Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Tak takhle by měla vypadat válečná arkáda. Divoká akční jízda bez jediného hluchého místa. Není to sice takový béčko jako třeba Rambo III, ale realisti a váleční historici by rozhodně měli zůstat doma (však ona je stejně odradí už ta úvodní honička s raketami)! Záporák v teplákovce je přímo luxusní! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jak už tady zmiňuje spousta dalších, nebýt posledních 10 minut, bylo by to hodnocení možná ještě lepší. Námět je docela zajímavý a je i zručně zpracován, herci také předvádí solidní výkony, akční scény jsou zajímavé a o napětí je docela slušně postaráno. Každopádně to pro mě bylo poměrně milé překvapení. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bohužel závěrečná nechutně patetická scéna záchrany kazí celkový dojem filmu a sráží ho do průměru. Bez povšimnutí však určitě nezůstává brilantní technická stránka filmu. Sestřelení letadla je neskutečně precizní, stejně tak většina akčních částí je pod pevným vedením režiséra a zvukařů silným zážitkem. Owen Wilson byl překvapivě velice dobrá volba, stejně tak na druhé straně veterán Hackman. Scénář je sice prostinký, ale válečná tématika je zde podána vcelku s rozvahou a srbský konflikt je určitě sám o sobě dostatečně zajímavý na to, aby diváka udržel v pozoru a to i přesto, že je nám podáván typicky americkou mainstreamovou ručkou. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Náběh na áčkový válečný film spláchnutý do záchodu naprosto příšernou režií a nízkým budgetem. Nejhorší je, když vidíte, že tohle by na papíře mohlo s několika úpravami fungovat, ale pak si to pustíte a... Děs a bída. Nevěřil bych tomu, že to řeknu, ale zlaté zpomalovačky Zacka Snydera. Protože brikule, o které se tady pokoušel John Moore, dalece přesahují hranice mého chápání. Owen, který se zběsile kymácí na laně v závěrečné sekvenci, pak tu bizarní snahu o epičnost jen smutně podtrhuje. Takhle ne. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z řady slušných válečných dramat, které jsem viděl už několikrát a prostě nikdy neomrzí. Dodnes mi utkvěla v paměti scéna, kdy Chris Burnett (Owen Wilson) prchá před rojnicí a skončí v masovém hrobu plném hnijících mrtvol vesničanů. Jo zvěrstva se děla nejen na Balkánu, ale tady to v onom období jelo opravdu ve velkém. Některé pasáže jsou sice dost přitažené za vlasy, ale mělo to celkem slušný spád (tempo) Owen byl celkem sympaťák a protivníci správné svině. Jen ten závěr byl už přemrštěný až moc… Gene Hackman tomu pomohl už jen svou přítomností, inu možná se někdy vrhnu i na ty dvě volná pokračování, přestože jsem slyšel, že jsou to už vážně velké sračky…60% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Režísér John Moore ve scéně, kdy tank projíždí stěnou, téměř zemřel. Život mu zachránil jeden z kaskadérů. (KucC)
  • Chris Burnett (Owen Wilson) říká na začátku filmu, že kdyby měly rockové skupiny pořádné piloty, nedocházelo by k leteckým katastrofám. Zároveň zmiňuje skupinu Lynyrd Skynyrd, že by jim chtěl dělat pilota. Tři členové této kapely v roce 1977 zemřeli při leteckém neštěstí. (Terva)
  • Počas natáčania v Zádielskej tiesňave si Owen Wilson (Chris Burnett) zlomil ruku a musel byť ošetrený v košickej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura. (m.a.t.o.)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama