Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krankovi vždy chystali úchvatné vánoční oslavy s velkolepou výzdobou, spoustou dárků a největší party v ulici. Letos však Luther ani Nora nemají chuť nic zařizovat, protože jejich jediná dcera Blair odletěla s mírovými sbory do Peru. Když Luther navíc při sčítání nákladů předchozích Vánoc dojde k částce 6000 dolarů, rozhodne se k radikálnímu kroku. Letos žádné Vánoce nebudou! Místo toho si za 3000 dolarů vyrazí na výletní plavbu, plnou slunce a opalování. Včas všem spolupracovníkům a přátelům rozešle zprávu, aby mu letos nic nekupovali, protože škrtl Vánoce z kalendáře. Nebude kupovat stromek, posílat pohlednice a nebude se namáhat s náročnou výzdobou domu. Sousedi jsou v šoku, zejména Vic Frohmeyer, pod jehož vedením místní komunita každý rok zvítězila v soutěži o nejlepší vánočně vyzdobenou ulici. Rozhodne se, že to tak nenechá, a zorganizuje nátlakovou kampaň, která by Krankovy donutila alespoň vyzdobit dům. Když už mají Krankovi sbaleny plavky, sluneční brýle a košile s havajskými vzory, zazvoní telefon a Blair jim oznámí, že přiletí na Vánoce domů a vezme s sebou peruánské přátele, aby poznali, jak vypadají pravé americké svátky. Luther s Norou mají dvanáct hodin na to, aby vše zorganizovali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

otík 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie s Timem Allenem, který si usmyslí, že vánoce bude zcela ignorovat a pojede se svou ženou na báječnou dovolenou na luxusní lodi. Jenže ouha, jejich dcera se nečekaně vrací i s přítelem a chce prožít krásné vánoce plné tradičních zvyků. Nezbývá nic jiného, než zapomenout na loď a rychle s pomocí přátel nachystat štědrý večer. Ačkoliv z počátku je film docela nudný, jeho druhá polovina má grády a kromě hodně slzopudných scén i velmi vtipné a lidsky silné okamžiky. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

No jelikož je to podle knižní předlohy, tak musim srovnávat. Myslela jsem, že film bude zábavnější, když kniha je tak skvěle napsaná, ale mohlo to být líp natočené. Každopádně jako příběh je velmi nápaditý. Některé okamžiky byly vtipné, ale jako celek je to průměrná komedie. Naopak mi konec přišel opravdu dojemný. ()

Reklama

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Stupidní komedie o stupidní komunitě ( skoro až sektářské ) ve které když se odlišujete od ostatních a nebo chcete něco udělat jinak, musí nutně dojít na to, že Vás přivedou ( sektářsky ) na správnou cestu. Nechtěl bych být součástí takové společnosti. Američani jsou opravdu dementi. Nevtipná komedie z dobrými herci. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Je úžasný sledovat, jakej poprask vyvolá neslavení Vánoc v USA. Když navíc pan Krank tvrdí, že ho přijde dovolená v Karibiku na menší peníze, to pak Čecha napadá, přál-li by si vůbec Vánoce v Americe slavit. Doufejme, že velká část z té hysterie je do filmu vsazena hlavně jako nadsázka a komediální prvek, protože tomu by odpovídala například zombie scéna po vymáhání Frostyho a vlna solidarity na konci snímku. Tahleta jakoby informativní rovina přidává filmu na půvabu, pak je to třeba postava Santy Clause nebo neuvěřitelné plebejství všech herců v čele s tim nejobyčejnějšim člověkem, Timem Allenem. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Asi to nebylo zas až tak špatné, ale u mně je problém, že jsem těch filmů na téma "natočíme film o Vánocích, ale to nebude takový tuctový film jako jsou všechny vánoční filmy, tenhle bude originální a bude vynikat mezi ostatními", prostě překoukaná. Pořád je to to samé, zkažené Vánoce, něco se zvrtne, blablabla. Řadový film. 3* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy se Luther (Tim Allen) rozhoduje, zda dá svým sousedům letenky, ve sněhu u jeho domu nejsou žádné stopy jako u jeho sousedů, u kterých předtím byl, což dokazuje, že natáčení scény probíhalo přerušovaně. (Nevka)
  • Toto je poslední film Toma Postona. (Valsadora)
  • Štáb a obsazení prý při natáčení snědli přes pět kilo falešného sněhu. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno