Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Connor McLeod se po smrti svého učitele Ramireze vydává do Japonska, aby se zde naučil umění kouzelníků od dalšího nesmrtelného, čaroděje Nakana. Ten je ve své jeskyni přepaden dávným nepřítelem Kanem, kterému se sice podaří Nakana zabít, ale zůstane uvězněný v jeskyni. Nyní, o několik set let později, je při vykopávkách Nakanova jeskyně odkryta. Connor vytuší, že Kane je zpět. Blíží se chvíle rozhodujícího střetnutí... (Intersonic)

(více)

Recenze (102)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

I třetí snímek poukazuje na fakt, že Connor MacLeod stále není jediný a tak na scénu přichází nový nepřítel. Filmová série se ale dostala do stereotypu jako televizní seriál. Co díl, to dějový vývoj zakončený soubojem z předvídatelným koncem. Tvůrci alespoň změnili dobu odehrávajícího se dějství. Atmosférou je to i více fantasy, ale očekávaná přemíra akce se však nekoná. A právě v tom je pro fanoušky ten největší zádrhel. Scénář je tentokrát daleko více zaměřen na příběh, než na neustálé souboje, což mnozí nepřijali. Tvůrčí úmysl však nemůže být překvapením, když minulý počin z budoucnosti, kde akce bylo více než dost, byl přijat velice vlažně. A tak pro mnohé nuda se slabým scénářem a nízkým rozpočtem, pro některé odpočinkový film. Při zcela prvním snímku byla laťka postavena hodně vysoko a překonat tuto pecku není pro tvůrce žádná legrace. Highlander se stal velmi složitým a nevděčným filmovým tématem, ale jak víme, tvůrci to stále nevzdávají. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno jsem se Highlandera III bál hodně moc. Dvojka byla celkem příšerná a trojka mně na finish mile překvapila. Je to určitě tím, že to nenavazuje na dvojku ale trojka jako by se rozhodla dvojku ignorovat a navazuje rovnou na jedničky. A to si myslím, že prospělo!!! Christopher Lambert vypadá jako frajer v tomto díle, to je díky těm kratším vlasům. Jeho protivním byl dost uboheý. Velice mi chyběla postava Seanna Conneryho .Dost mně zaujala slušná hudba ale skupina Queen to nebyla no. Minimálně o 20% lepší než dvojka!! ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Tento film mě nejvíc poznamenal svou podivnou spojitosti s filmem Johna Miliuse Barbar Conan. Úvodní titulková sekvence, při které jsme svědky vzniku meče, jako by Conanovi z oka vypadla. Podivuhodnou podobnost jsem objevil i ve scéně druhé, ve které tři nájezdníci, vyplení vesnici užívají stejné techniky plenění, jsou navlečeni v mohutné černé zbroji a ten hlavní záporák je černoch – přesně jako v Barbaru Conanovi. Čímž třetího Highlandera nechci srovnávat se skvělým barbarským dílkem.alespoň co se kvality týče, protože alespoň ze začátku je stylizace scény, ač mnohem laciněji vyhlížející, velice podobná. Ještě jedna podobnost by tu byla – Mako v roli Highlanderova japonského mentora!!! Mako ztvárnil Conanova šamana v obou conaniádách! Asi nejsem první, kdo si těchto „náhod“ všiml, ale psát o nich musím. Ono totiž jinak není moc o čem psát. Otřepaný příběh o skotském hrdinovy (i v tomto filmu zmírající, leč sympatická hvězda Christophera Lamberta), který musí useknout hlavu dalšímu zlounovi (kterého naprosto otřesně hraje Mario van Peebles – čemuž přispívá i hrozivý účes)...nemine nás megatrapná erotická scéna, která jako by vypadla z oka všem podobným scénám v podobně laciných filmech Nakonec film alespoň pobaví to když po celkem vlažném šermířském finále následuje opravdu dramatická scéna nabíjení hlavního hrdiny silou padlého soupeře ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Lambertovy "Highlandeři" měli sestupnou tendenci v kvalitě. Třetí pokračování není návratem ke kvalitě, ale spíše přesunem k akčnosti. Angažování Maria Van Peeblese do záporné role nepřineslo žádné fiasko. Film má několik solidních nápadů, jak se neopakovat do třetice všeho dobrého, ale také zlého. Zvláště bylo potřeba přidat na tom, aby se zbavilo pocitu "béčkovosti", do které se spadlo natolik, až není šance, že by se projektu chopil někdo zdatný a přišel s dílem, který by se zásadně vyrovnal s vyčerpáním tématu. Trojka je ze všech částí nejakčnější, Lambert má stále charisma, Peebles je docela cool záporák a film se hrál v kinech, to jsou hlavní přednosti. Film není příliš zdatným nástupcem série pro svoji nenáročnou "béčkovost". Fanoušci série chtěli jistě víc a tohle jim stačit nebude. Já to beru střízlivě a nenudil jsem se. 60% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Ach jo. A takový to byl hezký kult. No dejme tomu že Highlander 3 by mohl být celkem důstojným zakončením slavné série. (nebýt ovšem čtverky). Je to docela zábavné a i akční. S Van Peeblesem je celkem sranda a i Lambert je koukatelný. Umně se daří tvurcům maskovat i minirozpočet. No prostě celkem ucházející trojka. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Christopher Lambert považuje za skutečné pokračování původního příběhu právě tento snímek. První pokračování bylo podle jeho slov od základní dějové linie příliš odkloněné. (Terva)
  • Jedná se o jediný film série, ve kterém má Connor MacLeod (Christopher Lambert) syna. (tyzmrde)
  • Natáčení probíhalo ve Skotsku, Maroku, Quebecu a nedaleko Montrealu. (Terva)

Reklama

Reklama