Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (363)

kinej 

všechny recenze uživatele

Hodnota tohoto snímku spočívá v jeho totální směšnosti. Kickboxer dnes již jako akční film neobstojí, ale jako komedie, je to solidní zábava. Špatné herecké výkony ještě více podtrhává dementní scénář. Choreografie je taky parodie sama na sebe. Van Dammeho útočná grimasa, kterou si nechává na poslední souboj, mě pobavila tak jako již dlouho nic. A pak je zde něco, co filmu dodává opravdu giganticky humorný náboj. Van Dammeho taneční vložka. Když jsem ho viděl v tílku výstřihem, kšandičkami a zipem jak vrtí zadkem, tak jsem se fakt málem počůral smíchy. Něco tak asexuálního a komického se jen tak nevidí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších akčních filmů s Van Dammem, ale to neznamená že by to bylo něco super, hlavně zápletka je už šíleně ohraná, ale to se dalo celkem čekat, tady šlo hlavně o souboje a ty byly celkem slušný. Jean-Clude je jako vždycky šíleně topornej a o jeho herectví se tady nedá ani mluvit, co se týče ostatních herců, tak jsou tady jenom tupý čongové co něco vyřvávaj a nebo herci který se tam jen tak mihnou a moc příležitost se ukázat nedostanou A samozřejmě že jako ve většině americkejch filmech tak i tady je dokanlej happy end, kdy van Damme porazí svýho hlavního nepřítele a všichni ostatní zlý dostanou taky na prdel,ale to je ve většině tokovýchhle býčkovýh akčních filmech, takže pro mě to je docela nadprůměrný béčko ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na škole nás učili, že před sportovním výkonem si máme zahřát tělo a provést strečink. Tong Po se před zápasem rozcvičuje po svém (strečink jaksi vynechává) a že při tom možná spadne barák mu evidentně nevadí. Dále nám vtloukali do hlav, že ať už je utkání jakkoliv vyhrocené, vždy se musí bojovat fér. Tong Po se ve škole kickboxu učil, kterak loktem zlomit obratle tak, aby soupeř už nikdy nevstal. Jde z něj skutečný strach... Jenže má bohužel smolíčka, protože Van Damme se zde předvádí ve své nejlepší formě. Jak chce asi Tong Po zápasit s někým, kdo má břicho tvrdší než tykev, místo třísel gumový hadice a v lýtkách pružiny?? Van Damme je řezník, tréninkové sekvence v džungli vypadají výborně a kdo by si nepamatoval to mrazení v zádech při kopání do palmy. Příběhem samozřejmě klasické akční béčko s jasně daným koncem, ale jinak dynamické, se spoustou akce a sebevědomým Žánem v hlavní roli. P.S.: těch pět nebo šest kopů s otočkou ve výskoku v Kamenném městě už nikdo tak elegantně nenapodobí... 1,5 miliónů dolarů(rozpočet)/14,5 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Scénářem velice slaboduchý film, přestože hlavní síla hrdiny má být v jeho duši. Přímočarý a jednoduchý příběh o spravedlivém mstiteli, jehož konec víte od začátku. Líbil se mi trénink (tedy až na opileckou vložku), velice se mi nelíbil závěrečný souboj (klasické zmrtvýchvstání), ale jinak ničím výjimečný film. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Bez pochýb jeden z najlepších filmov Jean-Claude Van Damma. Ústredný motív pomsty a niektoré scénky sú takmer nezabudnuteľné ale väčšina je dosť riedka omáčka. Ide síce o béčko ako remeň so všetkými "zlými prvkami" 80´s rokov ale status kultový mu odobrať nemôžeme. Kickboxer má ten klasický štandard bojových filmov o pomste. Týpek sa chce pomstiť druhému za to, že mu zabil člena rodiny a tak vyhľadá majstra ktorý z neho za pár dní vytesá terminátora. Nechýba bolestivý tréning avšak oproti ostatným, kedy je práve táto časť naj zábavnejšia, tu ma dosť nudila. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno, že Tong Po hraje sám sebe, ale to není pravda, protože tuto roli hraje Michel Qissi. (Rominator)
  • Ve scéně, kdy Erik (Dennis Alexio) zakříčí na Kurta (Jean Claude Van Damme) Noxu kao, drží jej Tylor po pravé straně a Xian (Dennis Chan) po straně levé. V dalším záběru jej však drží oba dva obráceně, Xian stojí na straně pravé a Tylor na straně levé. (Sign)
  • Film sa odohráva v Thajsku, avšak s výnimkou častí, ktoré sa odohrávajú v exteriéri (chrámy, ulice a nočný život v Bangkoku, thajská boxerská škola a štadión), sa zvyšok natočil v Hongkongu, dom majstra Xiana bol postavený v Sai Kung, v štúdiu filmovej spoločnosti Shing Fung. (beso74)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama