Reklama

Reklama

Super Size Me

Trailer

Obsahy(1)

Proč jsme tak tlustí? Stačí dvě slova: rychlé občerstvení. Co by se stalo, kdybyste nepozřeli nic jiného než stravu z rychlých občerstvení po dobu celého měsíce? Filmař Morgan Spurlock se vydá na takovou cestu a je to ta nejriskantnější pouť jeho života. Pravidla? Třicet dní nesmí jíst nic jiného než co je na nabídce McDonalds, stravovat se v tomto řetězci třikrát denně, musí si objednat vše co je v nabídce alespoň jednou a musí si dát XXL menu, pokud je k tomu vyzván. Zatímco Spurlock přežvykuje pod zlatými oblouky, sjíždí celou zemi a rozmlouvá s počtem odborníků na rychlé občerstvení, s obyčejnými lidmi a navštěvuje školy, firmy a politiky. Spurlockova trýznivá hamburgerová dieta ho dovede k fyzické a citové proměně, která vás donutí zamyslet se nad objednávkou dalšího Big Macu. Super Size Me je film nabízející nový pohled na jeden z našich největších národních zdravotních problémů, na obezitu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (451)

stansrac 

všechny recenze uživatele

kdyby Spurlock umřel na otravu čísburgry, třeba by toho pruhovanýho šaška zavřeli do kriminálu. být obézním amíkem co za den neudělá víc než 5000 kroků, určitě bych ocenil nápad,vizi a možná bych i uvažoval o tom, že si příště dám o jeden big mac míň. pro uvažující obyvatelstvo samozřejmě nic novýho pod sluncem. zajímavá byla i aktérova přítelkyně co se z něj snažila udělat vegana-to radši ten fast food ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Přesvědčivě zdokumentována americká společnost přímo závislá na konzumu. Ham, ham, ham, haaamburger! Společnosti založeny na základě primárního cíle a to ZISKU! Ohleduplnost vůči zdraví úplně vymizela :D Napadá mě, proč si některé země tento způsob života přisvojily? Proč? :D Není to jen ve věci jídla :) ... Morgan Spurlock se doslova obětoval :D ()

Relli 

všechny recenze uživatele

Jestli tenhle dokument nepromluví do duše našim náctiletým slečnám co taky v 'Mekovi' tráví každou volnou chvilku, můžeme se tešit na pohledy neskutečně (fakt neskutečně) tlutých lidí i tady u nás. Brzy. I když u nás takové zastoupení Donald nemá, znám pár lidí, kteří tam jedí několikrát týdně. Nejenom, že bylo v dokumentu krásně vidět, jak nezdravý to jídlo je, krom toho taky přibral Morgan za ten měsíc přes 11 kg tuším. A co mě dostalo - začínal bejt na tom jídle závislej. Takže tady oficiálně prohlašuju, že s Mc Donaldem končím. Odteď se budu stravovat jenom v KFC! ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, že nic se nemá přehánět. Kdyby se celý měsíc živil jenom brokolicí, měl by také zdravotní následky. Ale pro Američany jsou takové dokumenty nutnost. Nevypadají zrovna tak, jak se nám snaží namluvit Holywoodští umělci, ale neházela bych vinu jenom na fast foody. ()

sbl 

všechny recenze uživatele

Sice to je hezké, že se pan Spurlock odvážil (smekám) k tomuto radikálnímu kroku, jak ukázat, že jídlo z mekáče je nezdravé(šok?!). Ale jelikož nejsem ze Spojených Států, kde jejich tradiční jídlo je hamburger a hranolky narozdíl od moraváka nebo čech co si dá raději guláš s pěti knedlama nebo svíčkovou, tak nemůžu soudit a hlavně se nemůžu vůbec divit, že sou amíci tak vyžraní. Navíc jsem aktivní sportovec a o svoji postavu se pečlivě starám, několik hodin týdně, takže nepatřím ani do skupiny tuzemských obézních lidí. Tento dokument jde proto poněkud mimo mě. Pochybuju, že tímto snímkem někdo radikálně změnil svůj postoj k mekáči, protože zatím ještě nezkrachoval. Obézní lidi nad tím mávnou rukou a řeknou si, že může být i hůř a ti ostatní buď postupně ztloustnou a budou patřit do první skupiny anebo se budou o sebe starat a sem tam si ten hambáč dají. Pokud chcou obézní lidi něčím vyděsit, tak to bude spíš přímé spojení obezity a impotence. Doufám, že mě nikdo nebude chtít ukamenovat za můj komentář. PEACE!!! ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

O McDonalde sa už popísalo a natočilo asi všetko. Vždy je to boj medzi ziskom a zdravím. Tento bol celkom vydarený, až na tú predlhú stopáž a milión štatistických údajov. Škoda len, že tieto filmy sa nevysielajú tak často ako reklamy na rýchle občerstvenie.. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Že je tam špatné se stravovat víme všichni, ale natočit o tom velice poutavý a i paradoxně zábavný dokument, to by mě nenapadlo. Ještě štěstí, že se po 8 týdenní veganské dietě dal zdravotně do kupy, i když kila shazoval přes půl roku. Je tam i dost odboček více či méně mimo, ale je to ku prospěchu věci (kdyby nebyli, tak to má s bídou 40 minut, i přesto, že tvůrce toho natočil dost), ale koho by bavilo se dívat jen na to jak žere hamburgery. ()

Destinytte 

všechny recenze uživatele

I'm ready. Super-size me! Okay.. Normální lidi napadne, že není zrovna nejzdravější, cpát se těma hnusama, který se buď koupou v oleji nebo jsou plné cukru. Nebo obojí. Ale je docela drsný, že je škodlivost vidět skutečně již po několika dnech. A co teprve po třiceti dnech! Je smutný, že se na tenhle dokument nekouknou ti, kteří by opravdu měli. A tak, i po tolika letech od natočení tohohle varování, se tam tolik lidí chodí nacpávat. A pořád to roste. "Legendární značkové restaurace McDonald´s. Nejlepší občerstvení, rychlá obsluha, skvělá nabídka produktů nejvyšší kvality. Sendviče, saláty, dezerty a .." Fakt skvělý.. ()

Fidlal odpad!

všechny recenze uživatele

To jako když natočím dokument o tom, že budu jíst měsíc jen cuketu a udělá se mi blbě, tak budu taky slavnej? Odvážnej? Hrdina co ukázal lidem pravdu o cuketě? WTF??? ()

fr0sty 

všechny recenze uživatele

Velmi zajimavy dokument, ktery krome interieru fast foodu, hektolitru coly a tun burgeru ukaze i jak to vypada ve skolnich jidelnach v USA a jak to vidi americka spolecnost. Vsichni vime, ze jsou fast foody pro telo spise skodlive, ale jak moc? Morgan Spurlock riskoval svuj zivot aby to zjistil a stoji to za to. Akorat mohl par scen vystrihat a trochu to zkratit. Jidlo kazdopadne vypadalo moc lakave, takze se po ceste z prace na jeden Big Mac zastavim. ()

valheru 

všechny recenze uživatele

rychly, svizny, vtipny, pekne natoceny, sestrihany, uvedeny, provedeny, cutove jak slany tak i mastny, poucny, realitu ukazujici dokument, kterých je na tomhle světě tak málo, jako je na tomhle světě macdonaldů tak moc. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Žrát a žrát a nic nedělat...čeká někdo něco jiného než, že z něho bude mega vepř? čísla, která jsou v dokumentu zveřejněna(kolik aktér přibral) jsou docela zajímavá, ale myslím, že by to přibral i z běžných jídel bez pohybu ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Po skončení jsem dostal chuť na hambáč - ale ne z McDonaldu ;) Chodit do McDonaldu a jíst je zajímavé tak na půl hodiny, ne na devadesát minut, tudíž ke konci už film začíná docela nudit. Je to sice trochu extrém se stravovat jen a jen tímhle jídlem, ale Morgan dokázal, že v tom jsou samé sračky, o což mu šlo především - a může to být dobré jak chce :) Že ale zajde až do takového extrému, to bych netušil.... 7.5/10 ()

sumperacek 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument. Jako student potravin bych se podepsal pod hodně výroků, které zde zazněly. I když jsou některé momenty trochu nadsazené, aby divák nepřišel o atraktivitu, mají vypovídací hodnotu. Můj osobní názor: pokud budou amíci stále tak natvrdlí a dál do sebe cpát takový hnusy, tak si za to můžou sami svou blbostí. Je jasný že jsou terčem finančního zájmu firem, reklamní mašinerie a podobně, ale musí se trochu zamyslet sami nad sebou. Jinak se z téhle šlamastiky nedostanou. A co je nejhorší: Jsou to naše vzory. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Výživné! Vivat McShit. P.S.: NIKDY v životě jsem v McDonaldu nic nekoupil, ale ochutnat Hamburgeru i Cheesburgeru z Meka jsem dostal. Ta houska, nebo v čem se ten zbytek obsahu nachází, je pěkně hnusná. Ale Twistra z KFC jsem si koupil... a ten je zas prozměnu docela dobrej ;-) ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

Možná to zní arogantně, ale tlustý lidi(Myslim ty, co připomínaj prase před porážkou) jsou fakt nechutný80% ()

Související novinky

Spurlock a hollywoodská superagentka

Spurlock a hollywoodská superagentka

06.07.2016

Pokud vám jméno Morgan Spurlock nic neříká, zřejmě moc nekoukáte na dokumenty. Režisér Super Size Me, Nejlepšího filmu, jaký byl kdy prodán nebo Mansome o sobě dal naposledy vědět 3D výletem s… (více)

Politika nebo vědecký pokrok?

Politika nebo vědecký pokrok?

18.12.2005

Právě tímto tématem se bude ve svém novém dokumentu zabývat režisér Morgan Spurlock, který už zaujal svým anti-mcdonaldovským dokumentem Super Size Me. Nyní podle vlastní knižní předlohy nazvané THE… (více)

Reklama

Reklama