Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Art Jeffries (Bruce Willis) - agent FBI, byl nespravedlivě převeden na jinou práci, při níž se dostal do konfliktu s mocnou Národní bezpečností agenturou. Důvodem je devítiletý chlapec Simon geniální autista, kterého měl chránit. Dešifroval totiž přísně tajný kód Mercury, zřízení pro práci amerických zpravodajských služeb a fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlán zbavit se nejen malého luštitele, ale i všech nepohodlných svědků události. Art se Simonem se proto musí skrývat a v souboji se všemocnou mašinérií riskovat vše. Jeho jedinou nadějí v souboji s časem je Simonův výjimečný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie dívky, kterou dvojice uprchlíků náhodou potkala. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci thriller o zlých ľuďoch z vládnych organizácií. Bruce Willis podal na neho nadpriemerný výkon a záporák Alec Baldwin hral ako z učebnice. Mladý Hughes, ktorý hral malého Simona podal zo všetkých hercov najlepší výkon a lepšie zahraného autistu by v tom veku nedal ani Dustin Hoffman. Pútavý príbeh plný naháňačiek s tými zlými. Film nemal nijaké slabé miesta a ja som pri ňom nemal ani tušenie o okolnom svete. 9 z 10 ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Slušný film o agentovy FBI , který dostane případ , který se zdá být na první pohled jako vražda a sebevražda k tomu všemu v rodině , kde je malý chlapec . Rychle ho najde a brzy mu dojde , že tady něco nehraje a že je chlapec v nemalém ohrožení života . Díky své solidaritě vůči malého chlapce z autistickým nadáním , které mu umožňuje hravě číst v tajném šifrovacím programu Mercury se Art sám zamotá brzy do nemalých problémů, přesto to nevzdává a chlapce rozhodne zachránit stůj , co stůj . Nic světoborného , možná malinko předvídatelné v určitých směrech , ale film dobrý , děj zajímavý a koukat se na to dalo bez známek nějaké větší nudy , tak že průměrný , slušný film . ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento film má zajímavou myšlenku, napínavý příběh s příměsí akce i slušné herecké výkony. Jak Bruce Willis v roli statečného ochránce, tak i autistický chlapec to skvěle zvládli. Ten hoch byl ale lepší. I nejdokonalejší technika má své limity a to v každé době, jak dokazuje historie válečných šifer (Enigma) i současné virové řádění internetových pirátů. Nevím, zda by na to autisté stačili. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na akční thriller s velice zajímavým konspiračním námětem, bohužel mě čekalo jen velké zklamání. Film je ve všech ohledech průměrný, ať už se to týká herců a jejich výkonů či celkového zpracování příběhu, nedokáže ničím zaujmout, nese se spíše v takovém pozvolném tempu, čímž místy docela nudí. Mercury není vyloženě špatný, topí se však v těžké průměrnosti, není absolutně ničím výjimečný a nezachraňuje ho ani přítomnost slavnějších herců, což je velká škoda, neboť původní námět není vůbec špatný. 4/10. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Průměr mezi filmy svého žánru. Nebylo to špatné, ale ani nijak výjimečné. Tempo bylo solidní, napínavé to taky bylo, akčních sekvencí tam taky bylo pár. Dobře se na to koukalo. Ale mohlo to být lepší - něco tomu chybělo a potenciál to má. Ale vyloženě špatné to nebylo. Jednou se na to kouknout, podruhé bych už nekoukal. Howgh! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Miko Hughes kvůli své roli strávil nějaký čas s autistickými dětmi ve speciální škole. Také pracoval s chicagským dětským psychologem, aby lépe pochopil, jak má stvárnit autistické dítě. (HappySmile)

Reklama

Reklama