Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (190)

kopfa 

všechny recenze uživatele

Nejsem si moc jistý, jestli je dvakrát chytré srovnávat tento film s drogovou problematiku řešící Requiem za sen, nebo snad dokonce společenskou problematiku řešící Strach a hnus v Las Vegas. Šňup je přesně takový, jak se jmenuje, takže žádné přesahy, žádná podobenství, nýbrž jenom pořádná čára Pervitinu (Speedu), po které se vám do hlavy přimotá spousta nepodložených asociací a unáhlených konspirací, které jsou super, dokud čaras nedojde a realita začne přituhovat.........a spát se fakt ještě nechce. V těchto mantinelech je to minimálně přesný film. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

"Natočeno podle pravdy..a lží" Z počutia viem, že jedného abstinujúceho feťáka pri tomto filme naťahovalo, áž nakoniec odišiel uprostred filmu preč.. takže Jonas Åkerlund je niekto, kto sa tomu setsakramentsky vyzná... a ujovi Fiškusovi sa to páčilo! Šňup , cz dabing.. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní tvůrce klipů Jonas Akerlund občas podnikne výlet do filmové oblasti, kde ovšem už tolik neexceluje. Najednou v delší filmové stopáži mírně tápe, už třeba s obtížným žánrovým zařazením snímku, a až příliš se spoléhá na pestrý zástup herců, kteří jsou bez výjimky výborní. Film se pohybuje v několika žánrových rovinách, osciluje mezi bizarní fraškou s feťáky s podivným sociálním podtextem a dramatem zachycující špinavé charaktery, s kterými bychom se v reálu nechtěli konfrontovat. Vše vychází přesně napůl, protože režisér není brilantní vypravěč, ale s herci pracovat umí a vizuální hrátky s kamerou nezapřou, že na režisérskou stoličku usedl tvůrce videoklipů. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Neuvedomelé feťácke zbližovanie množstva zaujímavých a odpálených tvárí sa vôbec nemusí hanbiť, ale zas sekať prsia tiež nemôže. O tom pokoj, vidím Aronofského, nemôžem prehliadnuť Tarantina a cítim snahu o vytvorenie tendenčného komplexu už kedysi poznaného. Milý pokus aj vďaka trefne vybraným osôbkam pohybujúcim sa po poli nezaniká, no "Šňup" ako celok triešti moje (a zrejme nielen moje) zmysly a aj keď ho nezatracujem, radosťou po plafón neskáčem. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé " střípky " nejsou špatné, efektně natočené, povedená kamera, po herecké stránce bez nijakých větších námitek. Mickey Rourke jako Kuchař excelentní, vynikající Brittany Murphy, potěší i Peter Stormare jako sjetý policajt z protidrogového, ale jako celek tenhle snímek trošičku " skřípe a nedrží pohromadě " , přičemž na vině je především scénář, ikdyž se to režisér snaží všemožnými " vychytávkami " zakrýt. Narozdíl od Requiem za sen, se tento Akerlundův snímek veze v notně odlehčeném tónu. Nedá se říci, že by to byl špatný snímek, ale zanedlouho po jeho skončení se vám " vykouří " z hlavy, aniž by ve vás zanechal nějaké trvalejší stopy. Ikdyž jedna " stopa " by se našla..... * navíc přihazuji za Mickeyho " osvětovou " přednášku na téma KUNDA. Přátelé, nejde jen o to , co může udělat kunda pro vás, ale o to, co vy můžete udělat pro kundu......VAU :o) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Prodavače v sexshopu ztvárnil zpěvák kapely Judas Priest Rob Halford. (Stocki)
  • Původně měl být Spider Mike ve scéně kde masturbuje, zcela nahý, ale představitel John Leguizamo takovou věc odmítl udělat. Leguizamo poté přišel s kompromisem, že si na pohlavní úd navleče ponožku. (Stocki)
  • Na venkovní fasádě domu kde bydlí Spider Mike si můžeme všimnout mnoha nastříkaných nápisů, mj. názvu “Phantom Planet“. Phantom Planet je název kapely, ve které do léta roku 2003 působil jako bubeník představitel Rosse, Jason Schwartzman. Také ve scéně, kde Mickey Rourke řídí auto můžeme z rádia od kapely slyšet skladbu "Nobody's Fault" (Stocki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno