Poté, co jediná dcera Blair opustila rodinné hnízdo, rozhodli se Luther a Nora Krankovi (Tim Allen a Jamie Lee Curtis) předejít vánočnímu smutku na výletní lodi a nadcházející svátky tak vymazat z kalendáře. Jejich rozhodnutí bojkotovat tradice ale obrátilo naruby celé okolí. Blair se totiž na Štědrý den ozývá a k večeři chystá přivést i nečekaného hosta - svého nového snoubence. Krankovi mají pouhých 12 hodin, aby se jim podařil zázrak: uspořádat společně se svými sousedy oslavu, na kterou se nezapomíná! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $73,780,539Tržby Celosvetovo $96,572,480║ "Nič nové pod slnkom" - škoda niečo viac k tomuto počinu dodávať, ( 100x otrepaná vianočná príbehová schéma s blbými ako že vtipnými scénkami, nás čaká aj v tomto prípade ) /30%/ ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Tvůrci se pravděpodobně shlédli ve vánočním dobrodružství rodiny Griswoldů a usmysleli si, že také natočení takovou vánoční komedii. Ovšem to by musela mít vánoční atmosféru a vtipné momenty - ani jednoho se zde zoufale nedostává. Přežitelné to je jen díky solidní Jamie Lee Curtis a Aykroydovi jinak bohužel je to celé od začátku do konce strašně nudné, nezajímavé a místy i otravné. ()

Gemini

všechny recenze uživatele

Smutný důkaz toho, že knižní bestseller od !!!Johna Grishama!!! může taky skončit jako jeden z těch filmů, který ne snad že by byl o ničem, kdyby se v něm ani ne snad VŠICHNI POŘÁD nechovali jako idioti, ale který by nebylo možné natočit, kdyby se v něm jednou jedinkrát někdo nezachoval jako idiot. Předlohu jsem nečetl, takže je klidně možné, že to tak Grisham prostě z čiré předvánoční srandy napsal, aby měl nějaké ty prémie na dárky, a že výsledek nemá na svědomí scénárista Chris Columbus ani režisér podivuhodně nevýrazných America's Sweethearts Joe Roth, ale taky tomu věříte tak jako já, že?:) Nemůžu pominout ani fakt, že je to celé z jednoho konce děsně crazy (a že se tam děsně srandovně padá, a že jsou tam srandovní postavičky jako policajt Cheech Marin), aby se to na druhém konci zvrhlo v totální sentimentální "jsme komunita a uděláme tomu všichni společně happy end" kýč , takže z toho všeho zbylo jen něco, co je k povzdechnutí nad komediálním umem Tima Allena a Jamie Lee Curtis, protože ten výsledek jich skutečně není hoden (a ano, mají na tom svůj díl viny, tak jako třeba i vedlejšák Dana Aykroyda). Prostě další zbytečná vánoční komedie, kterým se obvykle dává prostor o prázdninových dopolednách. A opravdu mě to ani trošičku neláká k přečtení předlohy, protože nevěřím, že by byla natolik míň odpudivá než tohle předměstské dobrodružství času vánočního s poučením, abych to nemusel vyhodnotit jako ztracený čas. 40% ()

Galadriel

všechny recenze uživatele

První polovina skvělá - krásně ukazující zaprdlost amerických předměstí, sousedských vztahů a vůbec kulturu tak blízkou a přitom tak vzdálenou té naší. A hrozně jsem fandila hlavním hrdinům, aby svůj vánoční cíl splnili. Po telefonátu dcery se to ale celé zvrtlo v bláznivou taškařici, kterou jsme už viděli stokrát v jiných filmech a mnohokrát i lépe. Ale jako oddych při vánočním přežírání, pečení cukroví nebo zdobení stromečku je to dobré... 50% ()

KevSpa

všechny recenze uživatele

Tvůrci se vcelku věrně drží příjemné knižní předlohy Johna Grishama, ale z pro mě nepochopitelných důvodů do filmu vkládají přehnaně bláznivé gagy, které sem příliš nepasují. Slušně navozenou atmosféru tím v průběhu filmu několikrát úplně nabourají. Jak už to tak bývá, kniha měla mnohem větší kouzlo. ()

• Ve scéně, kdy se Luther (Tim Allen) rozhoduje, zda dá svým sousedům letenky, ve sněhu u jeho domu nejsou žádné stopy jako u jeho sousedů, u kterých předtím byl, což dokazuje, že natáčení scény probíhalo přerušovaně. (Nevka)
  • Toto je poslední film Toma Postona. (Valsadora)
  • Snímek byl natočen na motivy bestselleru "Skipping Christmas" (Vánoce nebudou) od Johna Grishama. (tomeek)