Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (363)

Skleena 

všechny recenze uživatele

Doháním resty a znovusjíždím staré šlágry... a člověk se až nestačí divit, co se nám za mlada líbilo :) Nemyslím ty osmdesátkové zápletky a "hloubky" scénářů - o tom snad u bojových nebo obecně akčních filmů upřímně nemůže být řeč... ale jak na to tak teď koukám... ony jsou i ty souboje neuvěřitelně statické a hloupé... Na druhou stranu to byla startovní čára pro Van Dammovu kariéru a to se také počítá - ať už byla jakákoliv, určitý zářez do žánru bojových filmů udělala. A i když bych v kontextu kickboxera asi šetřil označeními jako je "kult" nebo "klasika", v zapomnění by snímek upadnout taky neměl. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za bojová umění, hvězdička za to, že Charlie Sheen díky tomuto filmu mohl ve "Žhavých výstřelech" máčet pěsti do karamelu a gumových medvídků :-). Akční průměr, používání mozku se nedoporučuje, ale pro ženskou je to příjemné pokoukání na zpocená, svalnatá mužská těla v různých akrobatických pozicích ;-). 49% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kde sú tie časy, kedy sme takéto filmy brali absolútne vážne. Objektívne je skoro všetko zle. Ale na filmy ako Kickboxer musíme vzťahovať trochu iné merítka, proste bola taká doba a akčné béčka vyzerali takto a nám sa to páčilo. Ak by som sa trochu v tom rýpal, tak určité udalosti sú už za hranou a nie sú dostatočne motivované. Záverečný súboj je oproti drsnému tréningu trochu sklamaním a spomalené zábery veci príliš nenapomáhajú. Jeho priebeh zodpovedá potrebám vyústenia a nie tomu, čo sa v ringu odohráva. Ako drsný kritik by som musel dať filmu jednu hviezdu za Thajsko a tréningové prostredie, ako sentimentálny mäkkýš pod tri hviezdy nepôjdem. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Paul Hertzog: 1. To the Hospital/We'll See [1:15] ,2. Groceries [1:47] ,3. Very Stupid [0:45] ,4. Tai Chi [2:55] ,5. First Kiss [0:53] ,6. Stone City [2:34] ,7. Second Stone [0:53] ,8. Hospital [2:21] ,9. Palm Tree [0:30] ,10. Advanced Training [1:49] ,11. Ancient Voices [2:08] ,12. Mylee is the Way [1:32] ,13. Warriors [0:45] ,14. Buddha's Eagle [1:01] ,15. Kidnap [1:01] ,16. You've Done It Before [1:45] ,17. Downstairs [0:54] ,18. Round One [2:12] ,19. Round Two [1:36] ,20. The Hook [1:32] ,21. Round Three [1:32] ,22. The Eagle Lands [4:02], ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Posledním filmem Van Damma, kterej jsem viděl byl bohužel Zástupce velitele. Bohužel proto, že to byla taková nudná hovadina, že mi Jeana bylo líto. Taky, že jsem mu to dal komentem a hvězdama sežrat. Proto přichází povinnost věrnýho fanouška "Džej sího" a trošičku napravím jeho zkraty poslední doby a vypíchnu filmek, kterej byl tenkrát dost rázně namočenej v budování jeho kariéry! Takže - Kickboxera přelepuju tyrkysově třpytivou samolepkou, na které zlatě září zkratka JCVD (Jízda, Cennost, Výhra, Delikatesa)! Celkově je filmek jedna veliká akční jízda, propletená samým drsným soubojem, parádním Van Dammem a mojí nostalgickou vzpomínkou! Kickboxer je pro mě velikou cenností! Moc si vážím tohoto filmu! Stejně tak, jako jde ve sportovních bojových filmech Jean-Claudovi o vítězství, tak i pro fanouška to je otázka zklamání, nebo dobře odvedené práce. Kickboxer je pro mě velká výhra!!! Filmek končící klasickým závěrem v ringu s Tong Poem, kde to "svaly z Bruselu" umí bezvadně a kde mu to zajistilo na dalších x let kariéru, byl tím nejsladším bonbonkem, tou nejdobřejší cukrovinkou, tou nejchutnější delikatesou, na které si rád smlsávám do dneška!!! JCVD = mistr bojovýho umění!!! 80% ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Ve scéně, kdy vchází Kurt (Jean-Claude Van Damme) a Taylor (Haskell V. Anderson III) do restaurace, zavírá za sebou Kurt dveře a je po Taylorově pravici, kdežto v dalším záběru zblízka Kurt teprve vchází a je po Taylorovo levici. (Armin82)
  • Natáčanie trvalo 56 dní (28.6.-23.8.1988). (beso74)
  • Ve scéně, kdy Xian (Dennis Chan) posílá Kurta (Jean-Claude Van Damme) pro nákup a sděluje mu svůj požadavek, stojí v bezprostřední blízkosti svého domu, maximálně metr od něho. V dalším záběru shora poté, co se Kurt vydává na cestu, stojí oba několik metrů před domem. (Armin82)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama