Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis je nemilosrdný zabiják, známý jako Šakal, který byl najat, aby odstranil vysokého státního úředníka. Aby bylo možné vystopovat chladnokrevného vraha a zabránit zločinu, zástupce ředitele FBI (Sidney Poitier) a důstojnice ruské zpravodajské služby (Diane Venora) požádají o pomoc uvězněného irského teroristu (Richard Gere), který jediný ho může zastavit. Tito neobvyklí spojenci hrají závod s časem, aby zastavili tajemného žoldáka před splněním jeho úkolu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

fannah 

všechny recenze uživatele

Myslím že tenhle film je jedna z nej rolí Bruce Willise. Jeho chladný výraz se sem totiž naprosto perfektně hodí (tak jako ve filmu Lucky Number Slevin). K němu mi takovéhle role pasují. Jinak i samotný film byl víc než průměrný thriller. I když starý, francouzský Šakal byl jedinečný, tenhle remake se rozhodně nemusí za nic stydět. Berme to tak, že od Michaela Catona-Jonese je tohle to nejlepší co nám kdy může dát. Zvláště dobrou bych tu ocenil hudbu Cartera Burwella a skvělé zpracování úvodních titulků! *** Nejbrutálnější úvodní titulky!!! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si myslel že Šakal s Brucem Willisem je velmi dobrý film, který bůhvíproč je na csfd v modré barvě. Pochopil jsem proč to tak je, když jsem viděl originál Den šakala. Vylepšení doznala scéna cvičné střelby, tentokráte na Jack Blacka. Snímku rozhodně neprospívá finále, ve kterém Šakal několikrát skoro až hororově obživne. Richard Gere navíc u mě nikdy nebyl v žádné topce. 70% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Puvodniho Sakala jsem sice nevidel, ale neverim, ze by me bavil vic nez tenhle. Film ma sice mozna krapet dlouhou stopaz a tim padem se hlavne v prostredni casti nedeje zadna poradna akce, ale prekvapive to vubec nevadi. Jednak pribeh je naprosto dostacujici, hudba je spravne drsna a dej je sviznej, takze se nikde nezadrhava a bavi celou dobu. Navic Gere, ackoliv se ze zacatku snazi delat desnyho drsnaka, se za chvily rozehraje, zdarne se zbavil svyho klasickyho vyrazu a zahral fakt hodne solidne. Pak tu mame Jacka Blacka, v maly, ale cool roli. No a nejlepsi nakonec. Bruceovi zaporna role perfektne sedla, meni prevleky castejc nez spodary a ten kanon, co si sezene, je takovej kotel, ze by s nim moh strilet mamuty. Skvele zabavnej akcni film. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní akční jízda, avšak na můj vkus až příliš předvídatelná a typicky hollywoodsky vyšponovaná (závěr). Charisma hlavních představitelů je vcelku ok a především Richard Gere má tentokráte hodně cool styl. Willisovy převleky zase takovou díru do světa neudělaly a realistické nejsou dle mého názoru ani zdaleka. Akce je relativně málo, no natočená je poměrně zručně. Caton-Jones si však zjevně neumí rozvrhnout hranice žánru a míchá do čistého špionážního thrilleru pouto rodiny a vše dochucuje závěrečnou těžkotonážní akcí. Nevyrovnanost je patrná poměrně často a i díky tomu je výsledek neslaný nemastný. ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Bruce v netypické roli záporáka a Ríša v netypické roli bývalého vězně, škoda že v těhle rolích nehrají častěji.. Gera jsem už neměl tolik chuť vraždit a Bruce je skvělej skoro vždy a všude :) Šakal v některých momentech překonává jak Posledního skauta, tak Smrtonosnou past...takže kvalita víc než dobrá ;) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Polský kulomet ZSU-33 je fiktivní, resp. toto označení. Ve skutečnosti filmaři použili americký kulomet Browning M2HB a upravili jeho vzhled, aby vypadal jako sovětský kulomet KPV, který má skutečně ráži 14,5 mm. Tyto těžké pěchotní kulomety byly nejvíce používány jako protiletadlové. (Foxhound#1)
  • Autor knižnej predlohy Frederick Forsyth sa vyjadril, že film je odpad a nepovažuje ho za adaptáciu svojho románu. Požiadal o odstránenie svojho mena zo záverečných titulkov. (kacer4)

Související novinky

Den Šakala se dočká seriálové verze

Den Šakala se dočká seriálové verze

05.11.2022

Klasický detektivně-špionážní román Den pro Šakala z roku 1971 od spisovatele Fredericka Forsytha (Krycí název Oděsa), inspirovaný skutečnými událostmi a popisující neúprosný hon na chladnokrevného… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama