) devítiletého autistického chlapce(který je tedy jinak opravdu skvěle zahraný!).Další z problémů Mercuryho je slabounký záporák,i Alec Baldwin se v těch svých kreacích po -xté opakuje a zde je navíc opravdu slaboučkým soupeřem.Celý film k tomu nemá ani spád a vše spěje jen k opět provařenému a happyendovému konci,kdy záporáci jsou náležitě potrestáni a Willis očištěn a prohlášen za anděla 8D. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

I když tenhle film je jenom horší průměr tak se mu přece jen musí přiznat že má docela originální námět. Bohužel to je tak všechno, jelikož herecké výkony jsou i přes ten dobrý ústřední tandem Willis - Baldwin k ničemu. Hold co se dá dělat. Další nepovedený film, i když na druhou stranu když nad tím člověk moc nepřemýšlí a vezme to jako oddychovku tak mu to zas tak hrozný nepřijde. Na druhý pohled už to je ale mnohem horší. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mercury je pro mě nepochopitelně nezvládnutý film, který měl obrovský potenciál, a který ho totálně promrh(d)al. Přitom byl námět tak zajímavý a neobyčejný, že se z toho dalo vytřískat určitě víc než tahle slátanina. Nemohla mě při sledování nenapadnout paralela s Výplatou, která i přes velké naděje skončila také poměrně bídně. 55% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Art je cizí !! Art je cizí !!" Vůbec ne špatná čistá žánrovka s výborným Brucem Willisem a naprosto famózním prckem Miko Hughesem v roli autisty Simona vedle poněkud rutinní režie Harolda Beckera, který však s dětmi točit umí a především si hravě tyká s napětím, doplácí především na ty tuny zbytečných a hlavně nadbytečných klišé - Mám na mysli hlavně toho traumatizovaného poldu alkáče, jehož hrál Bruce celou dekádu tak často, že snad zaslouží i policejní rentu !! - vedle jinak i samostatně velmi potenciálně nosného a originálního tématu.. Přes všechny nedostatky, v čele s tím uslzeným finále, mám tenhle kousek opravdu rád, mimo výborného soundtracku klasika Johna Barryho potěší i casting nájemných zabijáků, a tak si v jejich rolích jeden může užít xfilesového Lindseyho Gintera s Peterem Stormarem.. Takže slabší čtyři kousky.. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Dve veci mi ohľadom tohto "skvostu" vŕtajú v hlave. Ako je možné, že na TOTO sa dal nahovoriť pán Willis a ako je možné, že pán Becker dostal od kompetentných úradov "občiansky", pretože zmasakrovať takto slušný námet sa nepodarí hocikomu len tak každý deň a navyše bez použitia motorovej píly (to si aj zaslúži palec hore :) Inak zaslúžená malina Bruce za toto účelové NIČ pre masy... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Miko Hughes získal za roli Simona Lynche cenu Young Artist v kategorii nejlepší výkon v celovečerním filmu pro mladého herce. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno