Reklama

Reklama

Last Exile

(seriál)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Dva světy, vyprahlý Anatorey a zasněžený Disith, spojuje jedna obloha, ale závoveň odděluje velebouře zvaná Grand Stream. Anatoreyci a Disithané spolu vedou věčnou válku pomocí obřích parních vzducholodí ve jménu cti a rytířství, pod dohledem všemocné, neutrální a technicky vyspělé organizace nazývané Gilda. V jedné z Anatoreyských provincií žije dvojice mladých leteckých kurýrů Claus Valca a jeho kamarádka Lavia Head. Jejich otcové zahynuli při pokusu proletět Grand Stream a jejich dvoumístné plavidlo je jediným dědictvím, které po nich zbylo. Claus a Lavia chtějí za každou cenu pokračovat v poslání svých otců, i když je toto rozhodnutí zavleče přímo doprostřed nesmyslné války. (Karmin)

(více)

Recenze (18)

Hees 

všechny recenze uživatele

Veľmi schopné anime obsahuje na rok 2003 naozaj veľmi slušnú animáciu (porovnajte s inými anime z týchto rokov). Dejovo počet dielov sedí a vlastne jediná moja chyba, bola tá, že som si nevedel zvyknúť na hlavných hrdinov a tí mali na hlavný príbeh dosť podľa mňa menší impact, ako by som chcel, proste mám pocit, že by sa nič nestalo keby tam hlavné postavy ani nie sú okrem nejakých momentov ku koncu anime. Aj vedľajšie postavy atď na mňa niekedy pôsobili trošku strnulo a nebola tam snaha o to ich nejako rozviesť, avšak to neznamená, že dané postavy nemajú hĺbku to som nenapísal. Nemal som teda len pocit, ktorý som potreboval a povedal si teda "ÍHA toto si zaslúži 5" a tento pocit som nemal ani raz za celé anime a nepomohli mi v tom teda vôbec hlavný hrdinovia čo je škoda. Anime obsahuje v drvivej väčšine vojnové konflikty vo vzduchu, príbeh je zaujímavý a niekedy sa trošku vlečie, ale to v tomto prípade považujem skôr za výhodu, ako nevýhodu. Takže celkovo som sa bavil a zo starších počinov jednoznačne podarený kúsok. ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

I když vlastní příběh není (alespoň místy) příliš srozumitelný a řada důležitých věcí se vysvětlí až úplně nakonec, tento seriál má hodně jiných předností. Za prvé hudba, perfektně sedne ke stylu seriálu a v hlavě zní ještě dlouho. Za druhé charaktery. Některé jsou povedenější než jiné, některé se mohou zdát nemastné - neslané, nebo dokonce otravné, ale dohromady je jich tam dost, aby si každý vybral svého oblíbence. Tím mým je rozhodně Luciolla :-) Za třetí svět, kde se seriál odehrává. Má rozhodně své kouzlo, steampunková kultura Anatoreye a Disithu i nadpřirozené technologie Gildy jsou hodně promakané. Geniálnost celé myšlenky existence těchto tří civilizací se ovšem projeví až v závěru seriálu. Za čtvrté létání. Na něj je kladen velký důraz, 95% seriálu se odehrává ve vzduchu. Buď na palubě obřích bitevních lodí nebo v kokpitu jakýchsi pseudostíhaček, které dokáží být obzvlášť rychlé a obratné, když je třeba. V seriálu jsou vidět jejich závody (ne nepodobné závodům podů z první epizody Hvězdných válek) i vzdušné přestřelky. ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Last Exile se na animenfo.com drží na čelních pozicích jako jeden z nejlepších anime všech dob, proto jsem se na něj těšil jako na málokterý jiný anime seriál. A to byla chyba. V očekávání něčeho úžasného a strhujícího jsem zhlédl první díl, druhý díl... a stále nic. Takže jsem se zbavil předsudků a pustil se do dalších dílů. ___ Tím, čím Last Exile okouzlí nejdříve, je vizuální zpracování. Většina objektů, kromě lidí, je ve 3D, všechno je pěkně nakreslené a naanimované. Hudba je též hezká. Co ovšem drhne jsou charaktery a děj. Místy jsem měl pocit, že příběh je až moc záměrně velkolepý a scény monumentální, aby diváci zírali s ústy dokořán; žádný jiný účel jsem v tom neshledal. Z postav mi zpočátku vadily především ty hlavní dvě - Lavie a Claus (ten obzvlášť). Je to sice jen mými osobními preferencemi, ale 100% kladní hrdinové, kteří obětují svoje cíle ve prospěch pomoci druhým, nejsou zrovna ti, se kterými bych se ztotožnil a fandil jim. Naštěstí, tyto výhrady postupně slábly a druhá -zajímavější- polovina seriálu se mi velmi líbila. Ovšem i tak s cca 5. místem v žebříčku nesouhlasím. ()

Shrekito 

všechny recenze uživatele

Výborný steampunkový(i když o tomhle zařazení by se dalo polemizovat) sci-fi seriál o vzdušných strojích a jejich pilotech. Příběh dvou poslíčků, kteří se náhodou připletou do konfliktu mezi Gildou (asi jediný čistý sci-fi prvek v seriálu) a všemi obávanou lodí Silvanou, na kterou měli dovést určitý náklad. Postavy jsou docela sympatické, ale téměř jako vždy (tím myslím hlavně u anime) mě zaujali více vedlejší postavy než ty hlavní ( i když Lavie nebyla k zahození :-D) , těmi hlavně myslím pošahaného prince z Gildy Dia, vojenského střelce Shetlanda, "ledovou královnu" Taťánu(Ach, ano po Armostrongové z FMAB mě zaujala další ledovka) a malá Alvis je jedna z nejsympatičtějších dětských postav co jsem zatím viděl. U seriálu jsem se výborně bavil a i přes uspěchaný závěr musím dát 9/10. P.S. Po delším čase se mi to rozleželo v hlavě a za ten uspěchaný konec raději snížím na 8/10 ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

KONO DIO DA!!!! Já vím, ale když jednu z prvních věcí v sérii řekne Muda Muda xD Budu se opakovat taky dám slabších pět. Za mne osobně je nejvíc iritující hlavní padouch, který je debilně zabit svou vlastní arogancí tím nejklišoidnějším způsobem, ačkoliv mohl vyhrát aspoň milionkrát. Jinak ovšem musím říct, že technické zpracování je naprosto fantastické a příběh nebyl špatný správně emocionální a relativně dobře vygradovaný a hezky uzavřené. Ačkoliv se tedy nejedná o absolutní špičku jsem rád, že jsem to viděl. Oblíbené postavy: Luciola a Dio a Al. ()

Galerie (549)

Reklama

Reklama