Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sir Robert Chiltern, úspěšný politik a dokonalý gentleman má vše, co si mohl přát. Spolu s milující manželkou představují dokonalý pár. Potíže však nastanou, když se v Londýně objeví paní Chieveley, která by mohla odhalit nebezpečné tajemství z jeho minulosti a tak ohrozit jeho kariéru i manželství. Nezbývá mu nic jiného než se obrátit na dlouholetého přítele lorda Goringa - sukničkáře a svůdce žen. Ten je tím však zatažen do pavučiny lží a je vážně ohrožen jeho rajský staromládenecký život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Krátce po sobě vyšly tři zajímavé záležitosti podle Wildea. Po Manželovi ještě Jak je důležité míti Filipa (2002) a Vějíř lady Windermerové (2004). Je příjemné mít po ruce tyto zdařilé adaptace, lépe se pak pracuje s předlohami, protože ne vždy je možné dojít si do divadla a pouze si číst divadelní hry bývá dosti ošidné. Snad jen to téma Suezského průplavu Manžela dostatečně zpřítomňuje i pro dnešního diváka. Nicméně co naplat, když tato generace nabízí alespoň Julianne Moore jako Cheveleyovou, zatímco rok 1935 měl v téže roli Brigitte Helm a to je věru nesmrtelný top. Jářku herectví nelze nikdy podceňovat. ()

silvusaak 

všechny recenze uživatele

Vyprava, kamera palec hore. Nevim proc, ale kdyz se amici daji dohromady s britama, typish English je potom nejak poamerictena a chybi ji nonchalant. Na druhou stranu se tak nejak vyvazuje sviznou konverzaci.Skoda zase tech vychrtlin - v te dobe krev a mliko byla krasa, ne couhajici kosti, stejne hloupoucky jak davat piratum bily zuby. Cekam, kdy si toho nekdo vsimne. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Klasický Oscar Wilde adaptovaný nie len s úctou, ale tiež evidentným nadšením. Radosť sledovať, na konci mi prišlo ľúto, že sa s týmito postavami a ich bezchybnými hereckými predstaviteľmi (bez jedinej výnimky!) musím rozlúčiť. Nenáročná, ale inteligentná a stále aktuálna zábava na tej najvyššej úrovni! ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Ne, že by Rupert Everett neměl dostatek šarmu a Julianne Moore nebyla v roli proradné pletichářky skvělá, ale na Oskarovi Wildeovi byly vždy nejlepší jeho vtipné a břitké dialogy a jelikož jich v této adaptaci dost vypustili, nemá to takovou sílu jako původní předloha. Přesto je to pořád i tak velmi příjemná komedie. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Filmy na motivy historickejch divadelních inscenací asi nebudou nikdy muj šálek čaje a nejspíš si příště budu hodně rozmejšlet, jestli si takovej biják pustim jen na základě pozitivních hodnocení. Kritizovat minimální výpravu nebo až otravný množství dialogů by asi vzhledem k námětu nebylo fér. Naopak se ale nezdráhám označit námět za nepříliš zábavnej nebo dokonce humornej. Tenhle styl humoru holt neni nic pro mě. Za mě velká nuda, který však musim k dobru příčíst dobovou atmosféru a solidní casting. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Manželé Chilternovi sledují představení „Jak je důležité míti Filipa“, které je stejně jako „Ideální manžel“ od Oscara Wilda. Obě tyto hry zfilmoval Oliver Parker a v obou hrál Rupert Everett. (sluppka)

Reklama

Reklama