Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krankovi vždy chystali úchvatné vánoční oslavy s velkolepou výzdobou, spoustou dárků a největší party v ulici. Letos však Luther ani Nora nemají chuť nic zařizovat, protože jejich jediná dcera Blair odletěla s mírovými sbory do Peru. Když Luther navíc při sčítání nákladů předchozích Vánoc dojde k částce 6000 dolarů, rozhodne se k radikálnímu kroku. Letos žádné Vánoce nebudou! Místo toho si za 3000 dolarů vyrazí na výletní plavbu, plnou slunce a opalování. Včas všem spolupracovníkům a přátelům rozešle zprávu, aby mu letos nic nekupovali, protože škrtl Vánoce z kalendáře. Nebude kupovat stromek, posílat pohlednice a nebude se namáhat s náročnou výzdobou domu. Sousedi jsou v šoku, zejména Vic Frohmeyer, pod jehož vedením místní komunita každý rok zvítězila v soutěži o nejlepší vánočně vyzdobenou ulici. Rozhodne se, že to tak nenechá, a zorganizuje nátlakovou kampaň, která by Krankovy donutila alespoň vyzdobit dům. Když už mají Krankovi sbaleny plavky, sluneční brýle a košile s havajskými vzory, zazvoní telefon a Blair jim oznámí, že přiletí na Vánoce domů a vezme s sebou peruánské přátele, aby poznali, jak vypadají pravé americké svátky. Luther s Norou mají dvanáct hodin na to, aby vše zorganizovali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Krankovi se rozhodli,že nebudou slavit Vánoce, když jejich dcera opustila rodné hnízdo. Radši by odjeli na dovolenou a svátky vymazali z kalendáře. Bojkot se nepodaří. Jenže jejich dcera má přijet na svátky domů i se svým přítelem. Proto mají Krankovi pár hodin na to, aby nachystali báječnou vánoční párty, na kterou se jen tak nezapomíná. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě naštval. První půlku filmu mě mocně štvali sousedi a jejich nerespektování rozhodnutí rodiny Krankových a druhá mě přímo vytočila. To jak se všichni mohli posrat, jen aby jednej rozmazlenej holce udělali vánoce - to můžou vymyslet a natočit jedině američani. Knížku sem čet asi před vděma lety a byla výrazně lepší. Samozřejmě ten debilní závěr tam byl zhruba stejnej, ale dalo se to. Navíc první půlku knihy sem si tu revoltu Krankových přímo užíval, zatímco ve filmu ne. Ale to vše je spíš o příběhu než o zpracování. To ale taky nestojí za nic. Navíc do scénáře Chris Columbus (mám ho celkem rád) nacpal uplně zbytečnej bláznvej humor (pobryndávající-se Tim Allen). Vánoční atmosféra tam sice ňáká byla, jenže hodně násilně vtlučená. ()

Reklama

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasická americká vánoční komedie. To jsou Vánoce naruby, můj 4. film letošní sezóny. Co ho ale vyzdvihuje nad ostatní klasické americké vánoční komedie je scénář Chrise Columbuse. On to prostě umí. On prostě umí rozesmát celou rodinu v jednom momentu a rozplakat v druhém. Jamie Lee Curtisová "parodující" svoje akční filmy ve scéně, kde se schovává uvnitř baráku před davem, který křičí "Dejte nám Frostyho!" a volá svému manželovi o pomoc je naprosto geniální. Na konci se vám bude chtít plakat z radosti postaršího páru. Problém je v tom, že ten film o ničem není. Pár chce oslavit rok bez vánoc, na poslední chvíly jim řekne dcera, že se na vánoce vrátí a celé město jim na poslední chvíly pomůže. The End. Nevim, nevim. Ale jako jo. Jde to. Rozhodně to není trapný (až na scénu Tima Allena s botoxem v čele) a je to takové milé, vánoční. Přesně to, co na vánoce chcete ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite lepšia voľba než 250 repríza komédie Sám doma. Pre mňa to bolo nové a celkom ma to bavilo. Hranice priemeru to síce neprekročilo, ale malo to zaujímavý nápad, ktorý síce v závere spadol do prevareného klišé, ale s tým asi každý počíta. Obsadenie fajn, J. L. Curtis si to užívala o oproti Pravdivím klamstvám je tu o 10 rokov staršia, čo už je trochu vidieť. Celkom by ma zaujímalo ako sa dá minúť 6000 dolárov za 2-3dňový sviatok , ale ok. Trochu som oľutoval, že Allen neprečítal aspoň zopár položiek zo svojho zápisníka. 60%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak teda potencionálnych triumfov na okázalú vianočnú filmovú parádu mal tento snímok neúrekom ( herecká zostava, výprava, soundtrack - a vlastne aj samotná story ). Lenže všetko dohromady sa to akosi sprasilo. Kto za to všetko môže najviac? Herci, ktorý zabudli aký majú komediálny talent? Scenárista, ktorý zabudol, že niekedy natočil jednu z najväčších vianočných klasík a namiesto toho napísal nudný scenár? Alebo režisér, ktorý nedokázal ani hercov ani scenár dohnať k lepšiemu celku? Nakoniec tu ostala iba technicky skvelá scenéria mestečka, žijúceho sviatočnou náladou, ale ktorého nálada ostala iba na plátne. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Toto je poslední film Toma Postona. (Valsadora)
  • Ve scéně, kdy se Luther (Tim Allen) rozhoduje, zda dá svým sousedům letenky, ve sněhu u jeho domu nejsou žádné stopy jako u jeho sousedů, u kterých předtím byl, což dokazuje, že natáčení scény probíhalo přerušovaně. (Nevka)
  • Štáb a obsazení prý při natáčení snědli přes pět kilo falešného sněhu. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama