Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (306)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně zatím jeden s nejslabších Cronenbergů. Po předchozích snímcích jsem čekal více, i když je ve filmu znatelný režisérův rukopis, film mě nepohltil a jedná se o další slabší přepis Kingovi knížky na plátna, knihu samotnou jsem nečetl. Herecky vyčnívá Ch.Walken, který hraje klasicky výborně a zkažený kandidát na prezidenta. V těch pár krvavých scén je dobře natočených, hlavně scéna s nůžkami, kamera je ale tentokrát neukazuje v „plné kráse“ finále vyšlo do ztracena a nebylo moc povedené. 6+/10* ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Okleštili Kinga! Nadšení po dočtení knihy se u filmu bohužel nepovedlo. Asi to opravdu umí jenom Darabont. Prostě psychika postav jde stranou a to já mám u knížek nejradši. Zarazilo mě i, že polovina knížky se tu vecpala do prvních pěti minut, čímž jsme přišli o fanatickou matku a trápení otce. Škoda, škoda. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Neviem ako obsiahlo je opisaný stav Johnnyho a jeho dar či schopnosť v samotnej knihe, ale vo filme je toho dosť málo. Mám pocit, ako keby Cronenberg podcenil túto novelu a nesnažil sa z toho vytrieskať čo sa dalo. Takýto námet sa proste nedá natlačiť do 100min stopáže. Sfilmovať Kinga je veľká skúška. Cronenberg na poste režiséra je záruka kvality. King + Cronenber by sa mal rovnať úžasný filmový zážitok, ale nestalo sa tak. Walken má nehodu, chytí dvoch ludí za ruku, predpovie minulosť či budúcnosť a už tu máme "zápletku filmu", aby zachránil ľudstvo(bodka) Celé sa to udialo moc rýchlo a okrem scény keď Johnny mal vidinu o horiacom dome, nič mi v hlave neutkvelo a na film za pár dní úplne zabudnem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Namet filmu je sice zajimavej, ale zas tak moc originalni neni, i kdyz v roce 83 asi byl. Problem je trosku jednodussi zpracovani. Zatimco zacatek je perfektni a dojde i na naky paradne natoceny vize, pak se skoro nakejch 45 minut nic moc nedeje, Johnny Smith se leci, zacina zase uci a vracet se do zivota a snazi se na vse zapomenout. Pak nastesti zase zacnou vize, pomuze resit vrazdy a dojde i na paradni zaver. Navic se Cronenberg silne krotil a zadna prasarna nebo nechutarna se nekona. Jenze i pres to ma film takovou prijemnou tajemnou atmosferu, ktera drzi v napeti celou dobu a navic se film muze oprit o perfektniho Walkena, kterej navic pajda a o to vic vypada zajimave a z vedlejsich roli potesi hlavne Herbert Lom a perfektni zaporak Martin Sheen, v takle zaporny roli sem ho snad jeste nevidel. Knihu sem sice zatim necet, takze nemuzu srovnavat, ale film je na slabsich 5*. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších kingovských adaptací, která se sice výbornému románu ani zdaleka nevyrovná, navzdory výraznému krácení však funguje i bez znalosti knihy. Spíš drama než thriller, k jehož kladům patří nečekaně krotký Cronengerg, vynikající Walken, civilní pojetí, které umocňuje působivost příběhu a znepokojivá místy mrazivá atmosféra. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Když se Smith (Christopher Walken) snaží vyhnout střele, k docílení větší reálnosti Walkenova pohybu vystřelil za kamerou Cronenberg z pistole Magnum .357 slepý náboj. (Othello)
  • Film je (stejně jako jeho předloha) založen na známém "médiu" Peteru Hurkosovi. Ten údajně získal své nadpřirozené schopnosti pádem ze žebříku, při kterém se udeřil do hlavy. (Othello)

Reklama

Reklama