Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (306)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání, neboť jsem se bohužel namlsal moderními Cronenbergovými filmy, které jeho starší díla vůbec nepřipomínají (je to obrovský skok ve vývoji tohoto režiséra a za to chválím). To jsem samozřejmě věděl a i s tím počítal, jenže jsem netušil, že se budu po značnou část stopáže nudit. Bylo to napínavé, ale Mrtvá zóna není příklad filmu, kdy by se pořád něco dělo - a když už se neděje, je materiál zaplněn nápaditými dialogy. To zde prostě naneštěstí neplatilo. Christopher Walken je dobrý herec a filmu pomohl, ale nemohu se zbavit dojmu, že jeho charisma a téměř ďábelský vzhled se hodí spíše do záporných rolí. Vcelku jde o dobrý mysteriózní snímek vhodný na jedno nezávazné zkouknutí, a kdybych čekal méně, asi by se mi to moc líbilo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď som kedysi dávno pozeral neskoro večer v televízii Mŕtvu zónu, nemal som predstavu, kto je David Cronenberg a že natočil aj Scanners a Muchu, ktorým sme dali dosť zabrať na VHS. Takže akosi mimochodom sa stal Cronenberg mojim najobľúbenejším režisérom bez toho, aby som o tom vedel. Vedel som už ale, že Mŕtva zóna je Kingovou adaptáciou a že už som nejaké videl. Z tohto filmu som bol vtedy maximálne uchvátený a chcem vedieť, aké budú moje reakcie dnes. Poznáte to, ak vidíte nejaký film veľmi dávno a páči sa vám, zapamätáte si z neho viac, ako z toho priemerného zo včerajška. VIDENÉ ZNOVA 12/18: Dead Zone je epizodickým rozprávaním, pri ktorom ale hlavná postava prechádza svojim vlastným príbehom a vývojom. Tri dôležité epizódy na seba naväzujú ba veľmi voľne, ale Johnnyho formujú, aby bol nakoniec schopný učiniť dôležité rozhodnutie, respektíve ťažkú dilemu, aby jeho dar-prekliatie nadobudli skutočný zmysel. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět se v rukou Davida Cronenberga změnil v rovněž zajímavý film. Tentokrát to není typický "úlet", na jaké jsme u Cronenberga zvyklí, ale přesto se tento film trochu vymyká běžnému zaškatulkování. Velmi působivý výkon podává Christopher Walken, jeho ztvárnění "jasnovidce" je opravdu věrohodné. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Spojení jmen Cronenberg a King snad ani nemohlo dopadnout špatně. Kingův příběh je chytlavý a Cronenberg jej umí výborně převét do filmového jazyka. Nejedná se o typický Cronebergův počin, na to je zde málo tělesnosti a režisérských experimentů, ale vše je ku prospěchu skvěle vystavěného a zručně natočeného příběhu. Dalším silným stavebním kamenem filmu je herecké obsazení. Z Christophera Walken vyzařuje místy až brutální charsima a pochvalu zaslouží i minimalistický doktor Herberta Loma. Zejména sekvence vidění jsou úchvatné a naskakuje z nich husí kůže. A výtky? Snad jen, že vlastně nevím co termín Dead Zone vyjadřuje a to i přesto, že se to snažili ve filmu vysvětlit. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na Cronenberga překvapivě umírněný ale přesto velice povedený hororový thriller o muži, který po automobilové nehodě vidí do budoucnosti a díky tomu je schopen zachraňovat lidské životy nebo pomáhat policii s dopadením vraha. Film má povedenou atmosférou, dobře padnoucí hudbou a slušný výkon Christophera Walkena. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Snímka vznikla podľa cca 400 stranového románu Stephena Kinga "The Dead Zone" z roku 1979. (tron)
  • Christopher Walken původně chtěl změnit jméno hlavní postavy s tím, že "on sám by nikdy nikoho nepojmenoval Johnny Smith". Nakonec od toho však upustil. (Othello)
  • Ve scéně z 2. světové války mluví civilisté polsky. (Othello)

Reklama

Reklama