Reklama

Reklama

Super Size Me

Trailer

Obsahy(1)

Proč jsme tak tlustí? Stačí dvě slova: rychlé občerstvení. Co by se stalo, kdybyste nepozřeli nic jiného než stravu z rychlých občerstvení po dobu celého měsíce? Filmař Morgan Spurlock se vydá na takovou cestu a je to ta nejriskantnější pouť jeho života. Pravidla? Třicet dní nesmí jíst nic jiného než co je na nabídce McDonalds, stravovat se v tomto řetězci třikrát denně, musí si objednat vše co je v nabídce alespoň jednou a musí si dát XXL menu, pokud je k tomu vyzván. Zatímco Spurlock přežvykuje pod zlatými oblouky, sjíždí celou zemi a rozmlouvá s počtem odborníků na rychlé občerstvení, s obyčejnými lidmi a navštěvuje školy, firmy a politiky. Spurlockova trýznivá hamburgerová dieta ho dovede k fyzické a citové proměně, která vás donutí zamyslet se nad objednávkou dalšího Big Macu. Super Size Me je film nabízející nový pohled na jeden z našich největších národních zdravotních problémů, na obezitu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (451)

bif 

všechny recenze uživatele

Ano, jedná se o dobře natočený dokument, navržený na Oscara, animace jsou skvělé, narozdíl od Mooreova Sicka vás tenhle dokument nejspíš nechytne za srdce, ale určitě se Vám udělá špatně. ()

Wopat 

všechny recenze uživatele

Doporučuju všem fandům i nefandům fast foodu. Já jsem byl jeden z těch fandů. Ano byl. Už nejsem a doufám, že mi to vydrží. Ještě se musím podívat na Fast food nation:) ()

truby 

všechny recenze uživatele

Na dokument docela zábavné a pro mně i celkem poučné. To že v Americe tenhle problém je, jsem věděl, ale že ten problém je velikosti "Super size" už tolik ne. Ty statistiky občas vyrážely dech a hlavně tedy ty záběry školní jídelny a nevinné děti s hranolkami a burgery. Doufám, že tahle část západního stylu života se u nás takhle nezvrhne. Morgan Spurlock se ukázal být velmi sympatickým a zábavným člověkem, který chytrým způsobem tento problém zdokumentoval a snad i někomu pomohl. ()

ROBOTER 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem viděl tento legendární dokument. Musím přiznat, že se mi z pohledu na tlusté a vesměs jednoduché Američany vystupující v tomto snímku dělalo poněkud nevolno (ti dva černí hopeři tomu nasadili korunu), stejně jako z množství dobrot, které hlavní hrdina spořádal - škoda však, že byl tento hrdina jen jeden (vícero pokusných králíků by snad přineslo pevnější výsledky) a že nezveřejnili přesné parametry před a po experimentu pro porovnání. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaký dokumentární film, který mapuje expanzi fast foodu a jejich následků. Děsím se toho jak vidím, jak od revoluce nás všechny tyto řetězce rychlého občerstvení zaplavují. Taky nemohu ve svém okolí pochopit, proč odpad mezi jídlem je tak populární, vždy když jdu ve větším městě s někým a vidí McDonald, vidí v tom snad nějaký luxus tak tam musí zajít. Přitom je to jídlo nacucané svinstvem, které to jídlo totálně konzervuje, taky tam musí být něco jako nikotin v cigaretě. Hodně mi vadí, jak tyto řetězce kazí ráz historických měst. Ať u nás nebo na Slovensku. ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Do fastfoodů jako McDonald nebo KFC chodím výjimečně. Tak jednou za půl roku. Myslím, že jsem nikdy neměl BigMac, ale obyčejné cheesbergury mi fakt chutnají. Jídlo chutná skvěle, Super Size Me je ale dobrou ukázkou toho, co tohle "jídlo" dokáže udělat nejen z fyzického hlediska, ale i z toho psychického. ()

myxomatoza 

všechny recenze uživatele

Divácky zajímavý dokument. Barvičky, vtipný protagonista, rocková hudba. Nejvíce mě zajímali vědecké poznatky, co se týče nárůstu procent tuku v těle, zhoršení funkce jater atd. Překvapilo mě, jak byli lékaři šokovaní dopadem fast foodu na organismus. Nečekali, že je ničivý stejně jako např. alkohol nebo drogy. Rozhodně zajímavý projekt, veškerý respekt Morganovi. // Co mě asi nejvíc dostalo byly paní, co nemají čas cvičit, ale jí fast foody pořád. Pak rodinka, co umí odříkat reklamu na Big Mac. A samozřejmě hranolky ve školách. Well done, America. ()

VerteX 

všechny recenze uživatele

Morgan Spurlock natočil snad nejlepší dokument, který jsem zatím viděl, a sesadil nekorunovaného krále Micheala Moora. Super Size Me je film o lidech, a to nejen o tlustých. Je to film o McDonaldu a fast food průmyslu. Je to film o lidské mentalitě, ve kterém je jasně vidět, jak je "Amerika o krok napřed". Mimochodem obsahuje poměrně povedenou narážku na G.W.Bushe, "díky jehož reformě budou Američané nejen tlustí, ale i hloupí" (můžete v tom hledat jistý podtext). A pak je to film o Morganu Spurlockovi, který učinil možná největší oběť ve svém životě - rozhodl se stravovat celých 30 dní jen v McDonaldu. Dopady na jeho fyzický a psychický stav uvidíte ve filmu sami, včetně toho, jestli vydržel nebo ne. Ale pro mě je tento člověk opravdu vynikajícím režisérem, režisérem svého života. Kéž by tenhle film něco změnil. ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Informativně relativně dost zajímavý dokument, který zlehka pokulhává ve zpracování a místy mu trochu dochází dech. Co se mu myslím nepovedlo ukočírovat bylo, že ukazuje některé Američany jako pitomce, aniž by to měl v úmyslu. Pár nápadů naroubovaných na Mcklauna se mu upřit nedá, ale víc jak 3,5* to pro mě není. ()

Panacek 

všechny recenze uživatele

Spurlock se ve svém "dokumentu" snaží ze všech sil prokázat, že...co vlastně? Že všeho moc škodí? Hambáče si nikdy nekupuju, mek je mi protivnej až k dávení, ale fakt je, že takováhle pravda se dá natočit úplně o čemkoli. Mně by například rozhodilo výsledky testů měsíční soužití s autorovou zeleninovou nymfičkou. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu jsem se vážně nad svou stravou zamyslel. Ale příteůlkyně hlavního hrdiny mi přišla ujetá s tim veganstvim. ()

Folinka 

všechny recenze uživatele

Přidávám hvězdu za obětování vlastního zdraví. V podstatě nejde o nic, co bychom nevěděli. Američani jsou tlustí a McDonald's je svinstvo. Tak nebuďme líní a radši si doma namažme chleba s máslem, naše tělo bude určitě vděčné:) ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Jako dokument = průměr. Pro gramotného jedince (nevím, jak v USA) nic objevného nesděluje. Vše je podáno lehce zábavnou formou, jenž bohužel nevystačí na těch přepálených 100 minut. Rozhodně ale oceňuji Spurlockovu odvahu, šílenost a "zažranost" do tématu. Já jsem, coby velmi sporadický návštěvník Mc'D, naopak dostala ohromnou, avšak stále ovladatelnou, chuť na BigMaca (z čehož by páni doktoři usoudili, že má závislost na tuku a cukru ještě nedosáhla svého vrcholu). I tak si nejsem jistá, zda-li je samotná kvalita snímku natolik výjimečná, aby Super Size Me muselo být nutně promítáno na festivalu. Na druhou stranu, proč vlastně ne a kde jinde? V rámci osvěty na domácí půdě... ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Morgan zaslouží uznání za odvahu pustit se do fast-foodového měsíčního jídelníčku, samotný dokument je ale nevyrovnaný, často odbočuje do slepých míst a ke konci už dochází dech jak snímku, tak Morganovi :-) No suma sumárum, na mě to bůhvíjaký dojem neudělalo a jakožto občasnému konzumentu ani moc neodradilo, ale tak mně ani běžnému středoevropanovi to "poselství" zas tolik určeno nebylo, a kulatí koumáci za louží se budou cpát stejně, když ne XXL, tak jinou formou - 50 % ()

Související novinky

Spurlock a hollywoodská superagentka

Spurlock a hollywoodská superagentka

06.07.2016

Pokud vám jméno Morgan Spurlock nic neříká, zřejmě moc nekoukáte na dokumenty. Režisér Super Size Me, Nejlepšího filmu, jaký byl kdy prodán nebo Mansome o sobě dal naposledy vědět 3D výletem s… (více)

Politika nebo vědecký pokrok?

Politika nebo vědecký pokrok?

18.12.2005

Právě tímto tématem se bude ve svém novém dokumentu zabývat režisér Morgan Spurlock, který už zaujal svým anti-mcdonaldovským dokumentem Super Size Me. Nyní podle vlastní knižní předlohy nazvané THE… (více)

Reklama

Reklama